Ankara'daki bombanın olağan faili PKK

95 kişinin öldüğü 245 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısının faillerinin PKK olduğu ileri sürüldü.

Ankara'daki bombanın olağan faili PKK
Ankara'daki bombanın olağan faili PKK
GİRİŞ 11.10.2015 10:41 GÜNCELLEME 11.10.2015 23:50
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı Ankara'daki kanlı saldırının sloganının önceden belirlendiğini saldırıyı ise PKK çevresinin gerçekleştirdiğini yazdı.

Saldırganların Diyarbakır ve Suruç’un ardından, bu defa da Ankara’da ortaya çıktığını yazan Pazarcı, "Başkent’i kana bulayanların amaçları belli. Devlet otoritesini zaafa uğratmak; halk üzerindeki kin, nefret ve korku duygularını artırmak. Gerginliği körüklemek. Toplumu kutuplaştırmak, düşmanlık duygularını pekiştirmek, nihayetinde iç çatışma ortamı sağlamak. Ortaya çıkan sonuçları seçimde kullanmak; siyaseti şekillendirmek. İlave olarak, çevresinde önemli gelişmeler yaşanırken, Türkiye’yi içe kapatmak" dedi.

İşte Pazarcı'nın yazısındaki o iddia;

Peki kim bunlar? 

Yıllardır izliyoruz. Hepsi ortada, tamamı deşifre olmuş durumda. PKK, DAEŞ, DHKP-C ve bunlarla birlikte hareket eden diğerleri. Dün bir başkası saldırmıştı, bugün diğeri ortaya çıkıyor, yarın da öbürü harekete geçecek. Yok aslında birbirlerinden farkları… Bunların birbirleri ile çekişip çatışmaları sonucu değiştirmez. Tamamı halk ve ülke düşmanı. Hepsi aynı amaca hizmet eden katiller sürüsü. Bu saldırılar, şu veya bu örgüt meselesi değil, Türkiye’ye yönelen bir terör sorunu! Adeta ülke olarak “zaman ayarlı” bir katliam ve yönlendirme faaliyeti ile karşı karşıyayız. Herkesin bu tablo üzerinde iyi düşünmesi lazım!

Ayrıca Suruç’ta da öyle olmadı mı? Yine devlet suçlanmadı mı? Bugün yapılan yorumların aynısı yapılmadı mı? O olay ve ortaya konulan algı üzerinden terör saldırılarına meşruiyet kazandırılmaya çalışılmadı mı? Şimdi de aynısı tekrarlanıyor… 

Yalnız bu defa taktik farklı. Bu defaki saldırıya “barış” şifresi yerleştirilmiş. Saldırıdan önce slogan bile belirlenmiş: “Barışa Bomba.” 

Seçim öncesi bir terör örgütü ile onu destekleyen bir siyasi parti aklanıp paklanmaya, arkadan ittirilmeye çalışılıyor. 1984’ten bu yana gerçekleştirdiği saldırılarla 300’ün üzerinde çocuk olmak üzere 5 bin 400 vatandaşımızı, 6 bine yakın güvenlik görevlimizi katleden bir yapı üzerinden devleti yönetenler “savaş yanlısı” olarak gösterilmeye çalışılıyor. “Savaşa Hayır” ve “Barış” sloganları ile bir algı oluşturulmak isteniyor. 
Bu tabloya bakınca Ankara’daki bombanın olağan faili PKK’ya destek veren çevreler gibi görünüyor. Çünkü, bu katliam onların işine yarıyor ve ortaya çıkan kanlı tablo onlar tarafından kullanılıyor. Ayrıca, bir başka terör örgütü tarafından gerçekleştirilmiş olsa bile, sonuç değişmiyor; ortaya çıkan tablo bu!

Demek ki, bizim de milletçe kimden ve nereden gelirse gelsin, teröre top yekûn karşı çıkıp, algı operasyonlarının peşine takılmamamız gerekiyor.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın...

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 61
  • gurbetici1453 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi gene iyisin HDPKK, bu bombaylada secim barajini asacaksin....Senin yalanlarina ve tezgahlarina daha coook inanan var....
    Cevapla
  • ince 8 yıl önce Şikayet Et
    vatanını gerçekten seven ve birazcık aklı olan bu oyuna gelmez. Bu gibi yapılar maşa olanları sever bir gün maşa olmayın bakalım tekmeyi yiyip gerçek yüzlerini nasıl görüyorsunuz denemesi bedava.
    Cevapla
  • BÜYÜK OSMANLI 8 yıl önce Şikayet Et
    bu meydan kanlı meydan diyerek halay çeken pkakalılar hemen ardından kanlı meydana çevirdiler bu pilanlar önceden hazırlanmış pilanlardır seçim yaklaşdıkca hedepeyi baraj altı bırakmamak için yapılan pilandır yemezler çapulcular inşallah hdp mhp baraj altı kalcakdır kahrolsun pkk ve işbirlikcileri .terös örgütünün arkasında israil amerika ingiltere almanya ermenistan suriye ve iran var var uyan ey türk milletim .
    Cevapla
  • bibuçuk skender 8 yıl önce Şikayet Et
    Plandır o. pilan olsa duramazdın. Önce Türkçeyi öğren sonra siyaset konuşursun
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    dhkp c pkk ypg esad işbirliği ne yaparsanız yapın işide kara operasyonu yapmayacağız . tc nin düşmanları açık ve net şekilde bellidir. tc vatandaşlarının canına kıyan ambulans polis vs araçlarına devlet ve vatandaşların mallarına zarar verenler ilk ve öncelikli düşmandır bunları destekleyenlerde öncelik içerisindedir.
    Cevapla
  • mali 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp nin barış mitinginde neden hiçbir hdp li millet vekili yok ,bomba patlıyor ve sonra hopp oradalar,suruçta da aynısı bomba patlıyor hiçbir hdp li vekil zarar görmüyor çünkü orada değiller her şey açık değilmi ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhsin Yazıcıoğlu ile Ümit Özdağ'ın açıklamaları gündem oldu! Hangisi Türk milliyetçisi?
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor