Lice’de terör örgütüne darbe

Diyarbakır’ın 49 bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Lice ilçesinde terör örgütüne darbe vuruldu.

Lice’de terör örgütüne darbe
Lice’de terör örgütüne darbe
GİRİŞ 18.10.2015 16:49 GÜNCELLEME 18.10.2015 16:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2 gün süren operasyonlarda örgütün ilçenin kırsalındaki üsleri yerle bir edilirken, operasyonu başarıyla tamamlayan askerler birliklerine çekildi.

Diyarbakır Valiliği’nce, İl Jandarma Komutanlığı’nın operasyonel faaliyeti nedeniyle 49 bölgesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının bugün kaldırıldığı Lice ilçesinde, örgüte darbe vuruldu. Yasağın ardından çok sayıda askerin katılımıyla bölgede başlatılan ve havadan helikopterlerin de destek verdiği operasyonda, teröristlerin mezarlığında bulunan ve örgütün burada çeşitli kararlar aldığı üs bölgesi yerle bir edildi. Operasyonun tamamlanmasının ardından bölgeye gönderilen askerler de helikopterlerle birliklerine çekildi.

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı’ndan Lice’deki operasyona ilişkin dün yapılan açıklamada, “Operasyonda, sözde bölücü terör örgütü mezarlığında bulunan kaçak yapılar kullanılamaz hale getirilmiş, sözde mezarlık bölgesinde 200 kilogram esrar ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiş, bir adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha edilmiştir” denildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    üstlerini siz cehenneme çevirin mezardakiler malum
    Cevapla
  • samii 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk ve hdp nin amacı uyuşturucu ticaretini ellerinde tutmak. yardımcı ülkelerle beraber.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini