Ve sınırda görevlendirildi!

Sınırda yaşanan hareketliliğin ardından olası ihlallerinin önceden belirlenmesine için Havada Erken Kontrol ve İhbar uçağı görevlendirildi.

Ve sınırda görevlendirildi!
Ve sınırda görevlendirildi!
GİRİŞ 08.10.2015 11:39 GÜNCELLEME 08.10.2015 11:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sınırda yaşanan hareketliliğin ardından  olası ihlallerinin önceden belirlenmesi için Havada Erken Kontrol ve İhbar (HİK) uçağı görevlendirildi. 
 
Türkiye'ye yönelik hava ihlallerinin arttığı son günlerde, Hava  Kuvvetleri Komutanlığı da sınır hatlarının güvenliğinin sağlanmasına yönelik  çalışmalarını arttırdı. Türkiye-Suriye sınır hattında hava devriye görevini  sürdüren F-16'lar, hudut güvenliğini sağlıyor. 
 
"Barış Kartalı Projesi" kapsamında alınan HİK uçağı da Hava Kuvvetleri  Komutanlığınca sınırda görevlendirildi. HİK uçağı, konuşlu olduğu Konya'daki  3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığından kalkarak sınırlardaki hareketliliğin yanı sıra  olası ihlalleri de kontrol ediyor. 
 
HİK, özellikle Suriye sınır hattına yakın uçarak Türk hava sahasına  yönelik olası ihlallerle hareketliliği önceden belirlemeye çalışıyor. 
 
Boeing 737 platformuna kurulan HİK uçağı milli, uluslararası, ikili,  çok uluslu görevler ve eğitimlerde, tatbikatlarda, Türk Hava Sahası'na yönelecek  tehditleri tespit, teşhis etme ve gerekirse bertaraf etmek maksatlı görevlerde  kullanılıyor. 
 
Mesleğinde uzmanlaşan ve özel seçilen personeliyle görev yapan HİK  uçağı görevlerine göre 8-10 saate kadar havada kalabiliyor. Havada yakıt ikmali  yapabilme kabiliyetine de sahip uçağın böyle durumlarda havadaki görev süresi 20  saate kadar uzayabiliyor. 
 
Hava Kuvvetlerinin küresel bir kuvvet olabilmesi, zamanı ve mekanı  sınırsızca kullanabilmesi amacı ile verilen yurt içi ve yurt dışı görevleri  yerine getiren HİK uçağı, NATO uçuşlarını da desteklemeye devam ediyor. 

ŞUBAT 2014'TE ENVANTERE GİRMİŞTİ
 
Barış Kartalı Projesi kapsamındaki İlk Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) Uçağı (Awacs) Şubat 2014'te törenle envantere katılmıştı. 

YORUMLAR 11
  • alp 8 yıl önce Şikayet Et
    Milli füze kalkanı şart
    Cevapla
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle
    Cevapla
  • Alev Kizil 8 yıl önce Şikayet Et
    iki üc tahe daha olmali her ihtimale karsi
    Cevapla
  • suleyman 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan 1 tanesi çinde ucan ucaklari dahi gorebiliyor. 1 adet yeter. Ihtiyac olursa envanterde 7 adet var.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    başarılar diliyorum
    Cevapla
  • emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bir an önce atom bombasına sahip olmalı,caydırıcı olabilmek için
    Cevapla
  • dayi 8 yıl önce Şikayet Et
    turkiyenin biran evvel milli yerli savas ucagini ve uzun menzilli fuzelerini uretmesi lazim caydirici guc icin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!