Diyarbakır Silvan son dakika haberleri son durum

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'ya yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Peki Diyarbakır Silvan son dakika haberi en son durum nedir?

Diyarbakır Silvan son dakika haberleri son durum
Diyarbakır Silvan son dakika haberleri son durum
GİRİŞ 05.10.2015 09:27 GÜNCELLEME 05.10.2015 09:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Silvan son dakika haberi en son durum nedir? Gelişmeler haber7.com'da. Bu Sabah sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan'da özel harekat  timleri ve komandoların da katılımıyla operasyon başlatıldı. İlçenin 4 noktasında  sürdürülen operasyona 2 helikopter havadan destek verirken, yüksek binalara da  keskin nişancıların yerleştirildiği gözlendi. Operasyon sürüyor. 

Silvan'da teröristlere ev ev operasyon

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde helikopterler ve tankların desteğiyle başlatılan operasyonda, 17 PKK'lı ve 2 YDGH'li öldürüldü.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde önceki gün bir astsubay ve bir uzman çavuşun, görevlerine gitmek için evden çıktıkları sırada şehit edilmesinin ardından, geniş çaplı operasyon başlatıldı. Dün sabah 07.00'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle özel harekat timleri ve komandolar, Konak, Mescid ve Tekel mahallerinde hendekleri kapatıp teröristleri yakalamak için operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada, 2 YDG-H'li öldürüldü. Olaylarda 2 sivil hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. İlçedeki bir YİBO'ya ve camiye de teröristlerin attığı roket isabet etti. Helikopterler ve tankların da desteğiyle operasyonu genişleten güvenlik güçleri, kırsal alandan uzun namlulu silahlarla ateş açan 17 teröristi de öldürdü. Çatışmaların sürdüğü ilçede hâkim tepelere komandolar yerleştirildi. 

6 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ 

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde yapılan operasyonlarda da 1 kadın terörist öldürüldü. 19 kişi gözaltına alındı. Van Özalp'ta ise bir ihbar üzerine olay yerine giden jandarmaya PKK'lılar ateş açtı. Çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 3'ü yaralı ele geçirildi. Teröristlere canlı kalkan olan 50 kişilik gruptan, aralarında Özalp Belediye Başkanı H.B., Yardımcısı O.B. ve meclis üyesi M.K.H.'nin da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde zırhlı polis aracına roketatarla saldırı düzenlendi. Çatışmada 2 terörist öldürüldü. Siirt'e bağlı Köprübaşı köyü kırsalında eylem hazırlığındaki PKK'lılardan 2'si öldürüldü, 1 terörist sağ ele geçirildi. 

KAYMAKAMA SUİKAST GİRİŞİMİ

Bitlis'in Güroymak ilçe Kaymakamı Muharrem Eligül'ün makam aracının altına uzaktan kumandalı bomba bırakıldı. Eligül'ün tam araca bineceği sırada fark edilen bomba imha edildi. Genelkurmay 25 Eylül'de Kuzey Irak'ın GARA bölgesinde PKK'ya yönelik hava harekatında 13 ayrı sığınak ve barınağın vurulduğunu açıkladı. Operasyonda 35 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Diyarbakır Bismil'de PKK'lılara ait 10 el yapımı bomba toprağa gömülü halde bulundu. Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristler hastanaye giden ana yoldaki menfeze yerleştirdikleri bombayı patlattı. Giresun'un Tirebolu ilçesinde jandarma trafik timlerine yapılan saldırıda bir uzman çavuş yaralandı. Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeyse çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüs devrildi, 10 kişi yaralandı.

NUSAYBİN TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENECEK

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, sokağa çıkma yasağı ilan edilen Nusaybin ilçesinde kamu düzenini sağlamak, kazılan hendeklerle yerleştirilen patlayıcıları ortadan kaldırıp vatandaşın yaşama hakkını ihlal eden terörist unsurları temizlemek için operasyon yapacaklarını söyledi. Koçak, "Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağı ikinci bir duyuruya kadar devam edecek. Teröristlerden ilçemizin temizlenmesi için vatandaşımızın talebi var. İnşallah en kısa sürede bunu gerçekleştirip vatandaşımızı esenliğe ulaştıracağız. Kamu hizmetlerine erişimde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için tüm tedbirleri aldık" dedi. 


 
DÜN 2 ASKER ŞEHİT EDİLMİŞTİ
 
Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde kaymakamlık bugün saat 06.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. İlçede sabah saatlerinden itibaren silah ve patlama sesleri duyuldu.
 
Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde dün sabah saatlerinde evlerinden çıkıp birliklerine gitmek icin otomobile bindikleri sırada astsubay Tolga Topçuoğlu, uzman çavuş Sinan Uçan, PKK’lı teröristlerin otomatik silahlı saldırısında şehit oldu. Askerleri şehit eden teröristleri etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri operasyon başlattı. Silvan Kaymakamlığı operasyonların sürdüğü ilçede bugün saat 06.00’dan ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Yasak kararı camiler ve polis araçlarından yapılan anonslarla halka duyuruldu.


 
Güvenlik güçlerinin teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonların sürdüğü ilçenin bir çok yerinden sabah saatlerinden itibaren silah ve patlama sesleri yükseldi. İlçede operasyonlar devam ediyor.

Silvan'da sokağa çıkma yasağı

Edinilen bilgilere göre, Silvan Kaymakamlığınca, dün teröristlerce iki askerin çapraz ateşe tutularak, şehit edildiği ilçede bir kez daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın ikinci bir emre kadar uygulanacağı bildirildi.

İlçede, daha önce de iki kez sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Silvan'da 9 mahallede sandık kurulmayacak

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesine bağlı 9 mahalledeki 6 okulda güvenlik nedeniyle sandık kurulmayacak.

Sur İlçe Seçim Kurulu’ndan alınan bilgilere göre, 1 Kasım’da yapılacak seçimde, kaymakamlığın son dönemlerde artan terör olayları nedeniyle Sur ilçesinin bazı bölgelerinde güvenlik gerekçesiyle, sandıkların güvenlik sorunu olmayan okullara taşınmasına yönelik talebinin değerlendirildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Bu çerçevede, Cemal Yılmaz, Süleyman Nazif, Ali Paşa, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Fatih Paşa, Savaş, Hasırlı ve İskender Paşa Mahallelerindeki 57 sandığın, aynı ilçedeki Alparslan İmam Hatip Orta Okulu, Ziya Gökalp İlk Okulu, Melik Ahmet Lisesi ve Tevfik Fikret Orta Okulu’nda bulunan sandıklarla birleştirilmesine karar verildi.”

Öte yandan, HDP Sur İlçe Başkanlığı’nın birleştirme kararına itirazda bulunduğu öğrenildi.

YORUMLAR 3
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına bu kavga bitsin artık suçsuz insanlara yazık
    Cevapla
  • Uca 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rizasi icin baris olsun
    Cevapla
  • Aslı 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah sabır versin:-;-(
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı