30.11.2015 Cem Yılmaz Ali baba yedi cüceler-izle

Cem Yılmaz'ın filmi 'Ali baba ve 7 Cüceler'in fragmanı yayınlandı. Ali baba yedi cüceler fragmanı'nı haber7.com'da izleyebilirsiniz

30.11.2015 Cem Yılmaz Ali baba yedi cüceler-izle
30.11.2015 Cem Yılmaz Ali baba yedi cüceler-izle
GİRİŞ 02.12.2015 15:32 GÜNCELLEME 02.12.2015 15:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazıp yönettiği; Zafer Algöz , Çetin Altay , Bahtiyar Engin , Yosi Mizrahi gibi isimlerle başrolünü paylaştığı 'Ali Baba ve 7 Cüceler' filminin çekimleri tamamlandı. Cem Yılmaz'ın filmi Ali baba yedi cüceler fragmanı haber7.com'da sizlerle

Cem Yılmaz'ın Yeni Filmi Periscope Kurbanı Oldu

H.T. adlı bir kadın, sinema salonundan Periscope yayını yapıp Cem Yılmaz'ın yeni vizyona giren '"Ali Baba ve 7 Cüceler" filmini binlerce kişiye izlettirdi.

Cem Yılmaz'a Periscope şoku! Yılmaz'ın cuma günü vizyona giren 'Ali Baba ve 7 Cüceler' filmi korsan seyirci kurbanı oldu. İstanbul'da filmi izlemek için sinemaya giden H.T. adlı bir kadın, internet üzerinden canlı yayın yapılmasını sağlayan Periscope platformundan çekime başladı. Yarım saat boyunca filmi izlettiren H.T. "Bu yaptığınız korsanlık", "Emeğe, sanatçıya saygı gösterin" eleştirilerinden sonra canlı yayını kesti.

İLK ÜÇ GÜNDE 539 BİN 917 KİŞİ İZLEDİ

'Ali Baba ve 7 Cüceler' ilk üç günde 539 bin 317 kişi tarafından izlendi. Yılmaz'ın daha önceki filmlerinin açılış ve toplam gişeleri ise şöyle:

Pek Yakında(2014): 398.864 TOPLAM: 2 milyon 187 bin
CM101MMXI Fundamentals (2013): 501 bin 923 TOPLAM: 3 milyon 842 bin
Yahşi Batı(2010): 906 bin 663 TOPLAM: 2 milyon 323 bin
Arog (2008): 816 bin 304 TOPLAM: 3 milyon 707 bin
Hokkabaz (2006): 247 bin 912 TOPLAM: 1 milyon 710 bin
Gora (2004): 716 bin 965 TOPLAM: 4 milyon

Cem Yılmaz'ın filmi Ali baba yedi cüceler fragmanı

 

Cem Yılmaz 'Ali Baba ve 7 Cüceler'in galası için oğlu Kemal’e takım elbise diktiriyor

Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazıp yönettiği ve başrolünü oynadığı 'Ali Baba ve 7 Cüceler' filminin vizyona girmesine 3 gün kaldı. Hem Cem Yılmaz hem de oğlu Kemal, gala hazırlıklarına başladı.

Cem Yılmaz, 13 Kasım’da vizyona girecek yeni filmi ‘Ali Baba ve 7 Cüceler’in galasına hazırlanıyor. Filmin galasında giyeceği kıyafeti Levon Kordonciyan’dan alan komedyen, oğlu Kemal için de takım diktiriyor. Yılmaz, Kordonciyan’ın Kemal’in ölçülerini aldığı sırada çektiği fotoğrafı Instagram’dan paylaşıp, “Yavru Kemal, Levon Kordonciyan abisine boyunun ölçüsünü veriyor” yazdı.

ALİ BABA YEDİ CÜCELER FİLMİ İÇİN ELEŞTİRMENLERİN GÖRÜŞLERİ

Cem Yılmaz'ın 13 Kasım Cuma günü gösterime girecek merakla beklenen filmi 'Ali Baba ve 7 Cüceler'i ilk izleyen sinema yazarları oldu. İşte eleştirmenlerin filmle ilgili görüşleri...

Gerçekten eğlendirici bir komedi olduğu gayet açık

Atilla Dorsay Cem’in filmi son dönemin komedi filmlerinin aksine büyük ölçüde aksiyona dayalı ve tümüyle Bulgaristan ve Soyfa dekorunda çekilmiş film bu açıdan hemen hiç aksamıyor. Aslında komedi yanı da çok iyi. Hele ‘Barış Manço sahnesi’ ya da kahramanlardan birinin zombileşmesigibi bölümler akıllara yerleşiyor. Ayrıca Manço, İzzet Altınmeşe, Cemal Süreya hatta Namık Kemal gibi ulusal ikonlara değinmeler de son derece yerli yerinde. Belki aşırı küfür kullanımı eleştirilebilir ama onun dışında düzeyli ve gerçekten eğlendirici bir popüler komedi olduğu gayet açık.
Bu tür ‘mozaik’lere çok ihtiyacımız var...

Uğur Vardan Güncel ve yerel göndermeleri, kimi kültürel değerlere sahip çıkan tavrı (Barış Manço, İzzet Altınmeşe gibi...), kendi sinemasal geçmişine ilişkin hatırlatmaları ile gayet keyifli bir film olmuş. Sinemada bu tür ‘mozaik’lere çok ihtiyacımız var.
Seyirciyi memnun edecek kaliteli bir komedi

Nil Kural (Milliyet): Cem Yılmaz geniş kitlelerce sevilen mizahını ana akım ticari sinemanın alışıldık seviyesinin üzerinde yapım şartlarıyla sunuyor. Film yerli sinema izleyicisini memnun edecek kaliteli bir ticari komedi örneği.

Evet kahkaha komasına girdim ama...

Murat Özer Bunca yıl ve bunca filmden sonra Cem Yılmaz’dan bu kadar ‘dağınık’ bir çalışma görmek şaşırttı beni. Evet, bazı sahnelerde kahkaha komasına girdim ama ‘o anlar’ da bütünü taşıyacak güçten yoksundu. Filmin uzunca bir bölümüyse neredeyse ‘duruyor’, ki bu da ‘iddia’sından uzaklaştırıyor Cem Yılmaz sinemasını. En kötüsü de, bir cümlelik hikâyesinin içini doldurmanın zorluğunu aşamıyor film. Keşke bir değil de birkaç cümlede anlatılabilseydi hikâye!

Hem sinemasal hem de mizahi zekasını çok iyi harmanlamış Olkan Özyurt (Sabah): Cem Yılmaz, Arif’ten sonra yine onun gibi keskin pratik zekalı ve pragmatik Şenay karakteriyle Avrupa özentimize, beyaz Türk takıntımıza, ‘mozaik’ halimize alaycı bakışını masal, macera biraz da korku türleriyle harmanlayıp eğlenceli bir seyirlik koyuyor önümüze. Cem Yılmaz’ın hem sinemasal zekasını hem de o mizahi zekasını çok iyi harmanladığı bir film diyebilirim.

Komik anları yok mu, var, hem de oldukça...

Şenay Aydemir (Hayat TV): Önceki filmleri “Yahşi Batı” ve “Pek Yakında”dan daha iyi olmasına rağmen, gişe baskısı Cem Yılmaz filmlerini de giderek tek düze hale getiriyor sanki. Her filmde aynı karakterin başka maceralarını izliyormuşuz hissi uyanıyor. Komik anları yok mu, var. Hem de oldukça iyi anlar. Ama filmin tempo ve dağınıklık sorunlarını çözemiyor malaesef.

ALİ BABA VE 7 CÜCELER

Yönetmen: Cem Yılmaz
Oyuncular: Cem Yılmaz, Irina Ivkina, Zafer Algöz, Çetin Altay
Konu: Başarısız geçen iş hayatlarının yapacakları yurt dışı seyahatinde değişeceğini düşünen Şenay ve İlber, katıldıkları bahçecilik fuarında yanlış kişilerle karşılaşıp beklemedikleri bir olayın tam ortasına düşerler. Şenay ve İlber, dünyayı tehdit eden bir güç ile karşı karşıya olduklarını kısa zamanda anlayarak, hem kendilerini hem de tüm insanlığı bu beladan kurtarmanın yollarını aramaya başlar.

Cem Yılmaz: Seçenekler üçtü, İrina'yı tercih ettim!

Usta komedyen Cem Yılmaz, 13 Kasım Cuma günü vizyona girecek yeni filmi 'Ali Baba ve 7 Cüceler'in basın gösteriminde ekibiyle birlikte katıldı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın cuma günü vizyona girecek olan yeni filmi ‘Ali Baba ve 7 Cüceler’in basın gösterimi bugün yapıldı. Levent’te bir sinemada gerçekleştirilen gösterime bir çekim için İstanbul dışında bulunan Zafer Algöz dışındaki tüm oyuncular katıldı. Cem Yılmaz, filmin gösteriminden sonra düzenlenen basın toplantısında yine esprileriyle salondakileri bol bol güldürdü.

“ÖNCEDEN İZLEDİNİZ Mİ?” ESPRİSİ

Gösterimden önce sahneye çıkan Cem Yılmaz, salona dönerek, “Daha önce filmi izleyen var mı filmi?”diye sordu. Salondan kahkahalar yükselirken, ünlü komedyen, “Korsanın neler yaptığını daha önce bildiğim için, ola ki birileri izlemiş olabilir diye düşündüm” yanıtını verdi.

OYUNCULARLA SAHNEDE

Basın mensupları, kameralarını ve fotoğraf makinelerini salon girişine bırakarak 110 dakikalık filmi izledi. Filmin ardından, Cem Yılmaz, oyuncular Çetin Altay, İrina Ivkina,Yosi Mizrahi ve abisi Can Yılmaz ile birlikte kameraların karşısına geçti.

BULGARİSTAN’DA ÇEKİLDİ

Filmin senaryosunu yazdığını, “birazcık da” yönettiğini söyleyen Cem Yılmaz, “Ocak ayında başlandı. Hikaye gereği Sofya’da filimci arkadaşlarla buluştuk. Uzakta olmasına rağmen, bizim gibi düşünen çalışkan bir ekiple 8 haftada çekimleri tamamladık” diye konuştu.

“İRİNA’YI TERCİH ETTİM”

Başrolü paylaştığı İrina Ivkina’nın ilk filmi olduğunu hatırlatan Cem Yılmaz, “Daha önce oyunculuk deneyimi yok. İyi Türkçe biliyor. Rusça, Bulgarca, Türkçe bilen birini arıyordum. Seçenekler üçtü. Biri 57 yaşındaydı. İrina’yı tercih ettim” dedi.

“EĞLENCELİ BİR HİKAYE”

“Yine aynı adamlarla bir film çektim” diyen Cem Yılmaz, “Küçük bir rol de olsa Ozan Güven de yer aldı” diyerek espri yaptı. Yılmaz, “Orta bütçeli bir film. Biraz zahmetli bir prodüksiyondu. Eğlenceli bir hikaye oldu” diye konuştu.

İZZET ALTINMEŞE’NİN OĞLU BABASINI OYNADI

Filmde İzzet Altınmeşe ile ilgili yer alan canlandırmada İzzet Altınmeşe’nin oğlunu oynattıklarını vurgulayan Yılmaz, “Hiçbir masraftan kaçınmadık” diye de espri yaptı.

ALTAY: HEPİMİZ KATKI YAPTIK

Oyunculardan Çetin Altay da, bir soru üzerine, filme katkısını, “Çok keyifli bir ortamımız vardı. Çok çalıştık. Orada aklımıza gelen bir şeyi, genel yapıyı bozmayacaksa, hepimizin katkı yaptığını düşünüyorum”şeklinde yanıtladı.

BÜTÜN DİLLERDE NASIL KONUŞTU?

Filmde Türkçe dışında Rusça, Bulgarca, Arapça, İtalyanca ve İspanyolca konuşan Cem Yılmaz’a bunu nasıl başardığı soruldu. Yılmaz, “İrina’nın Türkçe konuşması gibi değil. O çok hakim. Biz çok zorlandık. Ben sahnelerin yüzde 95’inde bir yerlere yazıyordum replikleri” yanıtını verdi.

“BEYAZ TÜRK” KARAKTERİ

“Filmdeki Tayanç Pakça karakteri için Biz bir ‘beyaz Türk’ arıyorduk. Aklımıza direkt Ozan Güven geldi” diye espri yapan Yılmaz, “Oynar mısın, dedik. ‘Neden oynamayayım ya’ dedi” şeklinde konuştu. Karakteri canlandıran Yosi Mizrahi ise Cem Yılmaz ile görüşmeye boynunda fular ve motosikletle gittiğini anlattı.

HESAPLI HARRELSON

Çetin Altay’ın Woody Harrelson’a olan benzerliğini hatırlatan bir basın mensubuna yanıt veren Cem Yılmaz, “O zaten... Woody Harrelson’ın kafası yerinde olanı, hem de hesaplısı” dedi.

MÜZİKLER UYGUN

Filmin türüne çok uygun müzikler yapıldığını söyleyen Yılmaz, “Müziğin hissedilmemesi üzerine çalışarak yaptığımız bir şey. Filmin türüne çok uygun bir çalışma oldu” şeklinde konuştu.“

UYARLAMADA EHLİYETLİ DEĞİLİM”

Neden klasik mizah edebiyatından bir uyarlama yapıp yapmadığı sorusuna da yanıt veren Yılmaz, “O konuda kendimi ehliyetli hissetmiyorum. Olabilir. Ama biraz daha olgunlaşmak lazım. Eğlence türü bile benim yeteri kadar enerjimi alıyor” dedi.

“MALİYET UCUZ DEĞİL”

Filmin maliyetiyle ilgili soruya “orta ölçekli” yanıtını veren Yılmaz, “ Rakam vermeyeyim ama ucuz değil” dedi.

GÜZEL OYUNCU TÜRK DİZİLERİNDE OYNAYACAK MI?

Türk dizilerinde yer alıp almayacağıyla ilgili bir soruya yanıt veren başrol oyuncusu İrina Ivkina ise “Bir bakacağız. Aslında bu benim ilk proje” dedi. Araya giren Cem Yılmaz, “Ben çevireyim seni, Arçil ile Şota gibi” diyerek espiri yaptı. Sözlerini sürdüren Ivkina, “Çok güzel oldu benim için böyle bir projede yer almak” diye konuştu.

“AYNI TÜR MİZAH YAPIYORUM”

“Başladığım andan beri aynı türde mizah yapıyorum” diyen Yılmaz, Bulgaristan’da çekilen filmdeki bazı sahnelerin Bulgarları rahatsız edip etmeyeceğiyle ilgili bir soruya, “Daha görmediler. Beraber çalıştığımız insanlar hiç böyle bir reaksiyon göstermediler” yanıtını verdi.

“ÖLÜSÜ BİLE İŞ YAPAR”

Cem Yılmaz, salondaki basın mensuplarına dönerek, “Sizin beklentiniz ne?” diye sorunca, bir gazeteci, “Cem Yılmaz’ın ölüsü bile iş yapar” karşılığını verdi. Yılmaz, bunun üzerine, “Ölüsü mü? Bu bir temenni mi ya?” diyerek salondakileri güldürdü. 

“İSTERSEN EVDE MONTAJLA”

Filmdeki argonun dozajı ile ilgili bir soruya da Yılmaz, “Valla abi film bu, sen istersen evde kendin montajla” yanıtını verdi.

Cem Yılmaz'ın Özel Gösterimine Ünlü İsimler Katıldı

Cem Yılmaz, yeni filmi "Ali Baba ve 7 Cüceler" için önceki akşam Zorlu Center'da özel bir gösterim düzenledi. Gösterime sanat dünyasının dev isimleri katıldı.

Cem Yılmaz, vizyona girdiği ilk hafta sonunda 539 bin 317 kişiye ulaşan ve 2015'in en iyi açılış yapan Türk filmi olan "Ali Baba ve 7 Cüceler"i önceki akşam yakın dostlarıyla izledi. Zorlu Center'ın sinema katındaki özel gösterime, sanat dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

DEV KADROYU TWİTTER'DA PAYLAŞTI

Özel galanın davetlileri arasında Sezen Aksu, Tarkan, Mazhar Alanson-Biricik Suden ve Gökhan Özoğuz da vardı. Ünlü komedyen Yılmaz, gecede dev kadronun fotoğrafını Twitter'dan yayınladı.

İşte Yılmaz'ın o paylaşımı;

 

 

YORUMLAR 6
  • kemal kuru 8 yıl önce Şikayet Et
    küpesi bıyıkları dişleri filimdeki ğülüşleri ğişesi kumbarası al sana filimin sooon ğalası harca harca bitmez
    Cevapla
  • ismim 8 yıl önce Şikayet Et
    ya bi gidin işinize beğenmiyosanız izlemeyin
    Cevapla
  • boşver 8 yıl önce Şikayet Et
    Komik olduğunu zannediyor
    Cevapla
  • aydın 8 yıl önce Şikayet Et
    adam küfür ettikçe para kazanıyor. Millet ailece sinemaya gidip seyrediyor. Hayret bir şey..................
    Cevapla
  • abdulkays 8 yıl önce Şikayet Et
    küfürler aleni kınıyorum izlenmemesi gereken bir film yazık çok yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı