618 terörist PKK'dan kaçıp teslim oldu

Haziran ayından bu yana 618 terörist bölücü terör örgütünden kaçıp güvenlik güçlerine teslim oldu.

618 terörist PKK'dan kaçıp teslim oldu
618 terörist PKK'dan kaçıp teslim oldu
GİRİŞ 22.11.2015 12:57 GÜNCELLEME 22.11.2015 13:03
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Güvenlik kaynaklarınca örgütten kaçışların Çözüm Süreciyle arttığı, son operasyonlarla teröristlerin gruplar halinde örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtiliyor

Terör örgütüne yönelik operasyonların ardından örgütten  kopmalar artarken, Haziran ayından bu yana 618 terörist PKK'dan kaçıp güvenlik  güçlerine teslim oldu. 
 

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları, örgüte  büyük darbe vurdu. Türk jetleri, Irak'ın kuzeyinde başta Kandil, Haftanin,  Metina, Avaşin ve Zap olmak üzere terör örgütü PKK'nın kamplarına çok sayıda hava  operasyonu düzenledi. TSK'nın gerek Irak'ın kuzeyindeki teröristlere ait  hedeflere, gerekse yurt içindeki bazı bölgelere yaptığı hava operasyonlarında çok  sayıda terörist etkisiz hale getirildi. 
 
Teröristlere ait barınak, mevzi ve mühimmatların da yok edildiği  operasyonların ardından bölücü terör örgütünün hareket alanı kısıtlandı. Bunun  üzerine örgütten kopmalar arttı. 
 
Polis ve jandarmanın teröristlerce sözde öz yönetim ilan edilen  illerde yaptığı etkili operasyonlar da terör örgütüne ağır darbe vurdu. Güvenlik  güçlerinin etkili operasyonlarının ardından terör örgütünden kopmalar arttı. 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 7 Haziran'dan bu yana, 618  terörist, örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim oldu. Bu teröristlerden önemli  bir bölümünün örgütün Irak'ın kuzeyindeki kamplardan kaçtığı ve Kara Kuvvetleri  Komutanlığı Hudut Birliklerine teslim olduğu öğrenildi. 
 
Güvenlik kaynakları, örgütten kaçışların Çözüm Süreciyle arttığını,  son operasyonlarla teröristlerin gruplar halinde örgütten kaçıp güvenlik  güçlerine teslim olduğunu bildirdi. 
 
Güvenlik güçlerine teslim olanlar dışında çok sayıda teröristin de  örgütten kaçıp ailesinin yanına veya başka şehirlere sığındığı belirtildi.

YORUMLAR 16
  • Maxell 8 yıl önce Şikayet Et
    Şehir yapılanmasına katılma taktiği...
    Cevapla
  • turk 8 yıl önce Şikayet Et
    bence gelip teslim olanlarında kafasına da sıkmalıyız. hayın hayındır ne pişman olacak!! kışı geçirmek için geliyorlar geriye!!
    Cevapla
  • gurhan36 8 yıl önce Şikayet Et
    Kışı geçirmek için geliyorlar devlet bu oyunu yedi mi acaba
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    kimse kendini kandırmasın bunlar k.ırakta eğitim alıp sınırdan teslim olarak içeri giriyo eyleme karışmadıkları içinde hapse falan atılmıyo yani bunlar şu hendeklerin arkasındaki eli silahlı tipler işte..
    Cevapla
  • Mizah 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu teslim olanlar şehirlerde özyönetim diye dövüşmeye geliyor olmasınlar. Takip edilip edilmediklerinden çok emin değilim. Devlet nasıl bir önlem alıyor açıklayıp bizi aydınlatsa iyi olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!