Ogün Samast'tan İstanbul'a nakil talebi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davada, tutuklu sanık Ogün Samast mahkemeye dilekçe gönderdi.

Ogün Samast'tan İstanbul'a nakil talebi
Ogün Samast'tan İstanbul'a nakil talebi
GİRİŞ 16.11.2015 17:05 GÜNCELLEME 16.11.2015 17:05

Ogün Samast, Kocaeli 2 No'lu F Tipi Cezaevi Müdürlüğü'nden 2 Kasım 2015 tarihinde gönderdiği bir sayfalık dilekçesinde,  "Sayın başkanım makamınızda yapılan örgüt yargılaması ve yeni birleştirilen davaların duruşmalarına daha rahat şekilde katılıp ifade vermek ve duruşma salonunda bulunmak adına 9 yıldır hükümlü bulunduğum Kocaeli 2 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nden İstanbul'da bulunan Maltepe, Ümraniye veyahut Silivri kapalı ceza infaz kurumlarından herhangi birine sevkimin yapılması için makamınızın ilgili cumhuriyet savcısına talepte bulunulmasını saygılarımla arz ve talep ederim" ifadelerine yer verdi. Dilekçe 13 Kasım Cuma Günü İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı.   

"2011 YILINDAN BERİ DURUŞMALARA KATILMIYORDU"

Dink Ailesi'nin avukatı Hakan Bakırcıoğlu yaptığı yazılı açıklamada Ogün Samast'ın 2011 yılından itibaren duruşmalara katılmadığını belirtti. Hrant Dink suikastına ilişkin olarak, "Kamu görevlilerinin ihmali olduğu" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Ogün Samast'ın, 2 kez tanık olarak ifade verdiğini belirten Avukat Bakırcıoğlu açıklamasında, "Ogün Samast dava duruşmalarına katılmama tutumunu Dink cinayetinde sorumluluğu olan kamu görevlileri hakkında iddianame düzenlenmesi ve Dink cinayetini icra eden, organize eden örgütün soruşturulması nedeni ile değiştirdi" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık