Cumhuriyet'e MİT tırları soruşturması

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT tırlarıyla ilgili ifade verdi.

Cumhuriyet'e MİT tırları soruşturması
Cumhuriyet'e MİT tırları soruşturması
GİRİŞ 26.11.2015 13:09 GÜNCELLEME 26.11.2015 13:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, gazetede, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdikleri gerekçesiyle haklarında başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Avukatlarıyla adliyeye giriş yapan Dündar ve Gül'ü, CHP genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Enis Berberoğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Hilmi Yarayıcı, Barış Yarkadaş, Gamze İlgezdi ve Ali Şeker'in yanı sıra Hasan Cemal'in de aralarında bulunduğu bazı gazeteciler karşıladı.

"CAN DÜNDAR HAİN OLMADIĞINI SÖYLEDİ"

Dündar, yaptığı açıklamada, soruşturma savcısının daveti üzerine ifade vermeye geldiklerini belirterek, davetin "çağrı" şeklinde yapılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Gazeteciliği, halkın haber alma hakkını savunmaya geldiklerini ifade eden Dündar, "Casuslukla suçlanıyoruz. 'Vatana ihanet' olduğunu söyledi Cumhurbaşkanı. Bizler casus, hain, kahraman değiliz, gazeteciyiz. Burada yapılan baştan sona gazetecilik faaliyetidir" dedi.

Soruşturmayla gazeteciliği kanıtlama şansı bulacaklarını anlatan Dündar, "Elbette bu soruşturma bizim bu haberi nasıl yaptığımızı değil, bütün bu sürecin nasıl işlediğini de aydınlatmaya hizmet edecek" diye konuştu.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesinde, 29 Mayıs'ta MİT'e ait yardım tırlarıyla ilgili yayımlanan fotoğraflı haber üzerine, "Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, siyasi ve askeri casusluk, gizli kalması gereken bilgileri açıklama, terör örgütünün propagandasını yapma" suçlarından, Dündar ve Gül hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılığın talebi üzerine nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, internet sitelerindeki söz konusu yayınların içeriklerinin engellenmesine karar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu da 2 Haziran'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Can Dündar hakkında, genel yayın yönetmeni olduğu Cumhuriyet gazetesinde geçen yıl Hatay ve Adana'da, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili, "gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Soruşturmayı İstanbul cumhuriyet başsavcıvekillerinden İrfan Fidan yürütüyor.

YORUMLAR 6
  • destan 8 yıl önce Şikayet Et
    Oh oh ne güzel
    Cevapla
  • Ümit 8 yıl önce Şikayet Et
    Bana ızdırab veren, yalnız İslâm'ın maruz kaldığı tehlikelerdir. Eskiden tehlike­ler hariçten gelirdi; onun için mukavemet kolaydı. Şimdi tehlike içeriden geliyor. Kurt, gövdenin içine girdi. Şimdi mukavemet güçleşti. Korkarım ki, cemiyetin bünyesi buna dayanamaz, çünkü düşmanı sezmez. Can damarını koparan, kanını içen en büyük hasmını dost zanneder. Cemiyetin basiret gözü böyle körleşirse, îman kalesi tehkilededir. İşte benim ızdırabım, yegâne ısdırabım budur." Said-i Nursi
    Cevapla
  • Yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin sahibi Millet kimin hain olduğunu yapılan yayınlardan anlayacak kadar basiretlidir. Ama had bilme diye bir şey var. Gazeteciyim diyerek bu mesleği kalkan olarak kullanıp ne düzenler çevireni gördü millet ABD yayın yönetmelikleri bu ülkede uygulanmalıdır...
    Cevapla
  • görüş 8 yıl önce Şikayet Et
    bu haberde bir yanlışlık yok mu? zaten başbakan ve cumhurbaşkanı var imasında bulunmuşlarıdı yanlış mı hatırlıyorum?
    Cevapla
  • Mmt 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatan Hainlerin başındasın Can Dündar...!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!