Balyoz kumpasına rekor tazminat!

Mahkeme, Balyoz davasından haksız şekilde hapis yatan emekli Korgeneral Ayhan Taş'a 1 milyon 250 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Balyoz kumpasına rekor tazminat!
Balyoz kumpasına rekor tazminat!
GİRİŞ 22.11.2015 13:44 GÜNCELLEME 22.11.2015 13:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi Balyoz davası kapsamında yaklaşık 3,5 yıl cezaevinde kalan ve ardından beraat eden emekli Korgeneral Ayhan Taş'a 1 milyon 250 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti.

6. Kolordu eski Komutanı olan emekli Korgeneral Ayhan Taş, Balyoz soruşturması kapsamında 11 Şubat 2011'de tutuklandı. Yaklaşık 3,5 yıl Silivri Cezaevi'nde yattı. Yürütülen yargılama sonucu Özel Yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 18 yıl ceza aldı. Bu arada zorunlu emekli edildi. Yeniden yargılama yapılmasına ilişkin verilen karar ardından 19 Haziran 2014'te tahliye edildi. Davanın yeniden görüldüğü İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ise hakkında beraat kararı verdi. 3,5 yıl cezaevinde kaldığını ve haksız şekilde tutuklandığını belirten Ayhan Taş avukatı kanalı ile Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak 3 milyon lira manevi tazminat talep ettiğini bildirdi. 

3 MİLYON İSTEDİ 

Emekli Korgeneral'in başvuru dilekçesinde, Balyoz davasında sahte dijital deliller ve belgeler kullanılmak üzere çok sayıda üst düzey subaya dava açıldığı ve bu kişilerin haksız olarak uzun yıllar tutuklu kaldıkları, gerek aile gerekse de toplum nazarında küçük düşürüldükleri kaydedildi. 

1. 2 MİLYON TL TAZMİNAT

Başvuruyu değerlenirden Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ayhan Taş'a 1 milyon 250 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti. Mahkemenin bu kararı bugüne kadar Balyoz davasında tazminat talebinde bulunulup kazanılan en yüksek rakam olarak değerlendiriliyor. Yargıtay'ın da uygun bulması durumunda Maliye Hazinesi tarafından ödenecek tutar daha sonra haksız tutukluluğa sebep olan kamu görevlilerinden tahsil edilecek. Daha önce İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Balyoz Davası'nda 32 ay tutuklu kaldıktan sonra beraat eden Emekli Albay Refik Hakan Tufan'a 440 bin TL maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar vermişti. Kararın gerekçesinde, devletin kabahatli ise ağır bir bedel ödemesi gerektiği, haksız tutuklama neticesinde özgürlüklerin yok edilmesinin de devletin en büyük kabahatlerinden birini teşkil ettiği vurgulanmıştı.

KAYNAK: NAZİF KARAMAN -SABAH
YORUMLAR 4
  • çok bilmiş 8 yıl önce Şikayet Et
    bence balyoz dahil bütün darbe girişimleri birer gerçektir.
    Cevapla
  • Cemal 8 yıl önce Şikayet Et
    O parayı paralelcilerden alın.
    Cevapla
  • hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    ne diyelim sağlam hukuk buna derler.şimdiki habiste olanlara emsal teşkil eder tazminatı kim ödeyecek hazinemi şikayetcimi karar veren görevlimi biri bana anlatsın anlamam biraz zordur.gelki üste izah etmişler ama yorumcular daha güzel izah ederler sanırım.
    Cevapla
  • not 8 yıl önce Şikayet Et
    Az bile utanmaz balyoz hikayecisi cümaay
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu