Sakarya

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu Viyana'da

13:45 10 Ekim 2015
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu Viyana'da

Toçoğlu, Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türk iş adamları ve gazetecilerle buluştu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, MÜSİAD Avusturya şubesinin daveti üzerine geldiği Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türk iş adamları ve gazetecilerle bir araya geldi. 

Toçoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, 1 Kasım'daki seçimin bugüne kadar yapılan bütün seçimlerden daha önemli olduğunu söyledi.

Bu seçimin partiler arası yarıştan çok ülkenin kaderinin belirlendiği bir seçim olacağını kaydeden Toçoğlu, herkesi oylarını kullanmak üzere sandığa gitmeye davet etti.

Toçoğlu, "Samimiyetle ifade etmek isterim ki bu seçimler, şu ana kadar yapılan seçimlerden daha önemli hale geldi. Bu seçim partiler arası yarıştan çok, ülkenin kaderinin seçimidir. Tek başına iktidar olamamanın sıkıntısını hep birlikte gördük. Nasıl olsa iktidar oluruz diye işi ağırdan alamayız. Gerçekten bu işini şakası yok. Yurt dışında çalışan arkadaşlarımızın ne yapıp edip mutlaka oylarını kullanmaları lazım. Tek başına iktidar çok önemli. Koalisyon hükümeti yönetimlerini çok iyi bilen birisi olarak söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Ekonominin güven ve istikrar istediğine değinen Toçoğlu, istikrarsızlığı ortadan kaldırmanın yolunun en güçlü siyasi partiyi iktidara getirmek olduğunu kaydetti.

Programa katılan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ise 12 yıldır Türkiye'de hayal bile edilemeyecek işler yapılmaya başlandığını ve bu nedenle Avrupa'nın içerisindeki korkuların yeniden ortaya çıktığını söyledi. Şengül, "Osmanlı yeniden canlanıyor. Türkler çok tehlikeli. Bunları engellemez lazım diyorlar. Osmanlı korkusu ruhlarına kadar işlemiş" diye konuştu.

Türkiye'nin dünyanın ezilmişlerinin, sömürülmüşlerinin ve dışlanmışların umudu haline geldiğini kaydeden Şengül, bu yüzden Türkiye'ye diz çöktürülmek istendiğini vurguladı.

"Türkiye'nin karşısında üç beş partiden oluşan değil uluslararası koalisyon var" diyen Şengül, Avusturya'daki oy verme işlemini 25 Ekim'e kadar yakından izleyeceğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.