Camiler de teröristlerin hedefi oldu!

Diyanet-Sen, terör olayları ve çatışmalardan dolayı özellikle Sur ve Silvan ilçelerinde din hizmetlerinin aksadığını açıkladı.

Camiler de teröristlerin hedefi oldu!
Camiler de teröristlerin hedefi oldu!
GİRİŞ 06.10.2015 11:30 GÜNCELLEME 06.10.2015 11:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hendek kazılan yerlerde imamların camiye gidemediğini anlatan Evsen, “YDG-H’nin girişleri engellediği bazı mahallelerde ciddi sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, bölgede yaşanan son gelişmeleri Vahdet’e değerlendirdi. Sur ve Silvan ilçesinde son zamanlarda yaşanan çatışmalardan dolayı bazı camilerde ibadetin yapılamaz hale geldiğini belirtti. Terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nin yol kestiği, çadır çektiği yerlerde din görevlilerinin camilere gidemediğini ifade etti.

CİDDİ SIKINTILAR YAŞIYORUZ 

Bölgede yaşanan çatışmalı ortamdan kaynaklı ciddi sıkıntıların yaşandığını belirten Evsen, “YDG- H ve benzeri ekiplerin yol kestiği, perde, çadır çektiği alanların içerisindeki bölgelere ne yazık ki din görevlileri kendi camilerine gidemiyorlar. Kendi camilerini açamadığından kaynaklı olarak din hizmetinin aksaması durumu söz konusu. Söz konusu bu bölgeler YDG-H tarafından kapatılmış bölgeler ile alakalı. Diğer yerlerdeki din hizmetlerimiz normal şekilde devam etmektedir. Sur ilçemizin bazı mahallelerinde, Silvan’daki bazı mahallelerimizde yani YDG-H’ın girişleri engellediği bazı mahallelerde ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Oralara sağlık hizmeti gidemediği gibi ne yazık ki din görevlilerimiz de oralara giremiyorlar” dedi.

ZARAR GÖREN CAMİLERİMİZ VAR

Şiddet ortamının bölgedeki hayatı olumsuz etkilediğini ve şiddetin biran önce durması gerektiğini dile getiren Evsen, “Savaş durumunda dahi hiçbir şekilde camilere müdahale edilmemesi hem uluslararası anlaşmalarda hem de dinin emirleri arasında geçiyor. Ama buna rağmen çatışmalardan kaynaklı zarar gören camilerimiz var. Bölgemiz dini hassasiyetleri ile ön planda olan bir bölge. Devletin bir şekilde bu hendekleri kapatarak din hizmetlerine ulaşılması konusunda bazı eylemler yapması gerekiyor” diye konuştu.

DİNE UYGUN DEĞİLDİR

“Kimse Türkler adına veyahut Kürtler adına yahut toplum adına insanların temel ihtiyaçlarını gidermelerinin önüne set olmamalıdır” diyen Ömer Evsen, konuşmasına şöyle devam etti: “Daha önceki süreçlerde hiçbir şekilde şehir alanında bir çatışma yoktu. Şu an eğer çatışacağız diyorlarsa dağlar açık. Kim gidiyorsa gitsin. Kim dağda çatışmak istiyorsa çatışsın. Eğer bir dertleri varsa insanların yaşadığı alan dışında ne yapıyorsa yapsınlar. İnsanların toplu olarak yaşadıkları yerde savaşmak dine de uygun değildir, şeriata da uygun değildir, hukuka da uygun değildir, insanlığa da uygun değildir.”

KAYNAK: SELİM ERCAN - VAHDET
YORUMLAR 2
  • FUAT 8 yıl önce Şikayet Et
    islam dümanları demek daha doğru olur
    Cevapla
  • sağ görüş 8 yıl önce Şikayet Et
    allahım türk düşmanlarını sana havale edıyoruz. cezaların sen ver .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!