Yerli formula aracı, 135 ülkeyi geride bıraktı

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından tasarlanan, imal edilen yerli Formula aracı “Y TR-02" tanıtıldı.

Yerli formula aracı, 135 ülkeyi geride bıraktı
Yerli formula aracı, 135 ülkeyi geride bıraktı
GİRİŞ 29.09.2015 21:14 GÜNCELLEME 29.09.2015 21:14
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İngiltere'de düzenlenen “Formula Student" yarışmasında, 28 ülkeden 135 takımı geride bırakarak “En Efektif Medya ve İletişim Kupası"nı alan yerli Formula aracı “Y TR-02" tanıtıldı. 

Üniversitenin Beşiktaş kampüsünde düzenlenen tanıtım programına, Türkiye İhracatçılar Birliği (TİB) Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, YTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orkun Özener, Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alp Tekin Ergenç ve öğrenciler katıldı. 

Törende bir konuşma yapan YTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alp Tekin Ergenç, “Hayal görmenin bir anlamı yok. Birinci olmak, bugünden yarına olacak bir konu değil. 'Yarın sabah Almanya olalım' demeye benzer bu. Biz yarın Almanya olabilir miyiz? Almanya olmak için çok çalışmamız gerekiyor. Bizim görevimiz önce ülkemizi, sonra üniversitemizi temsil etmek" dedi.

''ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ''

Ardından, dereceye giren Formula aracı sergilendi. Formula aracını yapan ekibin lideri Eniz Okan Şahin de aracın başında bir açıklama yaparak, “Biz 28 ülkeden 135 tane takımın ve her takımın 1-2 tane araba ürettiği İngiltere'de birinci olduk ve bir kupa kazandık. Bir dalda birinci olmadık, çokça dal var. Kazandığımız ödül En Efektif Medya ve İletişim Ödülü. Geçen senenin 5 katı daha üzerine koyarak, 5 katı altın yıldız değerinde olan stikerlarımızı aldık. Bir takım aksaklıklardan dolayı istediğimiz hedefe ulaşamadık ama, yine de beklediğimiz puanları elde ettik. Bu sene de İngiltere ve Almanya'daki Formula 1 pistlerine gidip, yine çadırlarda kalıp, üreteceğimiz üçüncü arabayı üretip, bu arada diğer takımlara karşı ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Eniz Okan Şahin, daha sonra, yerli Formula aracı "Y TR-02" ile üniversitenin bahçesinde bir gösteri sürüşü yaptı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • n55 8 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ediyorum geçleri.
    Cevapla
  • Cesur 8 yıl önce Şikayet Et
    Almanya gibi araba markalarimiz 1 gunde olmaz demk istemis
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Kadir kardesim anlasilan sen okudugunu pek anlamamissin.her zaman denir ya gavur yapiyor bunla kast Almanyayi örnek gösteriyorduk.Amma bak ki bizim Insanimiz da yapabiliyor.Tabi OSmanli olmamiz gerek
    Cevapla
  • asa 8 yıl önce Şikayet Et
    araç imalatında medya ödülü almışız. süper ya
    Cevapla
  • Heisenberg 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen kalk formula aracı yap, Hasan Ali Bey gebermeni istesin. Bu ülkede işiniz 2 kat daha zor gençler !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi