Ankara

Ankara’daki terör saldırısına tepkiler

18:58 10 Ekim 2015
Ankara’daki terör saldırısına tepkiler

 HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili, “Türkiye’de ne kadar barış isteyen, kardeşlik isteyen, çözüm isteyen varsa, Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi, sosyalist, dindar, demokrat kim varsa herkesin başı sağ olsun” dedi.

Tan, partisi tarafından Hollanda’nın Lahey kentinde düzenlenen “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” mitinginde yaptığı konuşmada, Ankara’daki saldırının hedefinin toplumu tahrik ederek, sokaklara dökmek olduğunu söyledi.

Olaydan, uçaktan indikten sonra haberinin olduğunu anlatan Tan, “Hepimizin başı sağ olsun. Türkiye’de ne kadar barış isteyen, kardeşlik isteyen, çözüm isteyen varsa, Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi, sosyalist, dindar, demokrat kim varsa herkesin başı sağ olsun. Maalesef bizlere neredeyse gülmeyi, sevinmeyi haram ettiler. Yani öyle şeyler yaşıyoruz ki ‘Ha tamam, artık bundan sonra işler yoluna girecek’ dediğimiz an canavar tekrar yattığı yerden kalkıyor ve hayatı zindan ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının her geçen an arttığını ve şu anda ölenlerin gerçek sayısının bilinmediğini ifade eden Tan, şöyle konuştu:

“Bu insanları öldüren o bombayı patlatanlar keyif olsun diye patlatmıyor, yani bir 60 kişi eksilsin bu memlekette, bunun için yapmıyor. Toplumun sinir uçlarıyla oynuyorlar şu an. İnfial meydana getirmek istiyorlar. Tahrik etmek istiyorlar, sokaklara dökmek istiyorlar. Esas plan o 50 - 60 insanın ölmesi değil, onun üzerinden daha büyük bir siyasal tasarımın, daha büyük bir siyasal hesabın sahneye konulması... Bunu Mısır’da da yaptılar işte. Bizim bu büyük fotoğrafı görmemiz lazım. Burada bizim halkların bir birine sarılmaktan başka, bir birimizi kollamaktan başka, sakin ve sabırlı bir şekilde demokratik yolda ısrar etmekten başka bir çözümümüz yok. Başka bir gücümüz de yok yani.”

Tan, Türkiye’de bir kamplaşmanın yaşandığını da ileri sürerek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu gidişat gidişat değil. Bu kadar gerilim olmaz. Bir ülkenin yarısı bir tarafta, yarısı bir tarafta. Kim haklı kim haksız hiç önemli değil. Bir köyde bile, bir ailenin içinde bile böyle bir hayat devam ettirilemez. Türkiye’de böyle. Kim haklı kim haksız, ondan sonraki mesele. Zaten Cumhurbaşkanı’nın anlayamadığı bu.”

Bu hassas günde herkesi soğukkanlı olmaya davet eden Tan, sözlerine şöyle devam etti:

“Nasıl Diyarbakır meydanına bomba atıldığı gün bir irade ortaya koyduksa bugün de aynı iradeyi ve soğukkanlılığımızı muhafaza etme mecburiyeti var. Yapılmak istenen çok açık; Türkiye’nin bir Suriye, Irak, Lübnan, Mısır olması... İnanın bunun bir adım sonrası yönetilemez bir ülke ve darbe… Bizi götürecekler ama Tayyip Erdoğan’ı da götürecekler farkında değil.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.