Diyarbakır Silvan son dakika haberleri 25.11.2015

Diyarbakır Silvan'da 3 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Diyarbakır Silvan son dakika haberi en son durum nedir?

Diyarbakır Silvan son dakika haberleri 25.11.2015
Diyarbakır Silvan son dakika haberleri 25.11.2015
GİRİŞ 25.11.2015 09:07 GÜNCELLEME 25.11.2015 09:08
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Silvan son dakika haberi en son durum nedir? Gelişmeler haber7.com'da. Bu Sabah sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan'da özel harekat timleri ve komandoların da katılımıyla operasyon başlatıldı. İlçenin 4 noktasında sürdürülen operasyona 2 helikopter havadan destek verirken, yüksek binalara da keskin nişancıların yerleştirildiği gözlendi. Operasyon sürüyor. 

Silvan’da halkın zararı karşılanıyor

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde  çatışmalarda ve patlamalarda ev ve işyerlerinde hasar oluşan vatandaşların zararları karşılanmaya başlandı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, yapılan saldırılar sonucunda Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde bulunan 24 adet elektrik trafosunun zarar gördüğü anımsatılarak, “Bu sebeplerden dolayı söz konusu mahallelerin büyük bir bölümüne belirli bir süre içme suyu ve elektrik verilememişti. Güvenlik güçlerimizce huzur ortamının tekrar tesis edilmesi neticesinde, haklımızın karşı karşıya kaldığı bu sorunların bir an önce giderilmesi amacıyla gerekli onarım çalışmalarına vakit geçirilmeden başlandı. DEDAŞ İl Müdürlüğü tarafından 14 Kasım’da 6 adet, 15 Kasım’da 11 adet, 16 Kasım’da da 4 adet olmak üzere toplam 21 adet elektrik trafosunun onarımının tamamlanması sağlanmıştır. Bu çalışmalar sonucunda 3 mahallemizin tamamına elektrik ve DİSKİ tarafından da içme suyunun verilmesi sağlanmıştır” denildi.

ZARARLAR TESPİT EDİLMEYE BAŞLANDI

Evleri ve işyerleri zarar gören vatandaşların, zararlarının bir an önce tespit edilmesi amacıyla zarar tespit komisyonlarının da çalışmalarına başladığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK"

“İlk etapta acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Silvan Kaymakamlığı emrine tahsis edilen 300 bin TL ödenekten, evleri hafif hasar gören 81 vatandaşımıza 180 bin TL ödeme yapılmıştır. Bunun yanı sıra Silvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından, temel ihtiyaçların karşılanması amacıyla, bu mahallelerde yaşayan 697 vatandaşımıza 174 bin 250 TL para yardımı yapılmıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve mağduriyetlerinin giderilmesi adına her türlü çalışmaya titizlikle devam edilecektir.”

Silvan yara sarıyor! Kent harabeye döndü

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından açılan tahribatın izleri silinemiyor.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 12 günlük sokağa çıkma yasağının ardından yaşanan çatışma ve teröristlerin açtığı derin yaralar, yasağın kalkması ile ortay çıktı. Yasağın ilan edildiği mahallede bir çok ev, iş yeri kullanılmaz hale geldi. Mahallelerde açılan hendeklerden dolayı cadde ve sokaklar adeta enkaz bir kenti anımsatıyor.



Ev ve iş yerlerindeki kurşun izleri, yanan evler, teröristlerin yollara kurdukları barikatlar ilçeyi adeta savaştan çıkmış bir hale bürüdü. Güvenlik kuvvetleri yasağın ardından mahallelerdeki barikatları kaldırıp, cadde ve sokaklarda kazılan hendekleri iş makineleri ile kapattı.

İLÇE HARABEYE DÖNDÜ

Valilik tarafından 3 Kasım günü 05.00’te ilan edilen yasağın, açılan hendeklerin kapatılması, mayınlı barikatların kaldırılması ve bölgede konuşlu teröristlerin yakalanmasına yönelik operasyonların ardından dün saat 14.00’de sona ermesiyle, PKK’lı teröristlerin ilçedeki saldırıların boyutunu gözler önüne serdi. İlçede Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinin adeta harabeye döndüğü görüldü. Birçok evin yıkıldığı, bazılarının yandığı, duvarlarda büyük delikler açıldığı, birçok iş yerinin çatışmalardan zarar gördüğü gözlendi. Yasak kalktıktan sonra mahalle sakinleri, zarar gören evlerine gitti.

Silvan'da hayat normale döndü

Diyarbakır’ın 3 mahallesindeki ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan ilçesinde askerler birliklerine çekildi. 

Teröristlerin temizlenmesiyle operasyonların sona erdiği ilçede hayat normale dönerken, 12 günün ardından telefon şebekeleri yeniden açıldı. İlçedeki yasağın önümüzdeki saatlerde kaldırılması bekleniyor.

TELEFON VE İNTERNET HATLARI AÇILDI

Terör örgütü PKK’nın açtığı hendekler ve kurduğu barikatlar nedeniyle merkez Tekel, Konak ve Mescit Mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 12’nci gününde devam ettiği Silvan ilçesinde askerler birliklerine çekildi. Terör örgütüne büyük darbe vurulan operasyonların sona erdiği ilçede, enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, söz konusu mahallelerdeki tüm hendeklerin kapatıldığı bildirildi. Hayatın yavaş yavaş normale döndüğü ilçede, 12 gün önce kesilen telefon ve internet hatları açıldı. Enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü ilçede, polisin de çekilmesiyle, ilerleyen saatlerde yasağın kaldırılması tahmin ediliyor.

Silvan teröristlerden temizlendi

Silvan'da terör saldırılarının yoğun olduğu üç mahalle terör örgütü mensuplarından temizlendi, kontrol tamamen sağlandı

Güvenlik güçleri, sokağa çıkma yasağının ilan edildiği ve teröristlerin saldırılarının yoğun olduğu Tekel, Mescit ve Konak mahallelerindeki operasyonlarda büyük başarı sağladı.

SOKAKLARDA TEK TEK KONTROL

Söz konusu mahalleleri teröristlerden temizleyen güvenlik güçleri, evleri ve sokakları tek tek kontrol ederek tuzaklanan patlayıcıları etkisiz hale getiriyor.

TERÖRİSTLER CAMİYİ SIĞINAK OLARAK KULLANDI

Mahalledeki Tekel Camisi de teröristler tarafından sığınak olarak kullanıldı. Camide Kur'an kursu olarak hizmet veren odaların kapılarını kıran teröristler, buralarda konakladı.

CAMİYİ TEMİZLEYİP NAMAZ KILDILAR

Camiyi de teröristlerden temizleyen güvenlik güçlerinden bazıları, namaz kıldı.

MEHMETÇİK TÜRK BAYRAĞINI ASTI

Teröristlerin saldırılarından etkilenen bir bina da Silvan Aile Sağlık Merkezi oldu. Binaya ağır hasar veren teröristler, gönderdeki Türk Bayrağını indirdi. Mahalleyi teröristlerden temizleyen güvenlik güçleri, yanlarındaki Türk Bayrağını sağlık merkezinin girişine astı.

Silvan'da 11. gün...

Diyarbakır Silvan'da 3 mahallede sokağa çıkma yasağı sürüyor. Üç mahallede yaşananlar fotoğraflara yansıdı. Okul, evleri mevzi olarak kullanan teröristler aralarda geçiş koridorları oluşturmuş. Çarpıcı görüntüler fotoğraflara yansıdı. 

Güvenlik güçleri, ilçedeki teröristler için çemberin daraldığını belirtiyor. İlçede bugün sessizlik hakim. Operasyonda sona yaklaşıldığı belirtiliyor. 

Genelkurmay ise devam eden operasyonda, PKK'lı teröristlere ait bir adet RPG-7 roketatar, beş adet RPG-7 roketatar mühimmatı,3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Mavzer piyade tüfeği, bir adet pompalı tüfek ele geçirildiğini duyurdu. Gasbettikleri iş makineleriyle sokaklarda açtıkları hendeklere tuzakladıkları patlayıcılarla güvenlik güçlerine zarar vermeyi amaçlıyor. 

İlçede terör örgütüne yönelik operasyonlar Jandarma ve polis  ekiplerince sürdürülürken, Mescit, Tekel ve Konak mahallelerinde sokağa çıkma  yasağı devam ediyor. 
 
Özellikle Mescit Mahallesi'ndeki Silvan Yatılı İlköğretim Okulu ile  yakınındaki Silvan Anadolu İmam Hatip Lisesinin büyük zarar gördüğü ortaay çıktı. Terör örgütü üyelerinin yazdığı tehdit dolu mesajlar bulunan okulların duvarlarında, balyozlarla açılan delikler dikkat çekiyor. Teröristler  tarafından açılan bu delikler, mevzi olarak kullanılıyordu. Okulların içindeki  malzemelere de zarar veren teröristler, duvarlarda açtıkları büyük deliklerden  mevziler arasında geçişi sağlıyordu. 
 

EVLER ARASINDA KORİDORLAR OLUŞTURDULAR
 

Mahalledeki birçok kişi, yaşanan olayların  ardından evlerini terk etti. Evleri sokağın genelini gören yerlerdeki aileler, teröristlerce evlerinden çıkarıldı. Teröristlerin bu evlere mevzilendiği belirtiliyor. 
 
Mahalle sakinlerinden çok büyük bölümünün evlerini terk etmelerinin  ardından teröristler, kapılarını kırarak girdikleri evleri kendileri için mevzi  olarak kullanmaya başladı. Evlerin duvarlarında açtıkları deliklerden çevreyi  gözetleyen, güvenlik güçlerine ateş açan teröristler, duvarları delerek evler  arasında koridorlar oluşturdu. Terör örgütü üyeleri buraları, hem diğer mevzilere  görünmeden ulaşmak hem de güvenlik güçlerinden kaçmak için kullandı. 
 

SOKAKLARDA PATLAYICILAR VAR
 

Sokaklarda teröristlerin kazdığı hendekler ve oluşturdukları barikatlar da yaşananların ciddiyetini ortaya koydu. Gasbettikleri iş  makineleriyle beşer metre en ve boyunda hendekler kazan teröristler, buralara  patlayıcı tuzakladı. En az 12 kilogram olan bu patlayıcılar, güvenlik güçlerince  imha ediliyor. 
 
 Evlerin duvarları ve sokaklarda, yaşanan çatışmaların tüm izlerini  görmek mümkün. Birçok evde mermi izi, sokaklarda boş mermi kovanları bulunurken,  teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcılar nedeniyle su ve elektrik hatlarında  da sorunlar yaşanıyor. 

POLİSLER BARİKATLARIN ÜZERİNDE

 
Çatışmaların 3 mahallede devam etmesi nedeniyle ilçe merkezine takviye panzerler ve ve güvenlik güçü gönderiliyor. İlçeye giden karayolu üzerinde ise sinyal kesici jammerlerin yanısıra mayın tuzaklarına karşı özel eğitimli köpeklerle de sürekli kontroller yapılıyor. 
 
Giriş ve çıkışların yasak olduğu Konak mahallesinde çatışmalar nedeniyle tahrip olan ev ve işyerlerinin görüntüsü ise savaş ortamını andırıyor. Sokak aralarındaki hendekler ve barikatlar üzerindeki polisler dikkati çekerken, panzerler ise mahallenin bir çok noktasını tutmuş durumda. Sokağa çıkma yasağının bulunduğu mahallelere düzenlenen operasyonlar ve çıkan çatışmalar nedeniyle ev ve işyerlerindeki büyük hasarlar meydana gelmiş durumda.
 

ÇEMBER DARALIYOR
 
Güvenlik güçleri, evleri tek tek kontrol edip, hendekleri kapatarak  mahallede ilerliyor. Teröristlerce tuzaklanan patlayıcılar nedeniyle çok dikkatli  davranan polis ve jandarma ekipleri operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Söz  konusu mahalleler teröristlerden temizlenene ve halkın güvenliği sağlanana kadar  operasyonların süreceğini belirten yetkililer, teröristler için 3 mahallede  çemberin iyice daraldığını kaydetti. 
 
Evlerini terk etmek zorunda kalan bazı mahalle sakinleri ise can  güvenliklerinin kalmadığını, düzen ve huzur istediklerini dile getiriyor. 

ROKETATARLA SALDIRIYORLAR

 
Silvan Kaymakamı Murat Kütük ise ilçede yaşananlara ilişkin  gazetecilere yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağının 3 mahallede sürdüğünü  anımsattı. Konak, Mescit ve Tekel mahallerinde teröristlerce kazılan hendeklerin  kapatılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Kütük, örgüt  üyelerinin hendekleri kapatmaya çalışan kepçe ve iş makinelerine roketatarlarla  saldırdığını anlattı. Kütük, gerek bu saldırılar gerekse hendeklerdeki tuzaklanmış  patlayıcılar nedeniyle çalışmaların çok dikkatli yapıldığına dikkati çekerek,  "İnşallah en kısa sürede açılan hendekler kapatılıp, kamu düzeninin, kamu  hizmetlerinin sağlıklı şekilde verilmesi sağlanıp, sokağa çıkma yasağı  kaldırılacaktır" diye konuştu. 
 
Mahallerdeki vatandaşların terör saldırıları nedeniyle evlerini terk  etmek zorunda kaldığına işaret eden Kütük, "Bu vatandaşlarımızın da ihtiyaçlarını  en güzel şekilde karşılamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi. 
 

BUGÜN SESSİZLİK VAR

 
Silvan ilçesinde yaşanan şiddetli çatışmalar, bugün yerini derin bir sessizliğe bıraktı. Ankara ve Diyarbakır’dan sevk edilen özel harekat polislerinin yanı sıra askerin de katılımıyla düzenlenen geniş kapsamlı operasyona ara verilen ilçede, silah ve patlama sesleri kesildi. 

27 TERÖRİSTİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ BELİRTİLİYOR

 
Olası durumlara karşı bazı bölgelerinde zırhlı araçların bekletildiği ilçede yaşayan vatandaşlar sessiz bir güne uyanırken, operasyonlar nedeniyle dün karışan ilçenin diğer bölgelerinde ise hayat normale döndü. Öte yandan, ilçenin 3 mahallesinde yasak süresince düzenlenen operasyonlarda örgüte büyük darbe vurulduğu öğrenildi. Hendek ve barikatların büyük oranda etkisiz hale getirildiğinin kaydedildiği ilçedeki operasyonlarda, şuana kadar 27 teröristin etkisiz hale getirildiği ileri sürüldü.  

Silvan'dan kötü haber

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde güvenlik güçlerinin sürdüğü operasyon sırasında PKK'lı teröristlerin Diyarbakır yolu üzerinde zırhlı araca düzenlediği roketatarlı saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis de yaralandı.

Hastanede tedaviye alınan polisin sağlık durumunun hafif olduğu belirtildi. Saldırıyı düzenleyen PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Yaralı polisin tedavisinin ayakta yapıldığı öğrenildi. Şehit olan polis memurunun Konya nüfusuna kayıtlı Arif Demir olduğu bildirildi.



ŞEHİT POLİS SİLVAN'A GÖNÜLLÜ GİTMİŞ

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lıların zırhlı araca düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru Arif Demir'in 2 yıldır Diyarbakır'da görev yaptığı ve bu yaz aylarında Silvan'a gönüllü olarak tayin istediği öğrenildi. Konya nüfusuna kayıtlı olan şehit polis memuru Arif Demir, Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketine uğurlanacak.

Silvan'da büyük operasyon başlatıldı

Bugün sabah saatlerinde helikopter ve tankların da kullanıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Silvan İlçesinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarının kazdığı hendeklerin kapatılması ve oluşturdukları barikatların kaldırılması için başlatılan operasyon kapsamında Konak, Mescit ve Tekel Mahallelerinde uygulanmaya konulan sokağa çıkma yasağı bugün 9'uncu gününe girdi. Sabahın erken saatlerinde 3 mahalleye yönelik büyük bir operasyon başlatıldı.

Askerlerin tanklar ile katıldığı ve havadan helikopter desteğinde gerçekleştirilen operasyonda, zaman zaman çatışma ve patlama seslerinin geldiği belirtildi. Çatışmaların olduğu bölgelere ambulanslar sevk edilirken, ilçede özellikle operasyonun yapıldığı 3 mahallenin çevresindeki yüksek yerlere tankların konuşlandırıldığı gözlendi.

1 TEĞMEN ŞEHİT OLDU, 1 ASKER YARALI

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 1 teğmen şehit oldu, 1 asker yaralandı. 

5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
 
Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi’nde PKK’lılara düzenlenen operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 1 askerin şehit olduğunu 5 PKK’lının da öldürüldüğünü ifade edildi. Açıklamada, ilçede halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, halkın her türlü terör eylemlerinden korunması, güvenliği sağlanması amacıyla ilgili mevzuat kapsamında her türlü önlemin alındığı belirtilerek, şöyle denildi:
 
"Son dönemde bölgede meydana gelen gelişmeler kapsamında, Silvan ilçe merkezinde faaliyet yürüten, yol kesme ve barikat kurmak suretiyle, vatandaşların günlük yaşam ve sosyal hayatını etkileyen eylem ve olayları gerçekleştiren terör örgütü PKK mensuplarını yakalamak, sokak aralarına açılmış hendek ve barikatları kaldırmak ve tuzaklanan mayın, el yapımı patlayıcıları bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla Silvan İlçe merkezinde 3 mahallede operasyon icra edildi." 

Silvan'da askeri araca saldırı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcı, PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Diyarbakır Silvan karayolu Bağdere mevkiinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcı, PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Şiddetli patlamada hasar gören zırhlı araçtaki askerler yaralandı. Saldırının ardından olay yerine takviye birlikler ve ambulanslra sevk edildi. Yaralı askerlerin ambulanslar ve helikopterlerle hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor...

HDP'li vekiller Silvan'a giremedi

Silvan'da sokağa çıkma yasağının 8'inci gününe girdiği mahallelere girmek isteyen HDP'li vekillere izin verilmedi.

Diyarbakır'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı 8'inci gününe giren Silvan İlçesi'nde operasyonlar devam ediyor. HDPmilletvekilleri bu mahallelere girmek istedi, ancak güvenlik güçleri çatışma olduğu gerekçesiyle izin vermedi.

1 POLİS ŞEHİT, 6 KİŞİ ÖLDÜ

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde geçen salı günü saat 05.00'den itibaren Tekel, Mescit veKonak mahallelerinde PKK'lıların sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlar ve kepçelerle giden polis ekipleri mahallelere girdi. Üç mahallede sokağa çıkma yasağı bugün 8'inci gününe girerken, bugüne kadar olaylarda 1 polis şehit oldu, 6 kişi de yaşamını yitirdi.

POLİS HDP'Lİ VEKİLLERE İZİN VERMEDİ

Silvan'a giden aralarında HDP milletvekilleri Çağlar Demirel ve Feleknas Uca'nın da bulunduğu heyet bugün sokağa çıkma yasağı bulunan Mescit Mahallesi'ne girmek istedi. Mahalle girişinde önlem alan polis ekipleri, milletvekilleri ve yanındakilerin mahalleye girişine izin vermedi.

"YEMİNİNİZE SADIK KALIN"

Emniyet yetkisi yasağın devam ettiği mahalleye girmek için ısrar eden HDP'li vekile "Bakın siz Meclis'te bu ülkenin kanunlarına saygılı olacağınıza dair yemin ettiniz. Yemininize sadık kalın" lütfen diyerek çıkıştı.

Tartışma sırasında polis yetkilisi sadece milletvekilinin girebileceğini, sokağa çıkma yasağı nedeniyle diğerlerine izin vermeyeceklerini söyledi. Bu tartışmadan sonra milletvekilleri ve yanındakiler, bölgeden ayrıldı.

Silvan’da PKK’ya büyük darbe

Diyarbakır’ın 3 mahallesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan ilçesinde terör örgütüne büyük darbe vuruldu. 

Terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi teröristler tarafından Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde açılan hendek ve kurulan barikatlar nedeniyle Silvan ilçesinde geçtiğimiz Salı günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı 6’ncı gününe girdi. İlçede, insansız hava araçları ve helikopterlerin desteği ile Diyarbakır ve Ankara’dan sevk edilen çok sayıda özel hareket birliğinin katılımıyla düzenlenen operasyonlar sürüyor. Yüksek binalarına keskin nişancıların yerleştirildiği ilçede, insansız hava araçlarından alınan koordinatlarla harekete geçen polis, teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon düzenliyor. Terör örgütüne büyük darbe vurulan ilçede çatışmalar da sürerken, dumanların yükseldiği ilçe, zaman zaman silah ve patlama sesleriyle yankılanıyor.

 

Silvan'da 2 gündür çatışma devam ediyor!

Diyarbakır’ın Silvan ilçe merkezindeki 3 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı 5’inci gününe girdi. 

Dün gece şiddetli çatışmalar yaşanan ilçe, sabahın ilk saatlerine kadar silah ve patlama sesleriyle yankılandı.

Silvan’ın merkez Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde Salı günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. 

Terör örgütü PKK mensuplarının ve açtıkları hendeklerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon düzenlenen ilçede dün şiddetli çatışmalar yaşandı.



Güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas yaşanan ilçe, sabahın ilk ışıklarına kadar silah ve patlama sesleriyle yankılandı. Dumanların da yükseldiği ilçede çatışmalar yer yer sürüyor.

Silvan'da operasyon!

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 3 mahallede 4’üncü gününe giren sokağa çıkma yasağı ile birlikte operasyonlar sürüyor. Silah sesleri ile yankılanan ilçede şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Silvan’ın yoğun hendek ve barikatların bulunduğu merkez Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde Salı günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Yasak çerçevesinde Diyarbakır ve Ankara’dan çok sayıda özel harekat polisi sevk edilerek, geniş kapsamlı operasyon başlatılan ilçe silah sesleriyle yankılanıyor. Dün bir özel harekat polisinin Kanas ile başından vurularak şehit edildiği ilçede şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bir taraftan teröristle çatışan polis, diğer taraftan tuzaklanmış patlayıcıları etkisiz hale getirerek, hendekleri kapatmaya çalışıyor. İlçedeki operasyonlara havadan helikopterler de destek veriyor. 

Silvan'da ölü sayısı 4 çıktı!

Diyarbakır’ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan ilçesinde teröristler tarafından kanas ile başından vurularak, yaralanan polis memuru kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen, kurtarılamayarak şehit oldu.

Diyarbakır'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren Silvan İlçesi'nde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Dün gece de mahallelerden silah ve patlama sesleri duyuldu. Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde geçen Salı günü saat 05.00'den itibaren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde, PKK'lı teröristlerin sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlar ve kepçelerle mahallelere giden polis ekiplerine teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması üzerine çatışma çıktı. Diyarbakır Valiliği, çatışmalarda PKK'lı Müslüm Tayyar'ın öldürüldüğünü açıkladı. Tayyar'ın, 'cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından arındığı belirtildi. Silvan'da dünkü çatışmalarda 20 yaşındaki Sertip Polat da öldü. Güvenlik güçleri Polat ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI

Çatışmaların sürdüğü mahallelerde dün akşam yoldan karşıya geçmeye çalışan 3 çocuk babası 24 yaşındaki Engin Gezici, silahla vuruldu. Gezici'nin vurulduğunu gören halası 55 yaşındaki İsmet Gezici de gittiği olay yerinde çatışmanın ortasında kalarak silahla yaralandı. Yaralı Engin Gezici ile halası İsmet Gezici, Silvan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerin ardından Diyarbakır'a sevk edildi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Engin Gezici ile İsmet Gezici hayatlarını kaybetti.

1 POLİS YARALI

Silvan'ın Azizoğlu Caddesi üzerinde dün çıkan çatışmalar sırasında da 1 komiser yardımcısı ile 1 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler hastanede tedavi altına alındı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde dün gece de silah ve patlama sesleri duyuldu. Çatışmalar sırasında sokağa çıkma yasağının bulunmadığı Cami Mahallesi Diyarbakır Caddesi'ndeki bir eve dün gece roketatar isabet etti. Apartmanın 3'üncü katındaki dairenin mutfak bölümüne isabet eden roketatar hasara neden olurken, şans eseri yaralanan olmadı. Polis ekipleri roketatarın isabet ettiği evde incelemelerde bulunup, roketatarın parçalarını incelemek üzere aldı.

1 POLİS ŞEHİT OLDU

Diyarbakır’ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan ilçesinde teröristler tarafından kanas ile başından vurularak, yaralanan polis memuru kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen, kurtarılamayarak şehit oldu.  

  Tekel, Konak ve Mescit Mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan ilçesinde bugün sabah saatlerinde başlatılan operasyona katılan ve bir teröristin kanas ile açtığı ateşle başından vurulan polis memuru Necmi Çakır (40), kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Şehidin, Trabzon nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi


 
 

 

YORUMLAR 24
  • Tc vurur 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu pkk sempatizanlarını sustuturun 30 senedir vuruyoz hala bitmediler
    Cevapla
  • sen 8 yıl önce Şikayet Et
    Pkk bitmez bos is yapiyorsunuz
    Cevapla
  • silvan emerkalı 8 yıl önce Şikayet Et
    bitsin bu savaş yeter artık kimse ölmesin analar aglamasin.
    Cevapla
  • Şero 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah ıslah etsin
    Cevapla
  • aslan 8 yıl önce Şikayet Et
    İŞİD DİNSİZLERİNİ SÜRİDEN GETİRİP MAZLUM MÜSLÜMAN KÜRT HALKINI KATL EDERSİNİZ SİZ DİNSİZ İŞİD ZİNİYETİ PUTPEREST TÜRKLER SİZİN İŞİD DİNSİZLERİNİZ VARSA MAZLÜM KÜRT HALKININ YÜCE ALLAHI VAR ALLAH BİZE YETER amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti