Sur'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı tamamen kaldırıldı.

Sur'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Sur'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
GİRİŞ 13.10.2015 16:32 GÜNCELLEME 14.10.2015 09:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Sur ilçesinin Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahalleleri ile Gazi Caddesi’nde, Yenişehir ilçesinde de Feritköşk ve Dicle mahallerinde 10 Ekim’de sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

Yapılan çalışmalar sonucunda Yenişehir’e bağlı Feritköşk ve Dicle mahallerindeki yasağın aynı gün saat 17.00’de, Sur’a bağlı Dabanoğlu, Cemal Yılmaz ve Cevat Paşa mahallelerinde ise 12 Ekim’de yasağın kaldırıldığının hatırlatıldı.

Açıklamada, “Çalışmaların tamamlandığı Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş mahallelerinde ve Gazi Caddesi’nde de 13 Ekim günü 15.30 itibariyle sokağa çıkma yasağı kaldırılmış olup, Sur ve Yenişehir ilçelerinde bazı mahalleleri kapsayan sokağa çıkma yasağı tamamıyla son bulmuştur” denildi.

Diyarbakır Valiliği, merkez Sur İlçesi’nin Cevatpaşa,  Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahallelerinde ve Gazi Caddesi ile Yenişehir İlçesi’nin Feritköşk ve Dicle mahallerinde 10 Ekim Cumartesi günü saat 05.00’ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan eetti.  Önceki gün Yenişehir İlçesi’ndeki mahallelerin ardından dün Sur İlçesi’nin 3 mahallesinde yasak kaldırıldı, 3 mahallede de yasak devam etti. Diyarbakır Valiliği tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada Sur İlçesi’nde sokağa çıkma yasağı süren 3 mahallede yasağın  kaldırıldığı belirtilirken şöyle denildi:

"İlimiz Sur İlçesi’nde meydana gelen olaylar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5 bin 442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi gereğince, ilimiz merkez Sur İlçesi’nde Sur içinde kalan bölgede (Cevatpaşa,  Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahallelerinde ve Gazi Caddesinde) ve Yenişehir İlçesi’nde (Feritköşk ve Dicle mahallerinde) 10 Ekim 2015 Cumartesi günü saat 05.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda Yenişehir ilçemizde (Feritköşk ve Dicle mahallerinde) 10 Ekim 2015 günü saat17.00 itibariyle, Sur ilçesi Sur içinde kalan Dabanoğlu, Cemal Yılmaz ve Cevat Paşa mahallelerinde 12.10.2015 Pazartesi günü saat 20.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştı. Çalışmaların tamamlandığı Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş mahallelerinde ve Gazi Caddesinde de 13 Ekim 2015 Salı günü saat 15.30 itibariyle sokağa çıkma yasağı kaldırılmış olup, Sur ve Yenişehir ilçelerinde bazı mahalleleri kapsayan sokağa çıkma yasağı tamamıyla son bulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • sultan mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    bu güzel vatanı ne hale getirdiniz size ebediyete kadar huzur gelmesin inşallah.
    Cevapla
  • boşver 8 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakır önce hdp belediye başkanından kurtulsun.Kaçakçılık yapan,Devlete eşkiyalık yapan,Hırsızlık yapan,Şehirde maganda,dağda itlik yapana İNSANLIK YAPTIK.Önce 1 kasımda siz gereğini yapın.Devlet Devletliğini zaten herşeye rağmen Yapmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • diyarbakır 8 yıl önce Şikayet Et
    ah memleketim ah ne oldu da sana dört bir yanını ALLAH düşmanları sardı.
    Cevapla
  • müslim 8 yıl önce Şikayet Et
    ben olsam tehcir ederim malum yerleri.. kobaniyede boşaltırım. nufus cüzdanlarını da alırım. bunu duyan böyle eylemlere girişmez.
    Cevapla
  • fener 8 yıl önce Şikayet Et
    allah için ne olur diyarbakırımızı kurtarın bu kafirlerden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var