PKK sığınakları böyle bulundu!

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK'lı teröristlere ait sığınaklar tespit edilerek imha edildi.

PKK sığınakları böyle bulundu!
PKK sığınakları böyle bulundu!
GİRİŞ 06.10.2015 10:42 GÜNCELLEME 06.10.2015 10:42

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Lice ve Kulp ilçeleri kırsalında ve karayolunda yapılan operasyonda, PKK'lı teröristlere ait sığınaklar tespit edilerek imha edildi, Lice-Kulp karayoluna döşenen el yapımı patlayıcı da etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesinin dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten ve Lice-Kulp Karayolunda yol kesme eylemlerini gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak, depolarının kullanılmaz hale getirilmesi için 27-28 Eylül ile 4-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonların sonuçlarını açıkladı. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı belirtilen 2 sığınağın tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Tespit edilen sığınaklarda 350-400 kilo muhtelif gıda malzemesi, 17 kalem yaşam malzemesi, 10 kalem tıbbi sağlık malzemesi, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 2 adet 12 kiloluk tüp, 10 büyük pil, 50 metre kablo ele geçirilmiştir" denildi.

Valilik açıklamasında, Lice-Kulp kara yoluna yerleştirilmiş uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcının da olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'