PKK'lı Kalkan'dan iki yüzlü Rusya açıklaması

PYD, Rusya'nın hava saldırılarına destek verirken, YPG Komutanı Rusya'dan silah isterken; Duran Kalkan operasyonlara tepki gösterdi.

PKK'lı Kalkan'dan iki yüzlü Rusya açıklaması
PKK'lı Kalkan'dan iki yüzlü Rusya açıklaması
GİRİŞ 06.10.2015 12:50 GÜNCELLEME 06.10.2015 12:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

PYD ve YPG Suriye'nin operasyonuna destek verirken PKK'den tepki geldi. PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Duran Kalkan, Rusya'nın operasyonları için "Amacı IŞİD ile savaşmak değil, rol çalmadır." dedi.

"KÜRTLERLE İTTİFAKI YOK"

Rusya'nın yaptığının İran ve Türkiye gibi rol çalma olduğunu savunan Kalkan, ortaya çıkan boşluktan yararlanarak Suriye'ye müdahale eden Rusya'nın da ciddi bir çözüm programı olamadığını, IŞİD'e karşı en büyük mücadeleyi veren Kürt güçleri ile herhangi bir ittifakı olmadığını söyledi.

"RUSYA'NIN YAPTIĞI ROL ÇALMAK"

IŞİD'i zayıflatanın YPG –YPJ olduğunu belirten Kalkan "Kim ki YPG-YPJ ile ittifak yapıyorsa o gerçekten IŞİD'e karşı savaşıyor. Fakat YPG ve YPJ ile ittifak yapmadan IŞİD'e karşı savaşıyorum diyenin sözü yalandır, hiledir. Amacı IŞİD ile savaşmak değil, rol çalmadır. Rusya'nın da yaptığı budur. Kendisinin dayandığı Esad yönetimini tekrar hakim kılmak istiyor. Örneğin Kürt sorununun çözümüne dair Rojava halkının ilan ettiği kantonları tanıma, onlarla ittifak kurma, statü tanıma yaklaşımı yok. Burda yenilmiş olan IŞİD faşizminin ortaya çıkardığı olanaklardan yaralanma, rol çalma amacı var" dedi.

YPG KOMUTANI, RUSYA'DAN SİLAH İSTEMİŞTİ

Sputnik'e konuşan, PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'nin Genel Komutanı Sipan Hemo ise Rusya'nın IŞİD'e karşı operasyon yapmasını önemli bir adım olarak gördüklerini söylemişti. Hemo, "Rusya'nın IŞİD'e karşı havadan bize destek vermesini istiyoruz. Silah desteğini de istiyoruz. Biz Rusya ile IŞİD'e kaşrı birlikte hareket edebiliriz. Rusya sadece IŞİD'e karşı değil El Nusra'ya karşı da savaşmalı. IŞİD ve El Nusra arasında herhangi bir fark yok, ikisi de El Kaide'dir. İki terörist grup da vurulmalı" demişti.

YORUMLAR 3
  • +++++++ 8 yıl önce Şikayet Et
    PYD YPJ kendileri terör birde terör örgütlerini söylüyor
    Cevapla
  • Aziz 8 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi ruslar size silah verecek tam verirken bizim operasyona kurban gidecek.
    Cevapla
  • baha 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş alfabede harf kalmadı ne kadar örgüt varmış pyd ypg bilmem ne ne
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!