Şehit polis tekbirlerle uğurlandı

Çatışmada şehit olan özel harekat polisi Necmi Çakır, mesai arkadaşlarının tekbirleri ile memleketine uğurlandı.

GİRİŞ 05.11.2015 17:44 GÜNCELLEME 05.11.2015 18:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan özel harekat polisi Necmi Çakır, mesai arkadaşlarının tekbirleri ile memleketine uğurlandı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan özel harekat polisi Necmi Çakır, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Şehit polis memuru Çakır için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, şehit polisin eşi dilek ve kızları Büşra ile Buse, şehit polisin mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit polis memuru Çakır’ın öz geçmişinin okunmasının ardından konuşan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "Necmi Çakır, Silvan ilçemizde hendek kazıp barikat kurarak halkın özgürlüğünü engelleyen ev ve iş yerlerini işgal eden baskı ve şiddet ile halk üzerinde korku salan teröristlerle mücadele esnasında şehit düşmüştür. Terörle mücadele operasyonlarının başladığı günden bugüne kadar halkımızın huzuru, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için emniyet teşkilatı olarak üzerimize düşen görevleri canımız pahasına özveri ve üstün gayretle yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Bu tür menfur saldırılar bizleri yıldırmayacak aksine terörle mücadeledeki azim ve kararlılığımızı daha da arttıracaktır. Şehidimize Allah’tan rahmet kederli ailesine sevdiklerine, tüm meslektaşlarıma sabır diliyorum. Ayrıca aynı operasyonda yaralanan meslektaşımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından şehit polis memuru Necmi Çakır’ın naaşı meslektaşları tarafından kalafattan alınarak tekbirlerle ambulansa taşındı. Şehit polis memuru Çakır’ın cenazesi memleketi Trabzon’a gönderilirken, eşi ve iki çocuğunun ayakta durmakta zorluk çektiği görüldü.

YORUMLAR 5
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin kardeşim, Rabbim efendimizin bayrağı altında haşreylesin...
    Cevapla
  • vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sana ALLAHTAN rahmet diliyorum kardeşim terore lanet olsun
    Cevapla
  • Emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    Şehidimize Allah dan rahmet, kederli ailesine,meslekdaşlarıma ve Milletimize başsağlığı dilerim
    Cevapla
  • qwerty 8 yıl önce Şikayet Et
    Mekanın cennet olsun şehidim.
    Cevapla
  • Gezgin 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet Eylesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak