Teröristler Diyarbakır'da huzur bırakmadı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları yaşamı çekilmez hale getirdi.

Teröristler Diyarbakır'da huzur bırakmadı
Teröristler Diyarbakır'da huzur bırakmadı
GİRİŞ 27.11.2015 14:44 GÜNCELLEME 27.11.2015 14:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın talimatı üzerine Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki DBP'li belediyeler ile HDP ve DBP teşkilatları tarafından uygulanmak istenen sözde "öz yönetim" oyununun ardından Sur ilçesinde başlayan gerginlik devam ediyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin sokaklara barikat kurup, kazdıkları hendeklere patlayıcı yerleştirerek hayatı adeta felce uğratmasıyla büyük sıkıntıya düşen ilçe halkı, korku ve endişe yaşıyor. 

Vatandaşlar ezan sesine hasret kaldı

Hendekler ve barikatlarla çevrili bazı mahallelerdeki camileri barınak olarak kullanan teröristler, vatandaşların ibadet özgürlüğünü de kısıtlıyor. Örgüt mensuplarının barındıkları camilere ayakkabıyla girdiği ve buradaki eşyaları uygunsuz şekilde kullandığı görülürken, olaylar nedeniyle ezan sesi yükselmeyen bazı camiler tedbir amaçlı ibadete kapatıldı.

Kiliseler de terörün kıskacında                                  

Tarihi ilçede 600 yıl aradan sonra ibadete açılan Surp Giragos Kilisesi de terör olayları yüzünden kapanma aşamasına geldi. 

"Halka büyük eziyet ediyorlar"

Diyarbakır Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Recep İdikut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröristlerin camileri tahrip ettiğini söyledi.

Gezi olaylarında da benzer hadiselere rastladıklarını belirten İdikut, "Teröristler, ilçede yaşayan vatandaşların hayatını cehenneme çevirdi. Halka büyük eziyet ediyorlar" şeklinde konuştu.

İnsanlar endişeli

Meryem Ana Kilisesi Vakfı Başkanı Can Şakarer de olaylardan büyük üzüntü duyduklarını, hendek kazılmasına, barikat kurulmasına karşı olduğunu söyledi.

"Camiler, onların cephane yerleri olmuş"

Yaklaşık 30 yıldır Sur ilçesinde ikamet ettiğini belirten Sabri Ermiş de teröristlerin harabeye çevirdiği bazı camileri barınak olarak kullandığını anlatarak, "Camiler, onların cephane yerleri olmuş, orada yatıp kalkıyorlar" dedi. Vatandaşlardan Hüseyin Altun da teröristlerin camilerden uzak durmasını istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • görüş 8 yıl önce Şikayet Et
    strateji bu zaten... bu şekilde baskı yaparak destek olmayanları oradan sürmek... başarılı da oluyorlar... bölgede sadece onlara destek olanlar kalacak... sürekli uyarıyoruz ama dinleyen yok...
    Cevapla
  • ghlkj 8 yıl önce Şikayet Et
    Sadece onlar mı
    Cevapla
  • yağız gökay 8 yıl önce Şikayet Et
    beter olsunlar,%80 küsür oy ver ondan sonra bizi kurtarın...yok yemiyoruz artık...ulan şanlıurfa kadar olamadınız be..
    Cevapla
  • mehhmet02 8 yıl önce Şikayet Et
    %70-80 oyu kim verdi bu kafirlere
    Cevapla
  • nimet 8 yıl önce Şikayet Et
    putine bak ya senin neişin var suriyede sanada esada yedermezler kelo putin hodri meydanı senin os 400 füzeleri sana yedirler akılıol
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer