10 terörist daha teslim oldu!

Bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan 9 teröristten 8'i Şırnak, biri de Hakkari'de güvenlik güçlerine teslim oldu.

10 terörist daha teslim oldu!
10 terörist daha teslim oldu!
GİRİŞ 20.11.2015 17:14 GÜNCELLEME 20.11.2015 17:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde günlük faaliyetler, önemli yurt içi olaylar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince gün içerisinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 516 kişi ve Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 5 kişi olmak üzere toplam 521 kişi yakalandı.

Hudut hattında 1 araç, 22 bin 480 cinsel uyarıcı hap, 5 parça giyim eşyası, 62 kilogram çay, 2 cep telefonu ile 500 saka kuşu ele geçirildi.

Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 17 kişi de yakalandı.

Öte yandan Hakkari Şemdinli'de, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden karayoluna döşenmiş 1 el yapımı patlayıcı madde tespit edilerek imha edildi.

Bitlis Mutki'de icra edilen operasyonda bölücü terör örgütüne ait muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan Şırnak'ın Silopi ilçesinde 8, Hakkari Şemdinli'de 1 olmak üzere 9 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Iğdır ve Bingöl'de operasyonlar yapıldı

Iğdır merkezde icra edilen operasyonda bölücü terör örgütüne ait bir sığınakta 123 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 11 G-3 piyade tüfeği fişeği, bir G-3 piyade tüfeği şarjörü, 4 el yazılı not defteri, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Bingöl merkezde gerçekleştirilen operasyonda ise bölücü terör örgütüne ait 5 ayrı sığınakta bir tabanca, bir şarjör, 287 tabanca fişeği, 19 adet 12,7 mm uçaksavar fişeği, örgütsel doküman, siyasi, ideolojik, askeri eğitim kitapları, muhtelif gıda, yaşam ve tıbbi malzeme ile muhtelif malzeme yakalandı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde gerçekleştirilen hava harekatı kapsamındaki yapılan arazi aramasında bölücü terör örgütü mensuplarına ait 3 ayrı sığınakta çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şanlıurfa'da bölücü terör örgütünden kaçan 1 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Ayrıca Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında 78, Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında 13, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 262 ve İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında da 1 düzensiz göçmen kurtarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    teslim olanları almayan. bunlar bilerek geliyor gibi,belkide şehirlerde terör estirenler bunlar olabilir.dikkatli olmak lazım.
    Cevapla
  • FARUK 8 yıl önce Şikayet Et
    Teslim olAN TERÖRİSTLERE elektronik kelepçe takılmalıdır.Takibe alınmalı...Daha sonra sokak eylemlerinde görmek istemiyoruz..
    Cevapla
  • aaa 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler büyük israil icin çalışıyor.
    Cevapla
  • keko 8 yıl önce Şikayet Et
    yahudilermi büyük ortadoğu projesi başkanı kimse o calışıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu