Rus komutanları susturan soru

Genelkurmay'da Rus komutanlara uçaklara yapılan uyarı dinletildi. 'Pilotlar niye yanıt vermedi' sorusuna ise Ruslar bir açıklama getiremedi.

Rus komutanları susturan soru
Rus komutanları susturan soru
GİRİŞ 28.11.2015 04:36 GÜNCELLEME 28.11.2015 10:46
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Türk Hava Sahası'nda düşürülen savaş uçağı ile ilgili Moskova'dan sert açıklamalar gelmesine rağmen, diplomatik ve askeri görüşmelerde Rus tarafının Türkiye'nin tezlerinin hiçbirine yanıt veremediği ortaya çıktı.

Bunun son örneği Genelkurmay Karargâhı'nda yaşandı. Genelkurmay Karargâhı'ndaki bilgilendirme sırasında Rus komutanlara, pilotlarına yapılan tüm uyarı anonsları dinletilerek, "Pilotlarınız bizi duyduğu halde hiçbir çağrımıza cevap vermedi. Neden sessiz kalındı" diye soruldu. Rus komutanlarsa, bu soru karşısında hiçbir cevap veremedi. Rusya'nın, düşürülen savaş uçağının ardından Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarına karşın Ankara soğukkanlı diplomasiye devam ediyor. İyi niyet göstergesi olarak Rus tarafı ile bilgilendirme çerçevesinde görüşmeler sürdürülüyor. Son olarak Rus ataşeler Genelkurmay'a davet edildi.


'DUYMADILARSA ONLARIN HATASI'

Görüşmede, uçak düşürülme hadisesinin düşmanca yapılmış ya da Rusya'yı hedef alan gibi müdahale olmadığı vurgulandı. Türkiye'nin Suriye'den gelecek her hava aracına karşı daha önce ilan ettiği angajman kurallarının Rusya tarafından da bilindiği hatırlatıldı. Uçağın vurulduğu anda milliyetinin bilinmediği, 10 kez tekrarlanan çağrılara cevap verilmemesi üzerine angajman kurallarının uygulandığı hatırlatıldı. İyi niyet göstergesi olarak da Rus pilotların bulunması için yoğun gayret gösterildiği belirtildi. Rus yetkililer ise sorulara yanıt veremezken, Moskova kaynaklı iddiaları da ispatlayamadılar. Özellikle, Rus basınında çıkan ve kurtulan pilota ait olduğu belirtilen "Uyarı duymadık" iddialarının ise gündeme gelmediği öğrenildi. Askeri yetkililer bu iddialar için, "Eğer duymama gibi bir durum varsa burada sorumlu olan Türkiye değil Rus tarafıdır. Dolayısıyla hata da Rus uçaklarında olur" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 27
  • TurQuaZ 8 yıl önce Şikayet Et
    ben şahsen pilotun kasıtsız olarak cevap vermediğini, pilota önceden ilaç verildiğini düşünüyorum. sonuç olarak hem türkiyeyi test etmek istediler hem de ellerine koz geçmesi için yol açtılar(komplo teorisi)
    Cevapla
  • Isa 8 yıl önce Şikayet Et
    Sanirim bunlar cümle alemi özelliklede Türk´leri aptal yerine koymaya calisiyorlar. Ama yemezler Putin efendi.
    Cevapla
  • GLBK 8 yıl önce Şikayet Et
    Sanırsam bunlar ingilizce bilmiyorlar
    Cevapla
  • isa 8 yıl önce Şikayet Et
    Sadece ingilizce degil rusca da ikaz edildiler. Sanirim siz atlamissiniz.
    Cevapla
  • abidin keten 8 yıl önce Şikayet Et
    şimdi her şeyi çok iyi duyuyorlar,ölüm gelince insan duymaz,görmez olurmuş,bundan sönra fısıldasan duyarlar.
    Cevapla
  • ykaranfil 8 yıl önce Şikayet Et
    duymuşlardır ancak milliyetini saklayan pilot cevap verdiğinde uçağın kime ait olduğu ortaya çıkacağından cevapsız kalmıştır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi