Sınırda F-16’ların devriye sistemi değiştirildi

Suriye sınırında uçan F-16’ların devriye sistemi, Rus uçağının vurulmasının ardından değiştirildi.

Sınırda F-16’ların devriye sistemi değiştirildi
Sınırda F-16’ların devriye sistemi değiştirildi
GİRİŞ 28.11.2015 07:58 GÜNCELLEME 28.11.2015 07:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Suriye sınırında devriye görevi genellikle 2 uçakla icra ediliyor. Bu uçuşlar, teyakkuz durumuna göre 2’li ve 4’lü yapılabiliyor. Yetkililer, sınır hattında devriye uçuşlarının devam ettiğini, teyakkuz durumunun da ilk günkü gibi sürdüğünü vurguluyor. İkili uçuşlarda tecrübeli olan pilot önde uçuyor, hemen yanındaki uçaksa 2 numara olarak adlandırılıyor. Koldaki 2 numaralı uçak, lidere bakarak uçuşu gerçekleştiriyor. Rusya’nın SU-24’ünü, öndeki ‘lider’ uçağın vurduğu öğrenildi. 4’lü kol uçuşundaysa 2 lider bulunuyor. Burada tecrübeli olan pilot, 4 uçağın liderliğini yapıyor. Solunda 1, sağındaysa 2 uçak yer alıyor. Sağdaki 2 uçağın biraz önünde olansa ikinci lider olarak görev yapıyor.

DAEŞ OPERASYONLARI

Rusya ile yaşanan gerginliğin ardından Türkiye’nin Suriye’de koalisyon güçleriyle gerçekleştirdiği DAEŞ operasyonlarının riske girip girmeyeceği de merak konusu oldu. Türk yetkililer, bu operasyonlarla ilgili bir sıkıntı olmayacağı görüşünde. Gerek görüldüğünde yapılan bu operasyonlara Türk jetlerinin tek başına katılmadığı ve Suriye içinde uçmadıkları belirtildi. Buna rağmen kısa süreli hava sahası ihlali ya da havada Rus jetleriyle karşılaşma gibi istenmeyen sonuçlar doğurabilecek gelişmelere karşı hassasiyet söz konusu.

F-15C’LERLE UÇUYORLAR

DAEŞ operasyonlarına Türk jetleriyle ABD’nin muharip hava devriye görevi yapan F-15C uçakları katılıyor. İncirlik’te konuşlu 6 adet F-15C uçağı, Rus SU-30’lar karşısında F-16’ların etkisiz kalması üzerine İngiltere’deki Fighter Wing Üssü’nden gönderildi. Hava muharebesinde üstünlükleri tartışılmaz olan F-15C’ler, Rus SU-30 uçaklarına karşı çok etkili. Yetkililer, Türkiye ile birlikte ABD’nin de yer alacağı DAEŞ’e yönelik olası operasyonlarda Rusya ile ABD arasındaki, ‘kırmızı hattan’ dolayı herhangi bir sorun veya gerginlik yaşanmayacağını belirtiyor.

Bülent Aydemir - Haberturk

YORUMLAR 5
  • trışka CB 8 yıl önce Şikayet Et
    Rus SU-30’lar karşısında F-16’ların etkisiz kalması....Takke düştü Kel göründü F-15 HIZINDA ABDnin KUCAĞINA zaten hiç kalkmamışlardıki sade rüzgar ,yoksa yine millet yanıldımı,laz kırması inşaatçılar arada köşeyi döndü
    Cevapla
  • İbrahim Kırmiç 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani bizi amerika mı koruyor
    Cevapla
  • ekrem 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle kardeşim ne zannettin yoksa bizim ne gücümüz var.silah gücü olarak bizi bir kaşık suda boğar rusya
    Cevapla
  • görüş 8 yıl önce Şikayet Et
    suriye uçuşlarımız niye durdu?
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    acilen savunma gücümüz artırılmalı , f-15c mi nedir ondan ve onun gibi yetenekli uçaklardan alınmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi