’Asrın Projesi’nde kriz mi var?

Veysel Eroğlu, KKTC’ye denizaltından su götürecek asrın projesinde işletme-tahsilat krizi olduğu yönündeki söylentilere cevap verdi.

’Asrın Projesi’nde kriz mi var?
’Asrın Projesi’nde kriz mi var?
GİRİŞ 06.10.2015 13:30 GÜNCELLEME 06.10.2015 13:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC’ye denizaltından su götürecek asrın projesinde işletme-tahsilat krizi olduğu yönündeki söylentilere cevap verdi.

Bakan Veysel Eroğlu, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında dün geldiği seçim bölgesi ve memleketi Afyonkarahisar’da partisinin mahalle temsilcileri ve teşkilat üyeleri ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, sorular üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Kıbrıs’a denizin altından askıda borularla su götürecek olan asrın projesi ile ilgili “projede Kıbrıs tarafından kriz” olduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Bakan Eroğlu, Türkiye açısından proje konusunda her hangi bir sorun olmadığını ifade ederek, “Kıbrıs Projesi asrın projesidir, çok dev bir projedir. Özellikle biz bunun için 1 milyar 600 milyon TL Türkiye Cumhuriyeti bunun için para harcadı ve büyük bir proje. Tabii bunun işletilmesi var ve işletme masrafları var. Pompa istasyonları, arıtma tesisi işletme masrafları. Elektrik masrafları gibi, tabii bunların karşılanması gerekiyor. Bununla ilgili bizim teklifimiz şuydu, Türkiye’de biliyorsunuz bazı şeyler özel sektör marifeti ile yönetiliyor. Tamam, belediyeler kontrol etsin, hükümet kontrol etsin bir kontrol ekibi kuralım, ama bu işletme ekseni gerekirse ilave yatırımlarını özel sektör yapsın. Yani yap-işlet-devret şeklinde. Yani yatırımları biz yaptık. Onlarda bir problem yok. Su Kıbrıs tarafına akıyor, Alaköprü Barajından, Geçitköy Barajına orada çok muhteşem bir içme suyu arıtma tesisi kurduk. Onun test çalışmaları başladı. Hatta ben Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza arz ettim bunun dedim ayın 20’sine kadar açılsa uygun olur dedim. Niyetimiz Türkiye tarafında bir merasim yapmak, sonra karşıya geçip Geçitköy Arıtma Tesisine orada da bir açılış yaparak suyun geldiğini görmek sureti ile bunu açılış merasimi ile taçlandırmak için arzuluyoruz. Ama karşılıklı görüşmeler ile bunlar çözülecek. Yani neticede bu basit bir işletme değil, profesyonel bir işletme” diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • hursit dilaver 8 yıl önce Şikayet Et
    veysel beye önerim.bu kıbrısa su işini boşverin.onların tayyip beye yaptığı nankörlüğü unutmadık.AYRICA..turkiyede seçim için bilboardlara mesela 3.köprünün yarım halini gösterin,BİTMESİNİ İSTERMİSİNİZ diye sorun.veya avrasya tünelini ya da 3.havalimanını,yada şehirlerine göre hızlı trenleri..bunu muhakkak yapın.millet durakta falan bunu görsün. mitingde koyun gibi dinler ama bu görme önemli.unutmayın emi.bilboardları,panoları kullanın.hadi bakalım.
    Cevapla
  • yakup 8 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler kardeşim..inşaallah seni dinlerler..
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    kıbrısta suyu askere verin,diğerleri hakketmedi bence...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu