Yasin Börü davasında kritik duruşma yarın

Diyarbakır'da Börü, Dakak, Güneş ve Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 21'i tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması yarın...

Yasin Börü davasında kritik duruşma yarın
Yasin Börü davasında kritik duruşma yarın
GİRİŞ 24.11.2015 12:57 GÜNCELLEME 24.11.2015 12:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te, Kobani'de (Ayn el Arap) yaşananlar bahane edilerek gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 21'i tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması yarın görülecek.

Güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen davanın ikinci duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak.

AA muhabirinin müşteki avukatlarından edindiği bilgiye göre, davada, Börü, Dakak, Güneş ve Gökguz'un annelerinin "müşteki" sıfatıyla beyanlarının alınması bekleniyor. Gelmeleri durumunda bazı gizli tanıkların da ifadesi alınacak.

Davaya katılmak için yaklaşık 145 avukat mahkemeye yetki belgesi sundu.

Maktuller Börü'nün babası Fikri Börü, Gökguz'un babası Mehmet Gökguz, Dakak'ın babası Öztekin Dakak ile Güneş'in kardeşi Nihat Güneş'in beyanları, bir önceki duruşmada alınmıştı.

Börü, Gökguz ve Dakak'ın babası ile Güneş'in kardeşi, sanıkların tamamından şikayetçi olduklarını belirtmiş ve cezalandırılmalarını talep etmişti.

Mahkeme ara kararında, bazı sanıkların cep telefonu sinyal ve görüşmelerine ilişkin HTS kayıtlarının istenmesini kararlaştırmıştı. 

Dosyadaki görüntü kayıtlarının netleştirilmesi, sanıkların fotoğraflarının çekilmesi ve fotoğraflar ile görüntülerin bilirkişiye verilerek rapor alınmasını kararlaştıran heyet, tutuklu sanıklardan Burhan Dicle'nin tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluğunun devamına karar vermişti.

- İddianame

İddianamede, Yusuf Er, Ahmet Dakak, Hasan Gökguz, Riyat Güneş ve Yasin Börü'nün, 7 Ekim 2014'te, Diyarbakır'da, terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca, "DAEŞ üyesi oldukları" iddiasıyla saldırıya uğradığı belirtiliyor. 

Maktuller ile olayda yaralanan Er'in, saldırı üzerine Bağlar semtindeki bir daireye sığındıkları, eylemi gerçekleştiren grubun binanın çevresini sardıkları ve binadaki bütün evlerin kapısını tek tek çalarak bu kişileri aramaya başladıkları kaydedilen iddianamede, eylemcilerin, Er, Dakak, Gökguz, Güneş ve Börü'nün 5 numaralı dairede olduğunu anlamaları üzerine, bir kişinin mutfak balkonundan daireye girdiği ve içeridekilere silahla ateş etmeye başladığı ifade ediliyor.

Silahlı saldırganın kapıyı açarak, grubun diğer üyelerini de eve aldığı, eylemcilerin ikametgaha sığınanları linç ederek, ateşli ve delici silahlarla yaralayıp üçünü camdan aşağı attıkları, birini de sürükleyerek binadan dışarı çıkardıkları aktarılan iddianamede, aşağı atılan ve can çekişen maktullere sopa, taş ve tekmeyle saldırıya devam edildiği bildiriliyor.

Olayda, Er dışındakilerin öldüğüne işaret edilen iddianamede, ikametgahın tuvaletine sığınan ve bir süre fark edilmeyen Er'in daha sonra bulunduğu, darbedilerek ve kesici aletle yaralanarak tuvaletten çıkarıldığı ancak zanlıların elinden kaçmayı başardığı, aldığı darbeler dolayısıyla 500 metre kadar gittikten sonra bayıldığı ve hastaneye götürüldüğü bilgisine yer veriliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ÜMMETİN YETİMİ 8 yıl önce Şikayet Et
    YASİNE SAHİP ÇIKMALI bü üümet yoksa yasinler çıkmaz
    Cevapla
  • ÜMMETİN YETİMİ 8 yıl önce Şikayet Et
    NAsıl da sahipsiz bırakılıyor ve vicdanı ölü müslümanlarca kınanıyoruz üstelik
    Cevapla
  • serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    Suçlu olanlar derhal asılmalı.Bu suçun başka ne cezası olabilir.
    Cevapla
  • aslan bey 8 yıl önce Şikayet Et
    1000 yıl yemeleri lazım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak