Sırrı Sakık'a terör davası

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla dava açıldı.

Sırrı Sakık'a terör davası
Sırrı Sakık'a terör davası
GİRİŞ 06.11.2015 20:02 GÜNCELLEME 06.11.2015 22:00
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bir vatandaşın 155 Polis hattına, "Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın "twitter" hesabından terör örgütü PKK/KCK'nın propagandası yaptığı" yönündeki ihbar üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı.

Twitter hesabındaki paylaşımlarını inceleyen ve ifadesine başvuran savcılık, Sakık hakkında, kendisince yapıldığını kabul ettiği paylaşımlarla, "silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik oluşturduğu illegal yapıyı meşru göstermek ve övmek suretiyle terör örgütün propagandası yapma" suçunu işlediği iddiasıyla iddianame hazırladı.

Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede Sakık hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası ve memuriyet hizmeti ile seçme, seçilme ve velayet haklarından yoksun bırakılması istendi.

Davanın ilk duruşması, 10 Aralık'ta yapılacak.

- Sırrı Sakık davaya ilişkin açıklama yaptı

Sakık, hakkında açılan davaya ilişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "twitter" hesabında, "Bu toprakların barışa ihtiyacı olduğunu" söylediği için hakkında dava açıldığını savundu.

Söylediklerinin, bu topraklarda siyaset yapan, vicdanlı olan her insanın sözlerinden farklı bir şey olmadığını ifade eden Sakık, yüzlerce kişinin de bu yönde basın açıklaması yaptığı için protesto gösterisine katıldığı için tutuklandığını ileri sürdü.

Sakık, hukuk devleti adına herkesin bu tutuklamaları mercek altına alıp incelemesi gerektiğini belirterek, şu görüşleri dile getirdi:

"Bu savaş, bir ömür boyu sürüp gitmeyecek. Eğer sorunlar çözülecekse benim cezalandırılmam, benim bedenim, barışa, Ağrı'ya, ülkeme armağan olsun. Bu yıldırma politikalarının hiç kimseye bir yararı yoktur. Bu kentte görevimizin başındayız. Bu ülkeyi yönetenlerin de bir an önce barışın iklimini bu topraklara yayması lazım. Çünkü bu topraklar ölüme, kana artık doydu. Bu topraklar ölüm, kan kokuyor. Ben bu toprakların bir evladı olarak bu kana, ölüme seyirci kalamam, kalmamalıyız. Onun için barış mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu topraklarda yaşayacak demokratik bir Türkiye için mücadele ediyoruz."

YORUMLAR 41
  • Cenk 8 yıl önce Şikayet Et
    Yüzlerce Kürt gencini zaten barış istiyoruz diye kandırdınız. Oylarınız düştü artık inanılmıyorsunuz. Bu topraklar sizin hiç bi zaman olmadı soyunuz belli değil kürt hiç değilsiniz.
    Cevapla
  • Konya Rabia 8 yıl önce Şikayet Et
    Aman barış istiyoruz demiyolarmı?Sinir krizi geçiriyorum.Adamlar pkkya ağızlarını açamıyorlar.Pkkyı Legalleştirmek adına kelime oyunu oynuyolar.Bizim saf insanımızda bağrına basıyor.Ellerindeki kanlar kurumayan insan barış diyerek ancak gülünç olur.Ahirette Allah yaptıklarımızın yanısıra sebep olduklarımızdanda hesap soracak.Sizler siyaset adı altında yapılan katliamların aktörü,sözcüsü olarak hesabı nasıl verceksiniz?Merek ediyorum.Allah EL-HAKEM dir.
    Cevapla
  • FARUK KARTAL 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar da içi boş terimler haline geldi güzel ülkemde o anlamlı kelimler bunların sayesinde....Barış,huzur,hak,hukuk demokrasi,insan sevgisi mücadele,kardeşlik,millet...Nasipsizler hala milletin damarına basa basa bu terimleri kullanmazlar mı? Ama Allah ihmal etmez mühlet verir...
    Cevapla
  • harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Atin iceri curusun bunlar baska dilden anlamaz
    Cevapla
  • ali ilhan 8 yıl önce Şikayet Et
    ucuz kahramanlıklara karnımız tok alın içeriye bu ve bunu gibi vatan hainlerini.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi