İstanbul merkezli 8 ilde "Magic Voice" operasyonu!

Ünlü iş adamlarını kredi kartı üzerinden dolandırdığı belirtilen 35 kişi gözaltına alındı.

İstanbul merkezli 8 ilde "Magic Voice" operasyonu!
İstanbul merkezli 8 ilde "Magic Voice" operasyonu!
GİRİŞ 13.10.2015 09:25 GÜNCELLEME 13.10.2015 09:27

İstanbul başta olmak üzere toplam 8 ayrı ilde düzenlenen ve "Magic Voice" (Sihirli Ses) adı verilen isimli operasyonda, aralarında ünlü işadamlarının da bulunduğu 30 kişinin banka hesaplarını boşaltan 35 kişi gözaltına alındı. Liderliğini eski bir bankacının yaptığı çetenin, en az 5 milyon TL'lik vurgun yaptığı belirlendi.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında Türkiye'nin tanıdığı ünlü isimlerin de bulunduğu 30 işadamının banka hesaplarının boşaltıldığı bilgisi üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Operasyon İstanbul başta olmak üzere Bursa, Bolu, Sakarya, Artvin, Konya, Ankara ve Karaman'da eş zamanlı gerçekleştirildi. Yalnızca İstanbul'da 15 adrese sabaha karşı baskın yapıldı.

Polis ekipleri, "Magic Voice" (sihirli ses) adı verilen operasyonda, aralarında banka çalışanlarının da bulunduğu 35 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Çete üyelerinin, bankaların çağrı merkezlerini arayarak önceden tüm kimlik bilgilerini aldıkları işadamlarının seslerini taklit ederek yüksek limitli kredi kartı istediği, yada çağrı merkezi veya banka şubesini arayarak işadamlarının güvenlik amaçlı kullandığı cep telefon numarasını değiştirdiği belirlendi. Zanlıların ayrıca hesabı internet erişimine açtırdıktan sonra hesapta bulunan paraları kendi hesaplarına transfer ettirdikleri de tespit edildi.

5 MİLYONLUK VURGUN

Çete üyelerinin bu yöntemlerle kısa bir süre içerisinde 30 ayrı işadamının hesabından toplam 5 milyon TL parayı kendi hesaplarına aktardıkları belirlendi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı