Ruslar Lavrov'u dinlemedi, geliyorlar

Rus savaş uçağının, F-16'larımız tarafından düşürülmesiyle Türkiye ile Rusya arasında başlayan gerilim Rus yolculara yansımadı.

Ruslar Lavrov'u dinlemedi, geliyorlar
Ruslar Lavrov'u dinlemedi, geliyorlar
GİRİŞ 25.11.2015 23:12 GÜNCELLEME 26.11.2015 03:43
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rus Havayolu şirketi Aeroflot ile dün öğle saatlerinde Moskova'dan İstanbul'a çok sayıda yolcu geldi. Atatürk Havalilmanı'nda görüntülenen Rus yolcuların bir kısmı Aksaray ve Laleli'ye geçerken, bazıları Taksim'e gitti. 

Bavul ticaretine devam edeceklerini söyleyen Ruslar fotoğraf çektirmekten ise kaçındı. 

RUS POLİSİNDEN TÜRK YOLCULARA ZORLUK

Öte yandan Rusya'dan gelen Türk yolcular ise Rus polisinin havalimanında pasaportlarını alarak incelediğini ve uçağa en son Türklerin bindirildiğini söylediler. Düğün daveti için 3 gün önce Moskova'ya giden Mehmet Çelik Yıldız, ''Türkiye’ye dönüş için geldiğimiz havalimanında pasaportumuzu aldılar ve tekrardan dışarıya çıkardılar. Bekledik, sıkıntı var dediler. Uçağa zor yetiştik. Türk yolcuları sona bıraktılar. Ben sık sık Rusya'ya gidiyorum. Daha önce böyle bir sıkıntı yoktu'' diye konuştu. 

RESMİ AÇIKLAMA OLSA BİLE TURİST GELMEYE DEVAM EDER 

Rus uçağının Türk F-16'ları tarafından düşürülmesinin ardından Rus yetkililerin, ''Türkiye’ye gitmeyin'' uyarısını değerlendiren Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, durumun turizm açısından beklenmedik bir olay olduğunu söyledi.

Bu süreçte, bundan sonraki yaklaşımların önemli olduğunu belirten Burhan Sili, ''Her iki ülkenin de kendi menfaatleri doğrultusunda olayı sağduyu ile ele alarak devam ettirmeleri ve görüşmeleri gerçekleştirmeleri hem turizm açısından hem ilişkilerimiz, hem de ticaretimiz açısından önem arz ediyor'' dedi.

Bölgenin yoğun olarak Rus turist ağırladığını anlatan Burhan Sili, ''Antalya'ya gelen ağırlıklı olarak 12-13 milyon turistin yüzde 30'unu Rusya ve bağlı ülkelerden gelen turistler teşkil ediyor. Bizim turizm ilişkilerimiz bir şekilde devam edecektir. Her ne kadar bir takım açıklamalar olsa da, Rusların tamamen gelmemesi gibi bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyorum. Bu açıklamaların hiçbiri resmi açıklamalar değil. Siyasi ve parlamenterlerin söylemiş oldukları bir takım söylemlerden ibaret. Tamamıyla kesilse dahi öyle ya da böyle bizim turizmimiz devam edecek. Eğer durum böyle devam ederse, karlılık ve doluluk anlamında 2015 sezonunda da Rusların belirli bir eksiyle kapatmasından etkilendiğimiz gibi 2016 yılında da aşağı yukarı benzer bir tabloyla karşılaşacağımızı ön görüyorum. Eğer süreç doğru ele alınırsa çok büyük problem olacağını düşünmüyorum'' diye konuştu.

YORUMLAR 12
  • Havaalanı G 8 yıl önce Şikayet Et
    sallamayın Editörler....2 günden beri Antalta dan 13 uçak kalktı..millet kuyrukta..13000 kişi diyorlar..
    Cevapla
  • misafir99 8 yıl önce Şikayet Et
    hersey yolunda hic birsey oldugu yok..herkes isine baksin
    Cevapla
  • Asker 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda Türklerin Haklı olduğunu Rus halkıda biliyor.
    Cevapla
  • tossun 8 yıl önce Şikayet Et
    sözüm ruslara> geri dönmeyin...!!!
    Cevapla
  • zulkuf 8 yıl önce Şikayet Et
    ezik millet küçük hesapların peşindeler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi