Polisin aracına bomba!

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde bir polis memuruna ait park halindeki otomobilin altında bomba olduğu tespit edildi.

Polisin aracına bomba!
Polisin aracına bomba!
GİRİŞ 17.11.2015 15:26 GÜNCELLEME 17.11.2015 15:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sol ön kapının altındaki cismin bomba düzeneği olabileceği şüphesi üzerine polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, Konya'dan bomba imha uzmanları beklenmeye başlandı.

Olay, bugün saat 09.40 sıralarında Gülbahçe Mahallesi'ndeki Çocuk Hastanesi'nin arka sokağında meydana geldi. Bir polis memuruna ait olduğu öne sürülen evinin önündeki Hatay plakalı park edilen otomobilin sol ön kapısının altında bir cisim gören çevredekiler bomba olabileceği şüphesiyle polise haber verdi. Polisde, cismin bomba düzeneği olabileceği şüphesiyle çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, Konya'dan bomba imha uzmanlarının beklenildiği belirtildi. Araç sahibi olduğu ileri sürülen polis evinde dinlendiği belirtildi.

POLİS BOMBAYI İMHA ETTİ

Konya'dan gelen bomba imha uzmanı, özel koruyucu kıyafetini giyip otomobilin sol ön kapısının altında bulunan cismi incelediğinde, cismin plastik bir patlayıcı olduğunu saptadı. Ardından ilk olarak patlayıcının, fünyeyle otomobilin yerleştirildiği yerden ayrılması ardından yine fünyeyle düzeneğin patlayıcıdan ayrılması sağlandı. Polis, çevrede incelemesini sürdürürken bombanın 2 kilo 300 gram patlayıcı ve çevresindeki düzeneğinde 1 kilo 700 gram ağırlığında olduğu belirtildi. Emniyet yetkilileri, bombanın türünün araştırıldığı ve olayın terörle bağlantısının olup olmadığının araştırıldığını belirtti. 

Polis memuru 3 çocuk babası F.D.'nin dizinden ameliyat olması nedeniyle raporlu olduğu ve 1 yıl önce Konya'nın Yalıhüyük İlçesi'nden Ereğli'ye tayin olduğu belirtildi. 

VATANDAŞ BOMBAYI FARK ETTİ FACİAYI ÖNLEDİ 

Otomobilin altına yerleştirilen bombayı fark eden ve olası faciayı önleyen Abdullah Başkan, "Park halindeki polis memuruna ait olan aracın altındaki düzeneği gördüm. Mıknatısla yerleştirilmiş gibiydi. Polis memuru F.D.'yi aradım kendisine ulaşamadım. Evinde dinleniyormuş galiba, sonra polise haber verdim.''dedi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Muhammet 8 yıl önce Şikayet Et
    Duyarlı ve dikkatli Ereğli halkına teşekkürler...
    Cevapla
  • kral 8 yıl önce Şikayet Et
    ereğlide ki bir polise bombalı saldırı düzenlemekteki maksat ne olabilir?. ereğli gibi bir yerde bu teröristler araca bombayı nasıl yerleştirir.?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak