MEB EBA öğrenci öğretmen giriş, EBA giriş ekranı

EBA öğrenci girişi yapmak için gerekli olan bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. EBA giriş ekranı, MEB EBA öğrenci öğretmen giriş haber7.com'da

MEB EBA öğrenci öğretmen giriş, EBA giriş ekranı
MEB EBA öğrenci öğretmen giriş, EBA giriş ekranı
GİRİŞ 25.11.2015 09:37 GÜNCELLEME 25.11.2015 09:38

EBA giriş ekranı, MEB EBA öğrenci öğretmen girişi haber7.com'da. MEB - EBA Giriş ekranı ve detaylı açıklamalar. MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu yayınlandı. Kılavuzda yer alan bilgiye göre e-Kurs'ta yer almak üzere alınacak öğretmenlik başvuruları http://odsgm.meb.gov.tr veya www.eba.gov.tr adreslerinden 14-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

EBA giriş ekranına ulaşmak için tıklayınız

Eba öğretmen girişi için tıklayınız

EBA ÖĞRETMEN ŞİFRESİ NASIL ALINIR

Tüm Resmi Okullar ve İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri MEBBİS sayfasına ulaştıktan sonra'' Yönetici Modülüne'' giriş yapın.

Yönetici Modülüne giriş yapıldığında; İlgili yerler doldurulacak ve açılan pencere de sağ kısımda kuruma ait olan DynEd şifresi almak için uyarı yazısının üzerine gelinecek ve ardından işlem gerçekleşecektir.
Kurum şifresini aldınız.

• Elinizdeki şifre İl veya İlçe şifresi ise sadece bu kısımlarda gözlem ve değerlendirme yapmak için kullanabilirsiniz herhangi bir müdahalede bulunamazsınız.

• Bu şifreyi sadece ilgili kişiler ile paylaşımı mümkündür.

Milli Eğitim Bakanlı Nabi Avcı'dan açıklamalar

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim portalı. Yeni Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tanıtım toplantısında konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi
Avcı EBA'nın, öğretmenleri, öğrencileri yeni üretimler ve icatlar çıkarmaya kışkırtan bir proje olduğunu söyledi.

Avcı, Sabancı Öğretmenevi'nde düzenlenen Yeni Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, projenin daha önce bir deneme olarak başladığını belirterek, bunun ikinci versiyon olduğunu söyledi.

Bu kapsamda projenin başlangıç girişinin 212 bin olduğunu, şu an bu rakamın 8 milyona ulaştığını aktaran Avcı, projeye ilişkin rakamların her an değiştiğini dile getirdi.

Bakan Avcı, EBA'nın özellikle ikinci versiyonuyla etkileşimli bir alan oluşturduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Biz öğretmenlerimize eğitimlerimizde, sadece bunu nasıl kullanacaklarını anlatmıyoruz. Aynı zamanda üretici olarak da buraya nasıl katkıda bulunabileceklerini gösteriyoruz. Öğretmenlerimiz önce buna amatörce başladı. EBA'ya girdiler, oradaki malzemeyi gördüler, 'bunu biz de yapabiliriz' diye düşündü birçok öğretmenimiz ve kendi derslerinden amatör kameralarla birtakım üretimler yaptılar. Sonra buraya yüklediler. Biz öğretmenlerimizdeki bu merakı, potansiyeli görünce dedik ki 'biz o zaman öğretmenlerimize daha profesyonel imkanlar hazırlayalım'. Bu amaçla Türkiye genelinde 12 merkezde, 13 stüdyo kuruyoruz. Öğretmenlerimizin profesyonel koşullarda üretim yapabilecekleri yerler hazırlıyoruz. Sadece altyapıyı da sunmuyoruz, buralarda içerik üretme tekniklerine dair eğitimler de veriyoruz. Buradan olağanüstü bir patlama bekliyoruz."

"EBA çok kışkırtıcı bir proje"

Nabi Avcı, geçen hafta KKTC Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'ün yaptığı ziyarette KKTC'ye de bir stüdyo açmalarını istediğini aktararak, "Dolayısıyla 13 merkezde 14 stüdyo açacağız. Nitekim iki ay önce de Mersin'de bini aşkın öğretmenimize bu tür eğitim de verdik. Dolayısıyla bu çok kışkırtıcı bir proje. Öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi yeni üretimler ve icatlar çıkarmaya kışkırtan bir proje. Biz de tam da öyle olmasını istiyoruz. Öyle olması için de iyi bir platform oluşturduğumuzu düşünüyoruz" ifadesini kullandı.
Türklerin yaptığı güzel işleri söylemekte, tadını çıkarmakta biraz tutuk davrandığını dile getiren Avcı, şöyle devam etti:

"Oysa çok önemli, çok değerli işler de yapıyoruz. EBA bunlardan biri. Bu, bizim milletçe gerçekleştirdiğimiz bir proje. Bu, dünyanın en büyük eğitim portalı. Dünyada ikinci değil, birinci portal. İçerik olarak öyle bir katsayıyla genişliyor ki inşallah kimse de buna yetişemeyecek. Bununla ilgili yurt dışından talepler gelmeye şimdiden başladı. Dolayısıyla biz aynı zamanda bu projenin devamında bir içerik ihracatçısı da olacağız. Önü çok açık bir proje. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin çok yararına olacak bir proje."

"MEB'e yönelik karalama kampanyası yürütülüyor"

Projeyi bugüne kadar yeterince tanıtamadıklarını gördükleri için bu toplantıyı düzenlediklerini dile getiren Avcı, "Bir de açıkça konuşmak gerekirse ki gerekir, Milli Eğitim Bakanlığı'na yönelik olarak özellikle dershanelerin dönüşüm sürecine başladığımızdan beri çok sistematik bir dezenformasyon ve karalama kampanyası yürütülüyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, her yaptıkları yenilik ve düzenlemenin klişe cümlelerle eleştirildiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Eleştirilmiyor, daha doğrusu karalanmak isteniyor. Özellikle son 15 günden beri yardımcı ders kitapları piyasasına vurduğumuz darbe nedeniyle, daha doğrusu bandrolsüz piyasayı sömüren, bandrolsüz yayınlar yayınlayan bir tezgaha, EBA üzerinden ciddi bir darbe vurduğumuz için 'Fatih Projesi çöktü' türünden haberler çoğaldı. Nasıl bir ilişki var. Şöyle bir ilişki var. Biz aslında dershanelerin dönüşüm sürecinde okul müfredatında yaptığımız düzenlemelerle, öğrencilerin okul dışı olan kurumlara ihtiyacını, sanal ihtiyacını ortadan kaldırmak için tedbirlerimizi aldık. Sınavlarımızı okul merkezli hale getirdi. Sınavlarda sorulan bütün sorular artık dershanede öğrenilmiş ancak ve dershanede öğrenilebilecek tekniklerle çözülebilir nitelikte sorular olmaktan çıkartıldı ve okula giden, dersini izleyen, sınıftakini bilen öğrencinin yapabileceği sorulara doğru evrildi. Bu tabii yardımcı ders kitaplarına olan ihtiyacı da ortadan kaldırdı. Çünkü yardımcı ders kitabı dediğimiz o düzen de dershane düzeninin bir parçasıydı."

"EBA birilerinin ciddi manada tezgahını bozdu"

