Binlerce aile PKK yüzünden kaçıyor!

Terör örgütü PKK gasp ettiği evlerin duvarlarını kırıp mevziye çeviriyor, halk ise can güvenliği endişesiyle göç etmek zorunda kalıyor.

Binlerce aile PKK yüzünden kaçıyor!
Binlerce aile PKK yüzünden kaçıyor!
GİRİŞ 22.11.2015 08:00 GÜNCELLEME 22.11.2015 08:05
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yaşamı kesintiye uğratan terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle binlerce aile sıcak yuvalarını geride bırakarak, soğuk havaya rağmen çocuklarıyla yollara düştü. Aileler yanlarına aldıkları erzak ve eşyalarıyla başka ilçelere giderken, kimi aileler ise daha güvenli gördükleri mahallelerdeki yakınlarının evine sığındı.

BİNLERCE AİLE TERÖR MAĞDURU

Terörist saldırıların yoğunlaştığı Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçeleri, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde binlerce aile evlerini terk etmek zorunda bırakıldı. Elektrik, su ve kanalizasyon şebekelerinin zarar görmesi, hendek kurulan ve barikat kazılan cadde ve sokaklarda çöplerin toplanamaması ise vatandaşların mağduriyetini daha da artırıyor. Hendek ve barikatlarla ulaşıma kapatılan cadde ve sokaklara yangın veya acil durum halinde itfaiye ve ambulans araçlarının da geçiş yapamaması adeta faciaya davetiye çıkartıyor.

ÖRGÜT GÖÇE ZORLUYOR

Diyarbakır'ın merkez Sur ve Silvan ilçelerinde teröristlerin saldırısı özellikle düşük gelirli aileleri mağdur etti. Tarihi Sur ilçesini yaşanmaz hale getiren teröristlerin saldırıları ve baskılarıyla göçe zorlanan vatandaşlar, terör örgütüne tepki gösteriyor. Sur ilçesinde Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde yaşayan yüzlerce aile, kentin diğer ilçelerine taşındı. Silvan'da da Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde yaşamını sürdüren ailelerin büyük kısmı çareyi göç etmekte buldu. Mardin'in Nusaybin ilçesinde hendek kazıp barikat kuran, bombalı tuzaklar hazırlayan, terör örgütü PKK'lı teröristlerin özellikle kendilerine destek vermeyen vatandaşların evlerini işaretleyerek, bu aileleri evlerini terk etmeye zorladığı belirtildi. Teröristler girdikleri evlerin duvarlarını kırarak diğer evlerle bağlantı oluşturup, güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda mevzi olarak kullanıyor.

ŞOK TEPKİ

Öte yandan Mardin Nusaybin ile Hakkari Yüksekova'daki sokağa çıkma yasağı kararlarını İstanbul Mecidiyeköy'de protesto etmek isteyen HDP'li grubun eylemine yaşlı bir kadının tepkisi damga vurdu. Yaşlı kadın gruba "Daha ne istiyorsunuz. Seçim dediler seçim oldu, hepsi indi aşağıya. Kendi başınızı kendiniz yiyin" diye bağırdı.

ANAHTARLAR BIRAKILDI

İlçede emlakçılık yapan bir esnaf da olayların yaşandığı mahallelerde yoğun göç olduğunu belirterek, "400'ü aşkın aile evlerinin satışını yapmam için anahtarlarını bırakıp, ilçeyi terk etti. Bu aileler ya yakınlarının yanına yerleşti, ya da başka ilçelere ve kent merkezine gitti. İlçede ev satışları da durdu. Mevcut durumdan dolayı kimse ev satın almıyor" diye konuştu.

HALK CANINDAN BEZDİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Muhtarlar Derneği Başkanı ve Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Ahmet Ökten, terör olaylarından dolayı ilçeden çok sayıda ailenin göç etmek zorunda kaldığını belirtti. Ökten, "Hendek ve barikatların yoğun olduğu Şehit Harun Boy, Karşıyaka, Yeşiltepe, Barbaros, Başak, Nuh, Cudi ve Yenişehir mahallerinde yaklaşık 20 bin aile göç etti" dedi.

EVLERİNİ SATIYORLAR

Şırnak'ın Cizre ilçesinde de terörist saldırıların yoğun yaşandığı Yasef, Nur, Sur ve Cudi mahallelerinde çok sayıda aile göç etti. Cadde ve sokaklara yerleştirilen patlayıcılar, kazılan hendekler, kurulan barikatlar ve asılan brandalardan dolayı evlerinden çıkamaz hale gelen vatandaşlardan büyük bölümü çareyi göç etmekte buldu.

YORUMLAR 13
  • duacıyım iyiye 8 yıl önce Şikayet Et
    Sizler neler dediğinizin farkındamısınız kaçmak zorunda kalanların neler çektiğini bu melunlardan uğruna kurban olacağim Türk kardeşim birazda sen başını ellerinin arasına al faşist.ermeni.yezid.gay savunucuların elinde mazlum duruma düşmüş müslüman kürt kardeşine iki dua et emi
    Cevapla
  • hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi türkmenleri yerleştirelim ordakileri gönderin ıraka rahatlasın ülkem
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bizim kardeşlerimiz.Yazık ama... pek çoğu pkk ya destek verdi veriyor.Diyarbakırda bir önceki seçimde pkk ya destek % 80 civarındaydı.Hdp nin eşcinsel adayına rağmen!....Diyarbakırlı başını iki elinin arasına alsın düşünsün.Biz ne yaptık!....
    Cevapla
  • sani 8 yıl önce Şikayet Et
    aileleri konteyner evlere taşıyıp yıkın o mahalleleri dozerle.
    Cevapla
  • cizreli 8 yıl önce Şikayet Et
    o evlerden biri bizim ve ben de onların sempatizanı değilim bu mudur hak hukuk anlayışınız
    Cevapla
  • hsyn 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize yardım etsin her yerden saldırı var. pkk pyd deaş rusya iran suriye...
    Cevapla
  • empirestate 8 yıl önce Şikayet Et
    ışidin türkiyeyle bi sorunu yok.psikolojik baskı sonucu türkiye ,ışide konjuktür icabı karşı duruyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş