O köy için karar verildi!

Çankırı'da çevresinde yer sarsıntılarına bağlı derin çukurlar oluşan köyün, yapılan jeolojik incelemenin ardından taşınmasına karar verildi.

O köy için karar verildi!
O köy için karar verildi!
GİRİŞ 13.10.2015 13:18 GÜNCELLEME 13.10.2015 13:18

Merkeze bağlı İnandık köyü çevresinde bu yılın ilk aylarında yer sarsıntılarına bağlı olarak oluşan 15 metre derinliğindeki çukurlar nedeniyle vatandaşlar büyük korku yaşadı. Meydana gelen derin çukurlar nedeniyle bölgede "Obruklu köy" olarak anılan İnandık köyü, zaman zaman deprem gibi sarsıntılar yaşamaya devam ediyor. Sarsıntılara bağlı olarak evlerde meydana gelen çökmeler ve çatlamaların ardından yapılan inceleme neticesinde köyün yaklaşık 1,5 kilometre uzaktaki başka bir araziye taşınmasına karar verildi. 

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Hasan Sait Korkutata, yaptığı açıklamada, köy sakinlerinin kendilerine Ocak ayında başvuruda bulunduklarını ifade etti.

Ekipler tarafından yapılan incelemede köyün altında boşluklara ulaşıldığını aktaran Korkutata, "Vatandaşlar köyde sarsıntılar olduğunu ve çukurlar açıldığını söyleyerek bize başvuruda bulundu. Biz de yaptığımız incelemede köyün dışındaki obrukların yanı sıra köyün altında boşluklar oluştuğunu tespit ettik. Bu detayları AFAD yönetim başkanlığına sunduk" dedi. 

65 HANE TAŞINACAK

Köyde yaşayan 65 haneyi buraya taşıyacaklarını belirten Korkutata, "Herkese bin metre kare büyüklüğünde bir arazi vereceğiz. Başkanlık olarak evini yapana yardım yani EYY yöntemiyle vatandaşımıza yardım yapacağız. Köylülerimiz kendi evlerini kendi yapacak. Yer ücretsiz olacak, biz faizsiz kredi verip denetimini yapacağız. Bu şekilde köyü yeni yerine taşıyacağız. İleri ki zamanlarda bölgeye ev yapmak isteyen olursa onlar da gelebilir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti