Nokta müdürleri mahkemeye sevk edildi

"Suç işlemeye alenen tahrik" gerekçesiyle toplatılan NOKTA Dergisi'nin yönetmen ve müdürü mahkemeye sevk edildi.

Nokta müdürleri mahkemeye sevk edildi
Nokta müdürleri mahkemeye sevk edildi
GİRİŞ 03.11.2015 12:52 GÜNCELLEME 03.11.2015 13:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Nokta dergisinin bu haftaki kapağı nedeniyle gözaltına alınan derginin genel yayın yönetmeni Cevheri Güven ve sorumlu yazı işleri müdürü Murat Çapan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nokta dergisinin bu haftaki kapağında Erdoğan’ın fotoğrafıyla birlikte ‘2 Kasım Pazartesi Türkiye İç Savaşı’nın Başlangıcı’ başlıklı haber yer aldı. Bunun üzerine, halkı suç işlemeye tahrik suçlamasıyla soruşturma açan basın savcısı Umut Tepe, dergi hakkında toplatma kararı talep etti. Derginin genel yayın yönetmeni ve sorumlu müdürü hakkında da gözaltı kararı alındı. İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan da savcının talebi üzerine dergi hakkında toplatma kararı verdi.

Gözaltına alınan Güven ve Çapan geceyi emniyette geçirdikten sonra bugün adliyeye getirildi. Savcılık sorgusunun ardından iki isim de tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • omurcan 8 yıl önce Şikayet Et
    nokta dergisi tamamen paralel çete.. seçimlerden önceki erdoğan selfisini biliyoruz. zaman gazetesinin taha akyolla söyleşisini de biliyoruz.tamamen kara propaganda ve halkı suç işlemeye teşvik ediyor. hele dünkü günkü nokta dergisi artık saçmalamaya başladı. 2 kasım tarihi iç savaşın başlangıç tarihi olarak lanse ediliyor. YAAA TIOKIN BUNLARI İÇERİ YAAAAAAAAAA...
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    bunun cezası ömür boyu hapis olmalı
    Cevapla
  • Suleyman 8 yıl önce Şikayet Et
    Cok iyi olmus bu vatan millet dusmanlarinin anliyacagi dil bu
    Cevapla
  • Timur 8 yıl önce Şikayet Et
    Aaaa ama basin özgürlüğü olmali degil mi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız