Başsavcı'dan 'Can Dündar' açıklaması

Devlet sırrını ifşa etmekten yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın tutuklanmasıyla ilgili açıklama geldi.

Başsavcı'dan 'Can Dündar' açıklaması
Başsavcı'dan 'Can Dündar' açıklaması
GİRİŞ 27.11.2015 16:57 GÜNCELLEME 28.11.2015 10:21
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklandığı soruşturmanın, anayasal teminat altında bulunan "basın özgürlüğü" ile hiçbir ilgisi olmadığını, kişi hak ve hürriyetlerini ihlal edecek hiçbir tavır içerisine girilmediğini bildirdi.

Başsavcı Salihoğlu, Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklandığı soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Hadi Salihoğlu açıklamasında, "Soruşturmanın anayasal teminat altında bulunan 'basın özgürlüğü' ile hiçbir ilgisi bulunmayıp, kişi hak ve hürriyetlerini ihlal edecek hiçbir tavır içerisine girilmemiştir. Şüpheliler gözaltına alınmaksızın, telefonla aranmak suretiyle Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmişlerdir" ifadelerini kullandı.  

Şüphelilerin habere konu görüntüleri nereden temin ettiklerine yönelik soruşturmanın devam ettiğini de belirten Salihoğlu, bu soruşturmanın en kısa zamanda sonuçlandırılacağını kaydetti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı MİT'e ait yardım TIR'larının herhangi bir yasa dışı örgüte gittiğine yönelik hiçbir bilgi, belge, delil ya da emare bulunamadığını da açıkladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • Beyin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu savcinin beyni nerede aksam yemegimi yoksa dalkavuklukmu .abileri amerikan bile kinadi
    Cevapla
  • saga 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu gazetecilerin vatan hainliği yapma, teröre destek verme, sahtekarlık yapma, gammazlama, tehditle para sızdırma, şantaj yapma, adam kayırma, iş takip etme, insanların şahsiyetlerini rencide etme, kendi milletine küfretme, ajanlık yapma, milletin değerlerine sövme, devlet büyüklerine hakaret etme, vs. özgürlükleri mi var. Eğer varsa beni koruyamayan bu devlete ne gerek var.
    Cevapla
  • Yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Gazetecilik diye devlet sırlarını ifşa etmeyi ABD, Rusya, İngiltere, Almanya gibi devletlerde yapsalardı bu gazeteciler divanı harpte yargılanır sonları malum olurdu hala özgür gazetecilik naraları atanlar özlemle yad ettikleri o devletlerin hukukunu neden hiç konuşmazlar bizde orada ki gibi yargılanalım demiyorlar her fırsatta o ülkeleri övüp sonra onların hukukunda yargılanmak istemezler. Artık büyük ülkeler gibi davranalım o bu demeden yanlış yapan hesabını misliyle versin...
    Cevapla
  • Tahsin 8 yıl önce Şikayet Et
    Haddini bilmeyene gereğini yapacaksın...
    Cevapla
  • savcım 8 yıl önce Şikayet Et
    savcım can la bunları bir tv programında karşı karşıya söyleyebilirmisiniz???tabiki söyleyemezsiniz..yani yaptığınız yanlış..
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış olan birşey yok,sen anlamakta,yaptıklarının ne anlama geldiğini,ülkeye verdiği zararları göremediğin için şüphen olmasın,yapılanlar doğru hatta gecikti bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar