PKK'lıların sırt çantasından 4 ilin planı çıktı!

Tunceli'de yoğun ateş altında kalarak kaçan PKK'lıların bıraktığı bir sırt çantasında örgütün şifreli eylem planları ortaya çıktı.

PKK'lıların sırt çantasından 4 ilin planı çıktı!
PKK'lıların sırt çantasından 4 ilin planı çıktı!
GİRİŞ 07.10.2015 09:19 GÜNCELLEME 07.10.2015 09:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tunceli'de 26 Eylül günü merkeze bağlı Çiçekli ile Demirkapı köyleri arasındaki Yapraklı Mezrası'nda teröristlerle Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in şehit olduğu çatışmanın ardından bölgede PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. 6 kişi oldukları belirlenen teröristler yoğun ateş altında kalıp, 2 otomatik silah ile 3 sırt çantasını bırakarak kaçtı.

Arazide yapılan aramada silahlarla birlikte bulunan sırt çantalarının birinde örgüt üyelerinin kendi arasında ve Kandil Dağı ile yaptığı telsiz görüşmeleri ve telefon görüşmelerinde şifre olarak kullandığı bilgiler ele geçirildi.

Güvenlik birimleri şifreli görüşmeleri tek tek çözümleyerek, PKK'nın yapacağı saldırıları tespit etti.

Güvenlik güçlerinin şifreleri çözümlemesinin ardından başta Tunceli olmak üzerine Şırnak, Hakkari, Diyarbakır bölgesinde bir çok planlanan saldırılar önlendi.

YORUMLAR 4
  • ummet 8 yıl önce Şikayet Et
    Tum bunlar guzelim turkiyemizin ustune oynanan oyunlar.onlarin bir plani varsa unutmayalimki allahin(c.c)da bir plani var
    Cevapla
  • suleyman 8 yıl önce Şikayet Et
    hedef saptırma olabilir.
    Cevapla
  • habil 8 yıl önce Şikayet Et
    şimdi şöyle derler devlet asker ne yapıyor dağı taşı bombalıyor.diğer taraftan bu teröristlerin eylemleri deşifre edilip engellendiğini bilmez hatta inanmazlar bile.onların tek inandığı olay olduğunda kahrolsun devlet sloganı atmak.eğer dikkatli bakarsanız sol görüşün kullandığı bu slogan komünizmin icadıdır.bir insan kendi devletine kahrolsun dermi bumu devletini çok seven solcular.bunların tek sevdiği komünizmdir komünizm ise dinsizliktir.ha bilmiyorlarsa da öğrenmiş olurlar.çok okuyorlar ya okudukları boş şeyler.onların okuduğunda oldukları tek şey terörist zihniyet.
    Cevapla
  • Ümit 8 yıl önce Şikayet Et
    Belki de aldatmacadır. Dikkatli olmak lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, bir grup İsrail askerini TBG ile hedef aldı!
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."