Türk Ocakları'ndan Aziz Sancar'a tebrik

Türk Ocakları Genel Merkezi Nobel Kimya Ödülü alan Aziz Sancar'ı hem başarısı hem de milli duruşu sebebiyle tebrik etti.

Türk Ocakları'ndan Aziz Sancar'a tebrik
Türk Ocakları'ndan Aziz Sancar'a tebrik
GİRİŞ 10.10.2015 09:19 GÜNCELLEME 10.10.2015 09:19

"Dünyanın en prestijli ödüllerinden olan Nobel Ödüllerinin Kimya ayağında başarılı olan ve ödüle layık görülen üç isimden bir tanesinin Türk bilim adamı Kuzey Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aziz SANCAR olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz.

Türk milletine böyle bir sevinç ve gurur yaşattığı için kıymetli bilim adamı Prof. Dr. Aziz SANCAR’a teşekkür ediyor, bu büyük başarısından dolayı kendisini tebrik ediyoruz.
 
“DNA onarımı” hakkındaki bilimsel çalışmasıyla bu ödülü kazanan Sancar, ödülü aynı dalda Tomas Lindahl ve Paul Modrich ile paylaşmıştır.
 
Sayın Sancar’ın bu ödülü alışının Türk bilim dünyasına bir ufuk açacağına, bilim adamlarımızı teşvik edeceğine inanıyor ve gelecekte daha çok Türk bilim adamının, kendi ülkemizde yetişerek bu ödüllere erişmesini temenni ediyoruz.
 
Bunun yanı sıra Sayın Sancar’ın ödülü almasının ardından yapmış olduğu açıklamaları ve milli duruşunu da kutluyoruz. Sayın Sancar milli kimliği ve etnik kökeni üzerinden kendisine yönelik ulusal ve uluslar arası medyadan yapılan spekülasyonları da “Ben Türk’üm” diyerek ve ödülü kazanmasının Türkiye’de eğitime borçlu olduğunu ifade ederek cevaplaması ayrı bir gurur kaynağıdır.
 
Sayın Sancar’ı tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. "

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!