Kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar yağacak mı?

Kasım ayının son haftası Trakya ve batıda kayak merkezlerine kar yağışı bekliyoruz'' Peki, İstanbul’da hava durumu nasıl olacak?

Kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar yağacak mı?
Kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar yağacak mı?
GİRİŞ 02.12.2015 10:31 GÜNCELLEME 02.12.2015 10:32
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı geliyor! Doğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İstanbul hava durumu raporu, Ankara, İzmir, İstanbul yol ve hava durumu raporu nasıl olacak

KARAYOLLARINDA SON DURUM

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

 

Pastırma yazı bitiyor, kar geliyor

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şen: ''Hava, bir hafta sonra mevsim normallerine dönecek. Hava sıcaklıkları 5-6 derece düşecek" - "Kasım ayının son haftası Trakya ve batıda kayak merkezlerine kar yağışı bekliyoruz'' 

Ülke genelinde devam eden pastırma sıcaklarının yerini  soğuk ve yağışlı havaya bırakması bekleniyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi  Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, önümüzdeki haftadan itibaren soğuk ve yağışlı havanın  Trakya'dan giriş yapacağını belirtti.

Beklenen soğuk havanın Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerine kar  yağışı bırakabileceğini ifade eden Şen, ''Pastırma sıcaklarının son günlerini  yaşıyoruz. Hava, bir hafta sonra mevsim normallerine dönecek. Hava sıcaklıkları  5-6 derece düşecek. 23-24 Kasım'daki soğuma da Trakya ve batıda kayak  merkezlerine kar yapar. Şehir merkezlerinde kar yağışı beklemiyoruz'' diye  konuştu.

 Gelecek ayın sonlarına doğru batı bölgelerinde sıcaklıkların mevsim  normallerine ulaşarak, kış şartlarının kendisini göstermeye başlayacağını, doğuda  ise kar yağışının devam edeceğini vurgulayan Şen, iç kesimlerde sisin, batıda ise  bir hafta daha pastırma yazının etkisini sürdüreceğini aktardı.

''İstanbul'da çok yoğun kar yağışı beklemek doğru değil''

Şen, İstanbul'da şehir yüksekliğinin az olması nedeniyle çok yoğun kar  yağışı beklemenin doğru olmadığını belirtti.

İstanbul'un ''ısı adası etkisi''nde kaldığını anlatan Şen,  ''İstanbul'da çok yoğun kar yağışı beklemek doğru değil. Binaların güneşten  aldıkları enerjiyi tekrar ısıtması, şehirdeki sıcaklığın 2-3 derece daha fazla  olmasına sebep oluyor. Bu nedenle kırsal alanlarda beklenen kar yağışı,  İstanbul'da olmaz'' dedi.

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı geliyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Sinop, Tokat, Bingöl, Diyarbakır, Muş, Mardin, Siirt ve Batman çevreleri ile Şanlıurfa'nın doğu ilçeleri ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak yağış, 1300 metre üzeri yükseklerinde ise yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı: Kar kapıda!

Meteorolojiden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde 2 ila 8 derece azalacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin aralıklı yağışı geçmesi bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI

Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Bursa-Uludağ, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Çankırı, Bolu, Kastamonu'nun yüksekleri ile zamanla Yozgat, Sivas ve Kayseri'nin yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Batman, Siirt ile Diyarbakır ve Mardin'in doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, yarın sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Erzurum'un batı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.
Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 13
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 15
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; öğle saatlerinde kıyı kesimlerinde, akşam saatlerinde il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 19
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların; akşam saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 15
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu 6
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların; yarın sabah saatlerinde doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 12 

YORUMLAR 24
  • Selman akbulut 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman kar yağında cooook eglencem
    Cevapla
  • öykü 8 yıl önce Şikayet Et
    17 ocak pazar günü gece saatlerinde başlıyacak kar yağışı 4 gün boyunca sürecek
    Cevapla
  • ezgi 8 yıl önce Şikayet Et
    18 ocak pazartesi günüde yoğun kar yağdı
    Cevapla
  • Bolikaliki 8 yıl önce Şikayet Et
    Bişi anlamadım bidaha
    Cevapla
  • gizem 8 yıl önce Şikayet Et
    Kar yagsin okullar tatil olsun butun cocuklar bayram etsin
    Cevapla
  • asmin 8 yıl önce Şikayet Et
    Kar çarşamba günü yağaç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma