Şehit Savcı Kiraz'ın adı Esenler'de yaşayacak

Esenler Fatih İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde oluşturulan ve şehit Mehmet Selim Kiraz'ın isminin verildiği kütüphane açıldı.

Şehit Savcı Kiraz'ın adı Esenler'de yaşayacak
Şehit Savcı Kiraz'ın adı Esenler'de yaşayacak
GİRİŞ 06.10.2015 16:55 GÜNCELLEME 06.10.2015 16:55

Esenler Belediyesi, "Eğitime destek, geleceğe hizmet" prensibinden hareketle eğitim alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Esenler Trabzonlular Derneği ile birlikte Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nda oluşturulan kütüphaneye, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ismi verildi. Kütüphanenin açılış töreni, Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesinde yapıldı.

Törene; Eski Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, şehit savcının babası Hakkı Kiraz, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları ile öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz, şehit Mehmet Selim Kiraz'ın isminin Esenler'deki bir kütüphaneye verilmesinin çok önemli olduğunu kaydederek, "İnşallah bu kütüphanemizde vatanını, milletini seven Mehmet Selim Kiraz gibi savcılarımız, başsavcılarımız yetişir" dedi.

NEDEN FATİH İMAM HATİP?

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, Şehit Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi'ni niçin Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nda oluşturduklarını,"Şehit olan savımız da bir imam hatip lisesi mezunuydu. Arzu ettik ki, burada binlerce çocuğumuz, o kütüphaneye girdiğinde bu kütüphane yaşadığı sürece sayın savcımızın ismi orada kalacak ve orada O'nun biyografisini okuduğunda, 'Evet, benim gibi imam hatip lisesi mezunu bir savcı vardı. Ülkesi, milleti, toprağı için azim ve kararlılıkla çalışırken birkaç el tarafından şehit edilmiş' diyebilsin ve bu toprakların kendisine nasıl emanet edildiğini, hangi toprağın üzerinde yaşadığını çocuğumuz bu yaştan itibaren bilsin. Bu kararlılıkla geleceğe hazırlansın istiyoruz" sözleriyle açıkladı. Göksu, konuşmasının sonunda, "İnşallah bu kütüphanede okuyan çocuklarımız gelecekte bu ülkenin adaletini dağıtanlar, bu ülkeye yön çizenler ve rehberlik eden nesiller olurlar" ifadelerine yer verdi.

ÇAKIL TAŞINI DAHİ VERMEYİZ

Göksu'nun ardından konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın vatan yolunda şehit olduğunu hatırlatarak, "Yüzlerce şehit veriyoruz ama bu vatanı asla bir tek çakıl taşını vermeden, sonuna kadar koruyacak insanlar ve cengâverler mevcut" dedi.

BUNUN KARŞISINDA VİCDAN DURMAZ

Törende konuşan Eski Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise Türkiye'nin stratejik konumundan dolayı tarih boyunca hep tehdit altında olduğunu belirterek, "Bunca tehdide rağmen biz tarih boyunca hiçbir zaman milletin iradesinin, bağımsızlığının, vatan ve bayrağa karşı eylemlerin önünde kimseye taviz vermedik" diye konuştu. En üstün gücün insan, hukuk ve adalet olduğunu hatırlatan Yazıcı, "Hukuk ve adalet dağıtmak üzere görev yapmakta olan bir savcımızı terör örgütü, kalleşçe şehit ediyor. Bunun karşısında vicdan durur mu? İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz" şeklinde konuştu.

BABA KİRAZ: EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Şehit Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi'nin açılış kurdelesini dualarla kestiler. Oğlunun anısına açılan kütüphanede konuşan savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz, "Keşke bize de silah verseler de şu teröre karşı savaşın deseler. Bunlar çok iyi bilsinler ki, emellerine ulaşamayacaklar. Türkiye büyük bir devlet, milleti de büyük bir millet" diye konuştu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!