Bakan Avcı, buna rağmen okul dışından birtakım destek almak isteyenler için iki büyük proje başlattıklarını belirterek, "Biri okullarda verdiğimiz ücretsiz takviye kursları. Okullarımızın yüzde 95'inde her öğrenciye, her dersten takviye kursu açtık. Geçen yıl ilk uygulama olarak başladığımızda 2 milyon 600 bin öğrenci ders aldı. 112 bin öğretmen de ders verdi" şeklinde konuştu.
Bu yıl da takviye kursları için 4 milyon 300 bin öğrencinin başvurduğunu ifade eden Avcı, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sadece matematik, fizik, kimya dersi değil, kültür, sanat, beden eğitim derslerinde de 10 öğrenci bir araya geldiği zaman ücretsiz olarak biz bu kursları açıyoruz. Dolayısıyla bir de EBA'da her türlü yardımcı eğitim materyali fazlasıyla var. Bütün bunlar tabii birilerinin ciddi manada tezgahını bozdu. O yüzden Milli Eğitim Bakanlığı'na yönelik sistematik bir kampanya yürüyor. Dezenformasyon, karalamaların arkasında bu var. Sizler bile yayın grubunuzda yarın ne tür haberler olacağını ön hazırlığını yapmadıysanız söyleyemezsiniz. Ama ben size belli bir yayın grubunun, paralel yayın organlarında önümüzdeki günlerde yayınlanacak haberleri şimdiden söyleyeyim. Örneğin, okullarda tezekli eğitim haberleri... EBA'yı bunun için bir kere daha ayrıntılı şekilde anlatmak istememizin bir sebebi de bu. Bu karalama kampanyalarına sizler aracılığıyla en etkili cevabı vermek."
Bakan Avcı, konuşmasının sonunda şair Turgut Uyar'ın "Sibernetik" şiirinden dizeler okudu.

"Şu ana kadar, bir milyon 437 bin 800 tablet bilgisayar seti öğrencilerimize ulaştı"
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Dinçer Ateş de projeye ilişkin yaptığı sunumda, Fatih Projesinin tamamının tablet üzerine kurulu olmadığını, projenin içerisinde başka bileşenlerin de bulunduğunu söyledi.
Bu bileşenlerden birinin de EBA olduğunu anlatan Ateş, Fatih Projesi kapsamında bugüne kadar, 55 bin okulda, 455 bin dersliğe 768 bin uç ekleme çalışmaların tamamlandığını, 400 bin uç için de ihale yapılacağını bildirdi.
Bu çalışma olmadan okullara gönderilecek içeriklerin de bir anlam taşımayacağına işaret eden Ateş, "Bu çalışmaların da kısa bir sürede tamamlanamayacağını vurgulamak isterim. 'Fatih Projesi gecikti' gibi algıların da nedeni alandaki bu tip çalışmaların yoğunlukla devam ediyor olması. Alt yapısı tamamlanan 455 bin derslik aynı zamanda alt yapısı tamamlanıp geniş bant internete geçirdiğimiz derslikler" diye konuştu.
Cuma günü itibarıyla 304 bin 435 bin dersliğe etkileşimli tahta takıldığını kaydeden Ateş, bütün liselerdeki 190 bin 185 derslikte etkileşimli tahtanın bulunduğunu bildirdi.
Ateş, "Şu ana kadar, bir milyon 437 bin 800 tablet bilgisayar seti öğrencilerimize ulaştı. 2016'dan itibaren alt yapı tamamlandığı ve etkileşimli tahtaları takıldığı için tablet bilgisayar dağıtabileceğimiz derslik sayısı çoğalmış durumda. Bundan sonra her yıl 2 milyon 650 bin tablet bilgisayar, dağıtabilecek duruma geleceğiz" ifadesini kullandı.
EBA kapsamında 9 Kasım'da yaklaşık 50 milyonluk içerik alımı ihalesi gerçekleştirileceğini kaydeden Dinçer, Türkiye'nin içerik ihraç eden bir ülke konumuna getirilmesini arzu ettiklerini belirtti.

KURS MERKEZLERİ

Kurs merkezi olmak isteyen örgün eğitim kurumları ile halk eğitim merkezlerinin kurs merkezi müracaatını e-kurs modülü üzerinden, Eylül ayının ilk haftasında yapar. e-Kurs modülünden hangi derslerle ilgili ve haftalık kaçar saat kurs açacaklarını başvuru ekranından sisteme işler. Kurs merkezi olmak isteyen kurum, imkanları ölçüsünde, her sınıf düzeyinde en az 6 dersten kurs açma isteğinde bulunarak öğrencilerin tercihine sunar. İl/ilçe komisyonundan onay alan kurslar, yeterli talep olması halinde açılmış olur (14-18 Eylül).

Kurslara bizzat başvuran öğrenci veya kursiyerlerin müracaatlarını alır.

e-Kurs modülü üzerinden başvuru yapacak öğrenci/açık öğretim öğrencisi ve mezunlara eba/e-Kurs kullanım şifresi verir.

e-Kurs öğretmenleri tarafından hazırlanan ders planlarını inceleyip onaylar.

e-Kurs modülü üzerinden öğrencilerin bir önceki yıla ait ağırlıklı yılsonu başarı puanı, Bakanlıkça veya kurs müdürlüğünce yapılacak tarama test sonuçları; kursiyerlerin diploma notu gibi ölçülebilir kriterleri de dikkate alarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapar.

Kursa başvuru yapan kadrolu veya ücretli öğretmenlerin e-kurs modülü üzerinden derslere atamasını yapar, haftalık  ders çizelgelerini oluşturur, ilan eder.

Kurs çalışmalarında plan ve programları onaylar, uygulanmasını sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri alır.

Kurslara başvuran açık öğretim öğrencileri ile mezunların, belgelerini inceleyerek bulundukları sınıf düzeyine göre rehberlik eder, kurs kayıtlarını yapar.

Kurs çalışmalarında yönetici, öğretmen ve personel görevlendirmeleri ile yapılacak ücret ödemelerine ilişkin iş ve işlemleri yürütür. Kursun işleyişi ile ilgili idari, mali ve diğer hususlarla ilgili her türlü iş ve işlemleri yapar.

Kurslarda görev alan öğretmen ve personel ile kurslara katılan öğrencilere ilişkin devam, devamsızlık, takibini yapar (Sağlık raporuna dayalı hastalıklar, tabii afetler, anne, baba ve kardeşlerden birinin ölümü gibi özürler sebebiyle oluşan devamsızlıklar, devamsızlık süresinden sayılmaz).

Kurs merkezince tutulması gereken defter ve dosyaları tutar. DYK’nın işleyişini, düzen ve disiplinini sağlayıcı tedbirleri alır. Yönerge hükümlerine göre verilen diğer görevleri yapar.

ÖĞRETMEN BAŞVURULARI (14-25 EYLÜL)

Kurslarda görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, Mebbis şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs tercihini yaparak başvuruda bulunurlar.

Öğretmenler, ilçe içinde görev almak istedikleri kurs merkezlerinden üç tercihte veya tüm ilçede herhangi bir okulda görev alma isteğinde bulunabilirler.

Derslere öğretmen atamaları, kurs merkezi müdürlüğü tarafından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar de göz önünde bulundurularak yapılır.

Ücretli öğretmenler, e-kurs üzerinden sisteme ilk girişte oluşturabilecekleri şifreler ile başvuru yaparak, ilgili evrakları komisyonlara ulaştırırlar.

Ücretli öğretmenlerin hangi kursta görev alacakları kurs merkezlerinin talebi doğrultusunda komisyonlar tarafından belirlenir.

Tercih ettiği halde hiçbir kursta görev alamayan öğretmenler, ilçe komisyonları tarafından ihtiyaç duyulan kurs merkezlerinde değerlendirilirler.

Başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr veya www.eba.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştireceklerdir.

KURSLARA (ÖĞRENCİ/KURSİYER) BAŞVURU (21 EYLÜL-2 EKİM)

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler e-Kurs'a başvurabilecektir.

e-Kurs'a katılmak isteyen örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne kurs açılan derslerle ilgili başvuru yapabileceklerdir. İstekleri derslerden kurs açılmaması durumunda kurs merkezine taleplerini yazılı olarak iletebileceklerdir.

Açık öğretim öğrencileri başvurularını örgün kurs merkezleri, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri aracılığıyla yaygın eğitim kurs müdürlüklerine bulundukları sınıf düzeyini gösterir belge veya diploma ile bizzat başvurarak yapacaklar ve kurs şifrelerini alacaklardır.

Öğrenciler E-Kurs'ta ders ve öğretmen tercihinde bulunabilir.

DYK’lara kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunludur. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/10’ u kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinir. Aynı dönemde başka bir kursa devam edemez.

Kurslara devamları süresince kurs disiplinini ve işleyişini bozucu hâl ve hareketleri görülen öğrenci veya kursiyerler hakkında, kayıtlı oldukları okul/kurumların ilgili mevzuatına ve diğer mevzuata göre işlem yapılır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı