Yılbaşı İstanbul hava durumu Yılbaşı tatili haberi

Haftanın hava durumu, Peki İstanbul hava durumu nasıl olacak? Yılbaşı İstanbul hava durumu raporu haber7.com'da

Yılbaşı İstanbul hava durumu Yılbaşı tatili haberi
Yılbaşı İstanbul hava durumu Yılbaşı tatili haberi
GİRİŞ 02.12.2015 09:47 GÜNCELLEME 02.12.2015 09:47

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı geliyor! Doğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İstanbul hava durumu raporu, Ankara, İzmir, İstanbul yol ve hava durumu raporu nasıl olacak

KARAYOLLARINDA SON DURUM

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

 

Pastırma yazı bitiyor, kar geliyor

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şen: ''Hava, bir hafta sonra mevsim normallerine dönecek. Hava sıcaklıkları 5-6 derece düşecek" - "Kasım ayının son haftası Trakya ve batıda kayak merkezlerine kar yağışı bekliyoruz'' 

Ülke genelinde devam eden pastırma sıcaklarının yerini  soğuk ve yağışlı havaya bırakması bekleniyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi  Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, önümüzdeki haftadan itibaren soğuk ve yağışlı havanın  Trakya'dan giriş yapacağını belirtti.

Beklenen soğuk havanın Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerine kar  yağışı bırakabileceğini ifade eden Şen, ''Pastırma sıcaklarının son günlerini  yaşıyoruz. Hava, bir hafta sonra mevsim normallerine dönecek. Hava sıcaklıkları  5-6 derece düşecek. 23-24 Kasım'daki soğuma da Trakya ve batıda kayak  merkezlerine kar yapar. Şehir merkezlerinde kar yağışı beklemiyoruz'' diye  konuştu.

 Gelecek ayın sonlarına doğru batı bölgelerinde sıcaklıkların mevsim  normallerine ulaşarak, kış şartlarının kendisini göstermeye başlayacağını, doğuda  ise kar yağışının devam edeceğini vurgulayan Şen, iç kesimlerde sisin, batıda ise  bir hafta daha pastırma yazının etkisini sürdüreceğini aktardı.

''İstanbul'da çok yoğun kar yağışı beklemek doğru değil''

Şen, İstanbul'da şehir yüksekliğinin az olması nedeniyle çok yoğun kar  yağışı beklemenin doğru olmadığını belirtti.

İstanbul'un ''ısı adası etkisi''nde kaldığını anlatan Şen,  ''İstanbul'da çok yoğun kar yağışı beklemek doğru değil. Binaların güneşten  aldıkları enerjiyi tekrar ısıtması, şehirdeki sıcaklığın 2-3 derece daha fazla  olmasına sebep oluyor. Bu nedenle kırsal alanlarda beklenen kar yağışı,  İstanbul'da olmaz'' dedi.

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı geliyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Sinop, Tokat, Bingöl, Diyarbakır, Muş, Mardin, Siirt ve Batman çevreleri ile Şanlıurfa'nın doğu ilçeleri ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak yağış, 1300 metre üzeri yükseklerinde ise yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

TRAKYA'YA KAR YAĞIŞI GELİYOR

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi  Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, önümüzdeki haftadan itibaren soğuk ve yağışlı havanın Trakya'dan giriş yapacağını belirtti.

Beklenen soğuk havanın Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerine kar  yağışı bırakabileceğini ifade eden Şen, ''Pastırma sıcaklarının son günlerini  yaşıyoruz. Hava, bir hafta sonra mevsim normallerine dönecek. Hava sıcaklıkları  5-6 derece düşecek. 23-24 Kasım'daki soğuma da Trakya ve batıda kayak merkezlerine kar yapar. Şehir merkezlerinde kar yağışı beklemiyoruz'' diye  konuştu.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 3/14
İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu
İzmir: Az bulutlu ve açık 19
Adana: Parçalı ve az bulutlu 24
Antalya: Az bulutlu ve açık 24
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu ilçeleri yağmurlu 14
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, karlakarışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 6
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 15 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...