10 PKK’lı etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde düzenlenen operasyonda 10 PKK üyesini etkisiz hale getirildiğini duyurdu

10 PKK’lı etkisiz hale getirildi
10 PKK’lı etkisiz hale getirildi
GİRİŞ 05.10.2015 12:59 GÜNCELLEME 05.10.2015 13:04

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Yol arama unsurlarınca tespit edilen üç adet mayın/el yapımı patlayıcı imha edilmiş ve bir mağara kullanılamaz hale getirilmiştir” denildi.

PKK üyeleri tarafından Şemdinli ilçesinde dün akşam düzenlenen saldırı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Genelkurmay Başkanlığı, “Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından 34. Hudut Tugay Komutanlığı kışlasına, İlçe Emniyet Müdürlüğüne, İlçe Jandarma Komutanlığına ve Şapatan Jandarma Karakol Komutanlığına uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulması sonucu çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu sekiz terörist etkisiz hale getirilmiştir” açıklamasında bulundu.

Şemdinli ilçesinde 2 askerin şehit düştüğü Tuhi Köprüsü’ne yine patlayıcı tuzaklandığı ifade edilen açıklamada, “Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde yol araması ve mayın/el yapımı patlayıcı kontrolü esnasında, Tuhi Köprüsü’nde kablo ile tuzaklanmış altı adet el yapımı patlayıcı (beş adet 12 kg mutfak tüpü ve bir adet küçük tüp) tespit edilmiş ve yerinde imha edilmiştir” denildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!