IŞİD'lilerin MİT’ten kurtulma oyunu!

Kendilerini takip eden MİT’ten kurtulmak için önce Batum’a giden, DAEŞ terör örgütü üyeleri dönüşte gözaltına alındı.

IŞİD'lilerin MİT’ten kurtulma oyunu!
IŞİD'lilerin MİT’ten kurtulma oyunu!
GİRİŞ 27.11.2015 07:04 GÜNCELLEME 27.11.2015 07:52

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), bir süre önce, Gaziantep’teki DAEŞ oluşumlarıyla bağlantısı bulunduğu belirlenen 2’si yabancı uyruklu, 3 kişiyi takibe aldı.

Yurtiçindeki teknik ve fiziki takip sürerken, DAEŞ terör örgütü üyesi 3 kişi harekete geçti. 3 kişi, İstanbul’dan Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Batum seferini yapan uçakla Gürcistan’a gitti. Burada bir süre kalan 3 kişi, daha sonra Batum’dan kara yoluyla Gürcistan’dan Türkiye’ye geçiş noktası olan Sarp Sınır Kapısı’na geldi. Sınır kapısından Türkiye’ye yeniden giriş yapan 3 kişi, Artvin’in Hopa İlçesi’ne geçti. MİT’in takibindeki şüpheliler, Hopa terminalinde otobüse binerken polis tarafından gözaltına aldı.

ÜLKELERİNDEN BİLGİ İSTENDİ

MİT tarafından hemen sorguya alınan DAEŞ’lilerin, peşlerindeki MİT elamanlarından kurtulabilmek için Gürcistan’a gidiş- dönüş oyununu oynadıkları değerlendiriliyor. 3 DAEŞ’linin hedeflerinin yurtiçinde bir eylem olup olmadığı araştırılıyor. Suriye’ye gidip gitmedikleri de araştırılan DAEŞ üyelerinin ne zamandan bu yana örgütle temasta bulundukları sorgulanıyor. Bu arada teknik ve fiziki takip altında oldukları süre içinde bu 3 kişiyle temas kuran kişiler ve Türk şüphelinin ailesi de mercek altına alındı. Yabancı uyruklu 2 kişinin ülkelerinden ise bilgi talep edildi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı