Ağlatan kare! Şehidin ardından dram çıktı

Şırnak'ta mayının patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Uğur Akyer'in çökme tehlikesi olan baba ocağı demir direklerle güçlendirildi.

Ağlatan kare! Şehidin ardından dram çıktı
Ağlatan kare! Şehidin ardından dram çıktı
GİRİŞ 08.11.2015 21:43 GÜNCELLEME 08.11.2015 21:43
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Şırnak’ın Uludere ilçesinde teröristlerce mevziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Uğur Akyer’in cenazesiBartın’a bağlı Kozcağız beldesinde defnedildi. Şehit evinde üzüntü ve gözyaşı hakim olurken, Uzman Çavuş Uğur Akyer'in şehit düşmeden üç gün önce annesini arayarak "Beş bin lira maaş aldım. İnşallah kısa sürede para biriktirip size ev alacağım" dediği öğrenildi. Şehidin çökme tehlikesi olan baba ocağı ise askerler tarafından demir direkler getirilerek güçlendirildi.

Bartın Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün ve afad'ın gerekli çalışmaları yaptığı ve her türlü ihtimale karşı şehit evinin karşısında AFAD tarafından çadır kuruldu.

"ÇOK ZORLUK ÇEKTİLER, AÇ KALDIKLARI DAHİ OLMUŞTUR"

Şehit Uğur Akyer'in zor şartlar altında okuduğunu ifade eden komşuları ise devlet yetkililerine çağrıda bulundular. Komşular şu ifadelere yer verdi:

"Evinin altında göçme tehlikesine karşı direk diktiler. Askerler fark etti. Direkler çatlamış. Demir direk dikerek evin altını sağlamlaştırdılar. Devletimiz el atar da evi yaparsa çok iyi olur. Yoksa babanın sigortası dahi yok biraz orada biraz burada çalışıyor. Uğur çok zor şartlarda okudu dedesi olmasaydı okuyamazdı. Çok zor şartlarda büyüdü. Aç kaldıkları zaman çoktur. Kız kardeşi de hemşire oldu. O biraz destek oldu. Eve devlet bir el atarsa ancak ayaklanır yoksa güçleri yok yapamazlar."

YORUMLAR 10
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Hnai sorarlar ya 'Neden hep fakir ve gariban ailelerin çocukları şehit olur' diye. Bu şehitlik öyle kutsal bir mertebe ki galiba çocuğunun boğazından haram lokma geçirmeyen ailelere nasib oluyor ne dersiniz.
    Cevapla
  • Reis 8 yıl önce Şikayet Et
    Teröristlere şehit oldu diye para verenler bu aileye niye sahip çıkmaz mantığım almıyor.
    Cevapla
  • mavi6678 8 yıl önce Şikayet Et
    çok haklısın kardeşim
    Cevapla
  • erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Adaletin bumu kahpe dunya olan hep garibana mi olacak
    Cevapla
  • Bayburtlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Ahhh bu ülkenin kahır çeken insanları şerefli insanları vefalı insanları vatan ve din sevdalıları ne soylesem çok azkalır allahım diyorum
    Cevapla
  • mavi6678 8 yıl önce Şikayet Et
    kılıçtar devam etsin 700 dolarlık ayakkabı giymeye, o rahat rahat 700 dolarlık ayakkabılar giysin diye sefalet içinde şehit olan asker daha çok çıkar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!