ABD uçakları Diyarbakır'da!

IŞİD'e karşı koalisyon İncirlik'in ardından Diyarbakır'daki hava üssünü de kullanmaya başlıyor.

ABD uçakları Diyarbakır'da!
ABD uçakları Diyarbakır'da!
GİRİŞ 30.09.2015 14:45 GÜNCELLEME 30.09.2015 14:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Philip Breedlove, IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyonun İncirlik üssündeki faaliyetlerini gelecek aylarda artırmayı planladığını, ABD Hava Kuvvetleri'nin de son dönemde Diyarbakır'daki hava üssüne uçak ve personel konuşlandırmaya başladığını söyledi.

"Koalisyon, IŞİD'e karşı yürütülen mücadelenin dozunu yükseltmek için gelecek aylarda İncirlik'teki operasyonel kapsama alanını artırma niyetinde. Son dönemde ABD Hava Kuvvetleri, Diyarbakır'daki hava üssüne uçak ve personel konuşlandırmaya başladı. (Bu güçler) Türk hükümetinin misafirleri olarak, koalisyon ortaklarımız Suriye veya Irak'ta yardıma ihtiyaç duydukları takdirde, onlara daha iyi biçimde destek sunmamızı sağlayacaklar. Bu gelişme, DAEŞ'e karşı mücadelede koalisyon içerisindeki bir diğer başarılı işbirliğini oluşturuyor."

Breedlove, Amerikan-Türk Konseyi'nin 34.Yıllık Konferansı'nda konuştu.

Türkiye'nin Irak ve Suriye'den kaynaklı geniş çaplı istikrarsızlıklarla yüz yüze kaldığını ifade eden Breedlove, "Türkiye'nin bir tarafta Suriye'de Esed rejimi tarafından alevlendirilen bir savaş ve bir devletin parçalanmasıyla baş etmek zorunda kaldığını, diğer tarafta da hükümeti DAEŞ tarafından tehdit edilen Irak'taki derin istikrarsızlıkla uğraştığını" kaydetti.

"PKK ile mücadelede Türkiye'nin yanındayız"

Türkiye'nin ayrıca, sınırlarını sadece dışarıdan değil PKK gibi içeriden de tehdit eden terör örgütleriyle mücadele ettiğini belirten Breedlove, PKK'nin ülke içerisinde istikrarı tehdit ettiğine değinerek, "Türklerin yanındayız ve her ülkenin terörizme karşı kendisini savunma hakkı vardır" dedi.

Türk-Amerikan ilişkilerine değinen Breedlove, "Birbirimizi anlamamız, karşılıklı güven ve saygıyı geliştirmemiz hiç bu kadar kritik önemde olmamıştı" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Klm 8 yıl önce Şikayet Et
    Çoook güzel 7 haziranda tehditten dolayı kullanamadığımız oyümüz busefer alınan güvenlikten dolayı kullanan kullanabileceğimizin sevincini yaşıyorum
    Cevapla
  • Ulan abd 8 yıl önce Şikayet Et
    Ypg pyd yi neden terörist saymıyorsun.kovun ulan bu kafir abd yi üslerden de ülkeden de
    Cevapla
  • ayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    abd uçaklarına güvenmeyin ve onlara koordinatta vermeyin verirseniz oraya gidip vurmadan gelirler herşeyin millisi iyi olur bence onlar gitsin işidi vurabilirsie oda
    Cevapla
  • Demirci 8 yıl önce Şikayet Et
    Hep yalan pkk ya silah taşımaktan başka bir şey yaptıkları yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!