ESAM, Müslüman toplulukları buluşturuyor

ESAM organizasyonu ile 24. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi 29-30 Kasım 2015'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

ESAM, Müslüman toplulukları buluşturuyor
ESAM, Müslüman toplulukları buluşturuyor
GİRİŞ 25.11.2015 15:43 GÜNCELLEME 25.11.2015 15:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

29-30 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilecek kongrede ana başlık olarak "Emperyalizmin Kıskacında İslam Dünyası" ele alınacak.

İslam Dünyasından önemli liderlerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan 24. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresinde yapılacak olan tebliğlerin alt başlıklarıise şu şekilde duyuruldu:

 "Mevcut Dünya Düzeni (Tarihi Süreç, Bugünkü Durum) ve Gelecek Perspektifi

"Ahlaki ve Sosyal Boyut (İtikadi, Ahlaki ve Sosyal Değerlerin Yozlaştırılması)

"Ekonomik ve Teknolojik Boyut (Bzouk Düzen, Kuşatma ve Esaret)

"Siyasi Boyut (Küresel Güvenlik, Şiddet ve ÇAtışma Kıskacında İslam Dünyası)

"Medya - İletişim"

"Çözüm Önerileri - D8 - Yeni Bİr Dünya"

1969 yılında ANKARA’ da kurulan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın da konferanslar düzenlediği Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) Genel başkanlığını Milli Görüş’ün önemli isimlerinden RECAİ KUTAN üstlenmiştir. Saadet partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın da bir dönem genel başkanlık yaptığı Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM), bilgi üretme ve üretilen bilgiye dayanılarak geliştirilen milli çözümleri ülkeyi yönetenlere sunmak amacıyla 1969 yılında bilim adamları, siyasetçiler ve iş adamlardan oluşan bir ekibin kurmuş olduğu bir araştırma ve düşünce kuruluşudur.

ESAM GENEL BAŞKANI RECAİ KUTAN'IN KONGREYE ÇAĞIRISI:

Değerli Kardeşim,

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından her yıl düzenlenen, Merhum başbakanımız Necmettin ErbakanHocamızın “İslam Birliği”ni tesis için başlatmış olduğu “Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi”, bu yıl 29-30 Kasım 2015 tarihlerinde “Emperyalizmin Kıskacında İslam Dünyası” temasıyla İstanbul’da icra edilecektir.

Bu yıl 24.sü yapılacak olan kongrede, mevcut dünya düzeninin teşekkül süreci, bugüne kadar yapmış olduğu tahribatlar, İslam Dünyasına ve insanlığa yönelik tehditler, bunlara karşılık İslam Dünyasının yapması gereken çalışmalar ve çözümler tartışılacaktır. Ayrıca hak ve adalet merkezli ‘Yeni Bir Dünya’nın inşasının nasıl kurulacağına dair yol haritası istişare edilecektir.

Irkçı Emperyalizm diğer adı ile Siyonizm, onların kontrolündeki Batı alemi; yaklaşık üç asır beri maddi gücü kontrolüne geçirmiş, kuvveti üstün tutan zihniyeti sebebiyle çıkardığı savaşlar ve planladığı oyunlarla bugünkü dünya düzenini kurmuş, bu yüzden de insanlık huzur, barış ve adalete hasret kalmıştır. Maalesef Siyonizm'in zulüm, sömürü ve ifsadının en büyük muhatabı ise İslam coğrafyası olmuştur.

Bugün başta İslam coğrafyasında yaşanan ihtilaflar, iç karışıklıklar ve savaşlar olmak üzere bütün insanlığın karşılaştığı siyasi, içtimai ve iktisadi problemler bu zulüm düzeninin sonucu olarak ortaya çıkmıştır.

Bu itibarla İslam coğrafyası, kuvveti hak nedeni sayan sömürgeci Batılı devletlerin işgaline maruz kalmış; harici güçler ve onlarla işbirliği yapan idareciler eliyle Müslümanlar, inançlarından, değerlerinden zorla ve hile ile uzaklaştırmış; İslam coğrafyasının maddi ve manevi bütün kaynakları talan edilmiştir.

Geçmişte Müslümanlar kendi dünya görüşü ve değer ölçülerine göre hareket ederek yeryüzünü imar ve ıslah eden medeniyetler kurmuşlar, gittikleri her yere de barış ve adaleti götürmüşlerdir. Günümüzde ise bir taraftan içerisine düşürüldükleri ihtilaflarla birbirleriyle uğraşmakta diğer taraftan ise baskıcı ve adil olmayan yönetimler sebebiyle Müslüman ülkeler aralarında istenilen düzeyde münasebet kuramamışlardır. Oysa tarih boyunca insanlığa huzur, barış ve saadeti hakkı üstün tutan zihniyetin temsilcisi Müslümanlar yaşatmışlardır. İnsanlığa bundan sonra da huzur, barış ve saadeti ancak Müslümanlar getirebilirler.

Gelinen durum itibariyle İslam Dünyası, insanlığın barış ve huzur içinde yaşaması ve hak ve adalet merkezli ‘Yeni Bir Dünya’nın kurulması için öncelikle ve acilen İslam Birliğini tesis etmek mecburiyetindedir.

Özetle ifade edecek olursak, İslam dünyasının ve bütün insanlığın kuvveti üstün tutan ‘Zulüm Dünyası’nın ne olduğunun ve bu zulüm dünyası yerine Müslümanlar eliyle kurulması gereken ‘Yeni Bir Dünya’nın nasıl kurulacağının müzakere edileceği 24. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi’ne iştirakleriniz bizleri memnun edecektir.

Selam Saygılarımla.

Recai KUTAN

Genel Başkan

YORUMLAR 2
  • Erdem 8 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli cennet mekan Erbakan hocamızın esam konferanaslarının videolarını muhakkak netten izleyin şimdi ise Milli Görüş bu ulkenin özüdür manevi lokomotıfıdir
    Cevapla
  • özgür 8 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetlinin akp hakkındaki videolarını da izleyin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı