İki şehir arasında bağlantı güçlükle sağlanıyor

Rize'nin İkizdere ilçesinde kar yağışının etkisini artırması nedeniyle, Rize-Erzurum karayolunda ulaşım zorlukla gerçekleştiriliyor.

İki şehir arasında bağlantı güçlükle sağlanıyor
İki şehir arasında bağlantı güçlükle sağlanıyor
GİRİŞ 11.11.2015 13:49 GÜNCELLEME 11.11.2015 13:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Doğu Karadeniz'de hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesinin ardından, yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu.

Dünden itibaren aralıklarla süren yağış nedeniyle Rize-Erzurum karayolunun 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı mevkisinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Gece trafiğe kapatılan geçişte, gündüz ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Yolun kapanmaması için kar temizleme çalışması yapan karayolları ekipleri, araçlarında zincir bulundurmayan sürücülerin Ovit mevkisinden geçişine izin vermiyor.

Bölgede, zincir takılmayan çok sayıda araç da yolda kaldı. Karayolları ve jandarma ekipleri, yolda kalan sürücülere yardım etti.

Karayolları ekipleri, Ovit Dağı geçişinin saat 07.00 ile 17.00 arasında açık olduğunu ancak çekme halatı ve takozu bulunmayan araçların ilerlemesine müsaade edilmediğini bildirdi.

Ekipler, ulaşıma izin verilmeyen diğer saatlerde ise yolu kullanmaya çalışan sürücüleri ciddi risklerin beklediğini kaydetti.

"Ovit, geçit vermiyor"

Yolda mahsur kalan tır şoförü Muştak Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ovit Dağı geçişinde her yıl aynı zorlukları yaşadıklarını belirterek, "Ovit geçit vermiyor. Kar yağdığı zaman bu zorlukları yaşıyoruz. Ovit Tüneli bitince biraz rahatlayacağız" dedi.

Karayolları görevlisi Nurettin Sarı ise dünden itibaren kar yağışının etkili olmaya başladığını, sürekli yol temizliği yaptıklarını anlattı.

Bazı sürücülerin kendilerini dinlemediğini kaydeden Sarı, "Özellikle zincir ve takozsuz gelen araç çok fazla. Sürücülerin çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Sis nedeniyle görüş mesafesi de çok düşük. Bu tehlikeyi daha da artırıyor" diye konuştu.

Öte yandan, kar yağışının etkisini artırmasıyla yüksek kesimlerdeki küçükbaş hayvanlar da sahipleri tarafından ilçe merkezlerine getirilmeye başlandı. Yetkililer, kar yağışının artarak devam edeceğini, yaylalarda kimsenin kalmaması gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 1
  • HasanK 8 yıl önce Şikayet Et
    Ovitin işi bitti daha yol 4-5 ay kapanır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak