Şehri ansızın dumanlar kapladı!

Mısır hasadının ardından çiftçilerin gece yarısı ateşe verdikleri tarlalardan yükselen dumanlar, Batman'da vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Şehri ansızın dumanlar kapladı!
Şehri ansızın dumanlar kapladı!
GİRİŞ 06.10.2015 13:11 GÜNCELLEME 06.10.2015 13:11

Sabah saatlerinde işe gitmeye çalışan insanlar, duman yüzünden nefes alamadı.
Buğday hasadının ardından bu kez mısır tarlalarındaki anız yangını, Batmanlı'lara nefes aldırmadı. Kentin dört bir yanındaki mısır tarlalarının ateşe verilmesinin ardından Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ndeki tarlalardan yükselen anız yangınlarının dumanları, gece yarısı şehrin üzerine kabus gibi çöktü. Tarım teşkilatı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşları görev davet eden vatandaşlar, her hasat döneminden sonra anız yangınlarının olduğunu ancak bu yangınları önlemeye yönelik cezaların caydırıcı olmadığını savundu. Astım ve kalp hastaları başta olmak üzere yaşlıların nefes almakta güçlük çektiği Batman'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü başta olmak üzere valilikten de anız yangınlarına karşı etkin önlem isteyen Batmanlı'lar, anız yaktığı tespit edilen kişiye verilen 232 liralık cezayı az buldu.

KARA BULUT GİBİ KAPLADI

Batman'ın yanı sıra Diyarbakır'ın Bismil ile Silvan İlçeleri'nde ateşe verilen mısır tarlalarındaki dumanların Batman'ın üstünü kara bulutlar gibi kapladığı görülürken, bu duruma karşı önlem alınmaması çevrecilerin tepkisine yolaçtı. Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, anız dumanlarından Batmanlılar'ın sokağa çıkamaz duruma geldiğini belirterek şöyle dedi:

"Akciğer ve kalp hastası olanları bir yana bırakın, sağlıklı insanlar bile nefes almakta zorlanıyor. Geçmiş yıllardan da biliyoruz; her yıl bu mevsimde anızlar yakılıyor. Çiftçiyi bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yaptık. Tüm kurumlara gittik. Çiftçi, muhtar ve imamlara yalvardık, yakardık; anızları yakmayın diye. Doğamızı yakmayın, canlılara zarar vermeyin, bu dumanların insanların sağlığını olumsuz etkilediğine yönelik uyarılarımızı maalesef kimse dikkate almıyor."  

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Enkaz edebiyatı' yapan CHP'nin İzmir'de yaptığı borç ortaya çıktı!
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor