Kilit isim o mu? İşte 5 bombacının kimliği

Ankara'daki saldırı ile ilgili çalışmalar sürerken ''Emir bekle" talimatıyla gönderilen 5 DEAŞ bombacısının kimlikleri de ortaya çıktı.

Kilit isim o mu? İşte 5 bombacının kimliği
Kilit isim o mu? İşte 5 bombacının kimliği
GİRİŞ 13.10.2015 08:05 GÜNCELLEME 13.10.2015 08:16

Güvenlik birimleri Ankara'daki çifte bombalı saldırının tüm bilinmeyenlerini çözmek için kapsamlı çalışma yürütüyor. Çalışmalarda emniyet, adli ve kriminal ekipler bir yandan eldeki ceset parçaları, bilye, metal parçalarla güvenlik kameralarını incelerken, istihbarat birimleri de canlı bombaların kullandığı teknik ile bağlı bulundukları örgütün izini sürüyor. Olay yerinde toplanan deliller ve Adli Tıp'tan elde edilen bulgular sonucunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı canlı bombaların cesetlerini belirlediklerini açıkladı.

KAMERA, TELEFON, İNTERNET YOK!

Kanlı eylemi aşama aşama gerçekleştiren üç birimi de yönlendiren bir kişinin olduğu ve bu kişiye ulaşılmaya çalışıldığı belirtildi. Elektronik istihbarat ağına takılmayan bombacıların telefon kullanmadığı, güvenlik kameralarının bulunduğu yerde buluşmamaya dikkat ettiği, internet üzerinden iletişim kurmadığı değerlendirildi. . Örgütün, polisin elindeki 'canlı bomba' listesiyle deşifre olan isimleri kamufle etmek için özellikle telefon, internet ve kredi kartı kullanmamaları konusunda talimat verdiği belirtildi. Tanınmamak için saç ve sakal kestikleri sanılan saldırganların, eylemden önce ailelerine veda telefonu açmış olabilecekleri göz önüne alınarak telefon görüşme kayıtları incelemeye alındı.

KİLİT İSİM İLHAMİ BALI MI?

Saldırının izleri DAEŞ örgütüne işaret ediyor. Örgütün sözde gümrük sorumlusu olarak bilinen; bombacı, bomba malzemesi ve sınırdaki tüm terörist hareketliliğin kontrolünü sağlayan İlhami Balı'nın da ismi ön plana çıkıyor.

DAEŞ-PKK İŞBİRLİĞİ BELGELENDİ

Ankara'daki çifte bombalı saldırıdan yaklaşık 1 ay önce istihbarattan emniyet birimlerine DAEŞ terör örgütüyle ilgili bir uyarı notu gönderildiği ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı üzerinden emniyetin tüm birimlerine gönderilen notta DAEŞ'in Türkiye'deki PKK/KCK birimleri içerisine sızdığı ve bunun için de 7 kişilik bir canlı bomba timi görevlendirdiği belirlendi. Örgütün Telafer, Tuzhurmatu ve Kerkük'teki Türkmen ile Arap kökenli 7 militanını eylem yapmak ve organize etmek üzere Türkiye'ye gönderdiği belirlenirken, karargahtan da militanlara, "Sakallarınızı ve bıyıklarınızı keserek giriş yapın. Normal vatandaş görüntüsüne bürünün" denildiği saptandı.

İstihbarat notunda "Emir bekle" talimatıyla gönderilen 5 DEAŞ bombacısının kimliklerine de yer verildi.

İŞTE O İSİMLER:

Brahim Muhammed Selmo, Cengiz Ruşit Abbas, Muhammet Hüseyin, Teymur Abdurrauf Musa, Elmala Ebu Amar.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var