900 yıllık mermer rezervi ortaya çıktı!

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde 900 yıllık mermer rezervi tespit edildi.

900 yıllık mermer rezervi ortaya çıktı!
900 yıllık mermer rezervi ortaya çıktı!
GİRİŞ 26.11.2015 14:49 GÜNCELLEME 26.11.2015 14:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyanın kapalı alandaki ilk 'Bursa Blok Mermer Fuarı'nda tonlarca ağırlığındaki mermer kütlelerini görücüye çıkaran Erol Yüce, açıklamalarda bulundu. Bursa'nın Orhaneli ilçesinde sadece bir mermer havzasında 105 milyar dolarlık rezerv olduğunu ifade eden Yüce, "İstanbul Teknik Üniversitesi'nin 8 ay boyunca yaptığı çalışma sonunda 900 yıllık mermer rezervi raporu hazırlandı.

Türkiye'nin en fakir kırsal kesimi Bursa'nın Orhaneli ilçesi görünüyor. Ama maden rezervi açısından en zengin ilçelerinden biridir. Bugün vücudumuzu Türkiye haritasına benzetirsek, bizim madenleri işleme kapasitemiz insan vücudunda bir parmağın tırnağı kadar. Bu mermerin hepsini çıkarmamızın sebebi, madenciliğin kolay bir sektör olmaması.

Madencilik aile şirketi olmaktan çıkmaya başladı. Biz cari açığımızı kapatacaksak madencilik bakanlığımızın olması lazım" dedi.

"KAPATILAN HER MERMER OCAĞI TÜRKİYE'YE 100 MİLYON DOLAR ZARAR VERİYOR"

Kapatılan mermer ocaklarının Türkiye ekonomisine verdiği zararların büyük olduğuna dikkat çeken Yüce, "Türkiye genelinde özellikle mahkeme kararı ile kapatılan maden ocaklarının Türkiye ekonomisini yüzde 20 ile 30 arasında zarara uğratıyor. Bir ocak kapandığı zaman Türkiye ekonomisi 10 milyon dolar ile 100 milyon dolar arasında kayba uğruyor.

YORUMLAR 1
  • osmanli torunu 8 yıl önce Şikayet Et
    biz mazlumlarin yaninda yer aldikca Allah veriyo.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı