Şehit astsubay Erdem Ertan'a veda

Şehit astsubay Erdem Ertan için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi.

GİRİŞ 11.11.2015 12:22 GÜNCELLEME 11.11.2015 16:12
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidi devletin zirvesi uğurlarken Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da törene katıldı.

Şehit Astsubay Ertan'ın cenazesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisinden (GATA) alınarak ilk olarak Eryaman Şehit Osman Avcı Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri cenaze aracı ile Kocatepe Camisi'ne getirildi.

Törene şehidin yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı bakanlar, kuvvet komutanları, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin cenaze namazını Ankara Müftüsü Mefail Hızlı kıldırdı. Müftü Hızlı, namaz sonrası dua ederken, şehit Erdem'in ülkenin birliği, beraberliği için canını Allah'a adadığını söyledi. Müftü Hızlı daha sonra hellallik isteyerek, şehit Erdem ve tüm şehitler için dua etti.

Şehidin eşi dört aylık hamile

Cami avlusunda taziyeleri, şehidin ailesi ve yakınları kabul etti. Şehidin annesi Aynur ile dört aylık hamile olduğu belirtilen öğretmen eşi Hacer Ertan'ın ayakta durmakta zorlandıkları gözlendi.

Sare Davutoğlu'ndan şehit eşine destek

Kocatepe Camisi'ndeki cenaze törenine Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da geldi. Sare Davutoğlu, şehidin eşi Hacer Ertan ile ailesine taziyelerini iletti, acılarını paylaştı. Davutoğlu, cenaze töreni boyunca şehidin eşi ve annesine destek oldu.

Namaz sonrası cenazenin taşınması sırasında şehit eşi ile yürüyen Sare Davutoğlu'nun zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Bu arada şehidin hamile eşi Hacer Ertan, Sare Davutoğlu'ndan doğumunu kendisinin yaptırmasını istedi. Bunun üzerine Sare Davutoğlu, "Tabi, inşallah yaptırırım" karşılığını verdi.

 

YORUMLAR 14
  • EZ KURDEM 8 yıl önce Şikayet Et
    #Watandaş: HDPKK, CHPKK, FETÖPKK, MİLLİYETPKK, HÜRRİYETPKK, ZAMANPKK! Sizlere Bu Ülkenin Değerlerine Bağlı Wanlı Bir Kürd olarak Bu ülkeyi böldürmeyeceğiz, Irkımızı, Dinimizi, İlkelerimizi Bu Şer Odaklarının Ağababası DECCAL PKK’ya ezdirmeyeceğiz, Direneceğiz ve Daha da Çoğalacağız, Bıkmayacağız RABBİMİZİN izniyle Sabredeceğiz ve Bekleyeceğiz, Yükseleceğiz, Mazlumların sesi olacağız, Kandan beslenmeyeceğiz, Kanı durduracağız, Ülke menfaatlerini Kişisel Çıkarlarımıza Kurban Etmeyeceğiz, Erbakanı, Menderesi, Özalı, Yazıcıoğlunu, Ahmet KAYA’yı ve Yasin börüyü unutmayacağız!!!
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonda askerlık yaparken benım komutanımdı erdem assubayım allah rahmet eylesın cok üzüldüm nur içinde yatsın
    Cevapla
  • Trabzonlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet etsin kardeşim. Gözüm arkada kalmasın biz bir ölür bin geliriz.
    Cevapla
  • M kilinc 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin fakir fukaranon cocugu topragin altina bin besyuz mutlu aile cocuklari ya dugun dernege yada vatikama master yapmaya
    Cevapla
  • Osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah pkk yı ve destek verenleri kahretsin helak etsin .Sehidin ailesine sabırlar versin cok üzüntülüyüz milli ve yerli olanlar olarak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak