İşadamı ile başhekim tutuklandı

Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen yolsuzluk operasyonunda bir işadamı, bir hastanenin başhekimi ile birlikte 13 kişi tutuklandı.

İşadamı ile başhekim tutuklandı
İşadamı ile başhekim tutuklandı
GİRİŞ 17.06.2006 00:30 GÜNCELLEME 17.06.2006 00:30

Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan ve Akşehir Adliyesine sevk edilen şüphelilerden, çıkar amaçlı suç örgütünün lideri olduğu belirtilen işadamı Osman Özkan ile Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Güngör'ün de aralarında bulunduğu toplam 13 kişi tutuklandı.

Dün sabah Akşehir Adliyesinde başlayan sorgulamanın ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 30 şüpheliden, çıkar amaçlı suç örgütünün lideri olduğu belirtilen işadamı Osman Özkan ve kardeşi Mehmet Özkan, Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Güngör, Akşehir Devlet Hastanesinin satın almadan sorumlu Müdür Yardımcısı Hamza Ceylan, işadamı Hikmet Gürsel, MTA Genel Müdürlüğü Kömür Analiz Laboratuvarında görevli mühendisler Aydın Köse ile Mehmet Ersin Vural, 9 Eylül Üniversitesi Kömür Analiz Biriminde görevli teknisyen Fatih Turan, Eskişehir Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Ercan Önder, Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Satın Alma memuru Kadir Akkurt, özel bir şirketin muhasebe sorumlusu Zeki Çengel, yine aynı şirkette çalışan Sinan Güler, Akşehir Devlet Hastanesi yemekhane ihale şirket temsilcisi Ufuk Akoğlu tutuklandı.

Şüpheli 11 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, 6 kişinin ise sorgularının devam ettiği öğrenildi. Konya'nın Akşehir ve Yunak ilçeleri, Ankara ile Çubuk ilçesi, Bursa'nın Orhangazi ilçesi, Eskişehir, İzmir, Afyonkarahisar ve Antalya'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla, bazı şirketlerin başta temizlik, yemek ve kömür ihalelerinde usulsüzlükler yaptığı, ihalelere fesat karıştırdığı ve bazı kamu görevlilerinin rüşvet aldığı belirlenmiş, 9 aylık planlı çalışmanın sonucunda 12 Haziran sabahı eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 36 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 36 kişiden 6'sı polisteki sorgularının ardından serbest bırakılmış, geri kalan 30 şüpheli bu sabah Akşehir Adliyesi'ne sevk edilmişti.


-GELİŞMELER-


TOPLAM 14 KİŞİ TUTUKLANDI.


Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan ve Akşehir Adliyesine sevk edilen şüphelilerden, çıkar amaçlı suç örgütünün lideri olduğu belirtilen işadamı ile Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Güngör'ün de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı. Dün sabah Akşehir Adliyesinde başlayan sorgulamanın ardından 5 kişi savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 25 kişi tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Gece geç saatlere kadar süren sorgulamanın ardından, 11 kişi daha serbest bırakıldı. Çıkar amaçlı suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen işadamı Osman Özkan ve kardeşi Mehmet Özkan ile Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Güngör'ün de aralarında bulunduğu toplam 14 kişi tutuklandı. Tutuklanan diğer kişilerin isimleri şöyle: "Akşehir Devlet Hastanesinin satın almadan sorumlu Müdür Yardımcısı Hamza Ceylan, işadamı Hikmet Gürsel, MTA Kömür Analiz Laboratuvarında görevli mühendisler Aydın Köse ile Mehmet Ersin Vural, 9 Eylül Üniversitesi Kömür Analiz Biriminde görevli teknisyen Fatih Turan, Eskişehir Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Ercan Önder, Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Satın Alma memuru Kadir Akkurt, özel bir şirketin muhasebe sorumlusu Zeki Çengel, aynı şirkette çalışan Sinan Güler, Akşehir Devlet Hastanesi yemekhanesinin ihalesini alan şirketin temsilcisi Ufuk Akoğlu ile özel bir şirkette görevli Muhammet Sever." Konya'nın Akşehir ve Yunak ilçeleri, Ankara ile Çubuk ilçesi, Bursa'nın Orhangazi ilçesi, Eskişehir, İzmir, Afyonkarahisar ve Antalya'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla, bazı şirketlerin başta temizlik, yemek, kömür ihalelerinde usulsüzlükler yaptığı, ihalelere fesat karıştırdığı ve bazı kamu görevlilerinin rüşvet aldığı belirlenmiş, 9 aylık planlı çalışmanın sonucunda 12 Haziran sabahı eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 36 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 36 kişiden 6'sı polisteki sorgularının ardından serbest bırakılmış, kalan 30 şüpheli dün sabah Akşehir Adliyesine sevk edilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'