Star TV izle, Kösem yeni 4.bölüm fragman-izle

Muhteşem Yüzyıl Kösem 4.bölümde fragmanı Star TV'de yayında. Kösem Sultan yeni bölüm fragmanında neler olacak?

Star TV izle, Kösem yeni 4.bölüm fragman-izle
Star TV izle, Kösem yeni 4.bölüm fragman-izle
GİRİŞ 30.11.2015 09:17 GÜNCELLEME 30.11.2015 09:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni 4.bölüm fragmanı Star TV'de yayında. Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni 4.bölüm izleyin. Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi 4. bölümü Star TV ekranlarında yayınlandı. Merakla beklenen Muhteşem Yüzyıl Kösem ilk bölümüyle büyük beğeni toplamıştı. Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Türkiye’nin en başarılı oyuncularından oluşan dev bir kadro yer alıyor. Muhteşem Yüzyıl Kösem 4. bölümü aşağıdaki linkte sizlerle tüm detaylar haber7.com'da

Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni 3.bölüm izlemek için tıklayın

Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni 4.bölüm fragmanı izlemek için tıklayın

Muhteşem Yüzyıl Kösem 3.bölümde neler oldu?

Anastasia saraydan kaçmaya çalışırken, karanlık bir sırra şahit oluyor ve ölümle burun buruna geliyor! Safiye Sultan saraydan sürgün edilince askeri isyana teşvik ediyor! Asker sarayın kapılarına dayanıyor! Sultan Ahmed isyanı durdurabilmek için çabalarken, Safiye Ahmed’e şok bir teklifte bulunuyor! Ahmed ve İskender kum meydanındaki düelloda karşı karşıya geliyor! Anastasia hayatta kalabilmek için büyük bir oyuna başvuruyor! 

Sultan Ahmed’e git gide bağlanan Anastasia için bu aşktan kaçmanın tek yolu, saraydan ayrılmaktır. Karanlık dehlizlerde çıkış yolunu ararken, sarayı derinden sarsacak bir sırra şahit olur ve ölümle burun buruna gelir.  

İktidarını Ahmed’e kabul ettirmeye çalışan Safiye Sultan, yeniçeri ve sipahiyi isyana teşvik eder. Sarayın kapılarına dayanan askerin öfkesini, hızır gibi yetişen Aziz Mahmud Hüdayi yatıştırır. Ancak Safiye’nin yeni bir planı vardır.

İskender, ne pahasına olursa olsun Anastasia’yı bulup ona verdiği sözü tutacaktır. Anastasia’nın kurdelesi ortadan kaybolunca, ocağı birbirine katar. Yeniçeri ocağına yaptığı ziyarette Ahmed, İskender’i gözüne kestirir ve onu düelloya davet eder. Kum meydanında yapılan düelloda İskender öyle bir hata yapar ki cezası ölümdür! 
Gittikçe büyüyen isyan kontrolden çıkar. Köşeye sıkışan Ahmed’e, Safiye’nin bir teklifi vardır. Ahmed, Safiye’nin şartına boyun eğecek midir? Anastasia ise hayatta kalabilmek için tehlikeli bir oyun oynar. 

Muhteşem Yüzyıl Kösem 2.bölümde neler oldu?

Muhteşem Yüzyıl Kösem’e bu hafta Safiye ve Ahmed arasındaki iktidar savaşı damga vuruyor. Şehzade Mustafa’nın saraydan kaçırılması herkesi şok ediyor. Ahmed, Anastasia’yı aşkına inandırmaya çalışırken, Anastasia saraydan kaçmayı kafasına koyuyor. Ahmed, Mustafa’nın idam fermanını veriyor. Safiye Sultan ve Ahmed arasında bir iktidar savaşı başlıyor. Ahmed Mustafa’nın katline razı olacak mı? Safiye, torununa nasıl meydan okuyacak? Ahmed nasıl bir tehditle karşı karşıya kalacak?

Kösem Sultan Dizisi oyuncuları kimlerdir?

Kösem Sultan dizisinde ünlü oyuncu kadrosu her geçen gün artıyor. Peki Kösem Sultan dizisi oyuncuları kimlerden oluşuyor? 

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan dizisine bir ünlü oyuncu daha dahil oldu. Kösem Sultan'a katılan son isim Bade İşçil oldu. Peki Kösem Sultan dizisi oyuncuları kimlerden oluşuyor? Oyuncular kimlerdir? Tüm ayrıntılarıyla haber7.com'da

Kösem Sultan dizisinde hangi ünlü isimler yer alıyor? KÖsem Sultan kim olacak? Kösem Sultan dizisi ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

TIMS imzalı Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan dizisine bir ünlü oyuncu daha dahil oldu. Kösem Sultan'a katılan son isim Bade İşçil oldu. Bade İşcil bölüm başı 10 bin liraya anlaştı

Eşi Malkoç Sualp yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Bade İşcil dizinin kadrosuna katılan son isim oldu.Uzun süredir yapımcıyla görüşen Bade İşcil bölüm başı 10 bin liraya anlaşmış. Oyuncunun eşiyle sorunlarının nedeni de setlere dönme isteğiymiş.

Uzun zamandır ekranlardan uzak olan fakat eşiyle yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Bade İşcil’in Kösem Sultan’daki rolüyle ilgili henüz bir bilgi yok.. Uzun süredir ekranlarda görülmeyen Beren Saat ve yakışıklılığıyla genç kızların hayranı olan Çağatay Ulusoy’dan başka bir sürpriz olmaz diye düşünülüyordu ki Bade İşcil sürprizi geldi. Eşiyle sorunları olan ve boşanamama sebebini “Kalacak yerim yok.” şeklinde açıklayan Bade İşcil, Kösem Sultan’dan bölüm başına 10 bin lira alacak. Bade İşcil’in eşiyle sorununun temeli de güzel oyuncunun setlere dönme isteğiymiş.

Yeniçeri ağası Horozoğlu

Perşembe günü ilk bölümüyle ekrana gelecek ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’de Mete Horozoğlu, Yeniçeri Ağası olarak izleyici karşısına çıkacak

‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ dizisi için Hadımköy’de Yeniçeri Ocağı kuruldu. 26 bin 500 metrekarelik alana kurulan devasa platoda, Yeniçeri Ocağı, kervansaraylar, Topkapı Sarayı, kahveler, liman ve sokaklar bulunuyor. Yeniçeriler’in büyük zaferler ve isyanlarla dolu görkemli hikayesi 200 kişilik ekibin çalışmasıyla yapılan platoda çekilecek. 

İzleyenlerin, Yeniçeri Ağası rolünde Mete Horozoğlu’nu, sonradan Sultan Ahmed’in en yakın arkadaşı Alex’in (İskender) gözünden göreceği Yeniçeri Ocağı, bu asi kahramanların geçmiş ve gelecekleriyle olan savaşına mekan olacak. Zorlu bir eğitimden geçirilen Yeniçeriler, dünyayı titreten bir ordunun temelini gözler önüne serecek. 

 

KÖSEM SULTAN’DA KİMLER OYNUYOR?

Kösem Sultan dizisinde başrollerde Beren Saat, Mete Horozoğlu, Fikret Kuşkan, Hülya Avşar, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Erkan Kolçak Köstendil, esra dermancıoğlu, Alican Yücesoy, Aslıhan Gürbüz oynayacak. Diziyle ilgili son iddia ise Çağatay Ulusoy’un da rol alacağı oldu. Henüz Çağatay Ulusoy iddiası kesinlik kazanmadı ancak önümüzdeki haftalarda dizinin tam kadrosu netleşecek.

KÖSEM SULTAN KİMDİR?

1590 yılında doğan Haseki Kösem Sultan, Bosna beylerbeyi tarafından İstanbul’a kızlarağası olarak gönderilmiş, henüz 15 yaşındayken Sultan Birinci Ahmed’e haseki olmuş, zekasıyla padişahı etkisi altına almayı başarmış, bütün saraya hükmetmeyi erken yaşlarda başarmıştır. Osmanlı tarihinin en güçlü kadın sultanlarından bir olarak anılan Kösem Sultan’ın hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına, opera eserlerine konu olmuştur.

Oğulları IV. Murad ve İbrahim ile torunu IV. Mehmed döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili Kösem Sultan’ın saltanatı, IV. Murad’ın idareyi tam olarak ele almasına kadar sürmüştür ancak 4. Murat’ın genç yaşta ölümü üzerine Kösem sultan yeniden etkin hale gelmiştir. Osmanlı’nın en güçlü kadınları arasında anılan Kösem Sultan, torunu 4. Mehmed döneminde gelini, padişahın annesi Turhan Sultan tarafından boğdurularak öldürülmüştür. Bir dönemi etkileyen Kösem Sultan, Harem’de katledilen ilk sultandır.

KÖSEM SULTAN DİZİSİ KONUSU

Hanedanın ve devletin en kilit noktalarında tam kırk yıl duran Kösem’in aşkla, kanla, güç savaşlarıyla, büyük zaferler ve ağır yenilgilerle geçen ömrü hummalı ve titiz bir çalışmayla izleyicisini ekrana bağlamaya hazırlanıyor.

Merakla beklenen dizide Türkiye’nin en başarılı oyuncularından oluşan dev bir kadro yer alıyor.

Anastasia Tsilimpiou, Hülya Avşar, Ekin Koç, Mete Horozoğlu, Aslıhan Gürbüz, Kadir Doğulu, Mehmet Kurtuluş, Berk Cankat, Erkan Kolçak Köstendil, Tülin Özen, Gülcan Arslan, Nadir Sarıbacak ve Esra Dermancıoğlu’ndan oluşan kadro izleyicisiyle buluşuyor.
Savaşların, isyanların, oyunların gölgesinde aşk

Konusu;

Henüz 14 yaşındayken babasının ani ölümüyle tahta çıkan Sultan Ahmed’in genç omuzlarında koca bir cihan imparatorluğunun yükü durmaktadır. Tahta çıkan genç sultan içeride isyanlar, dışarıda değişen güç dengeleri, sarayın içerisinde çıkar çatışmaları ve tahta göz diken ihtiraslı gözlerle karşı karşıyadır.

Tüm bu kara bulutlarlar arasında Sultan Ahmed’in dünyasını aydınlatan tek şey gördüğü bir tablodaki güzel kızdır. Sultan Ahmed’in bu tablodaki genç kızdan ne kadar etkilendiğini gören Safiye Sultan, tabloda resmedilen kızı dünyanın merkezine, Osmanlı’ya “taht hediyesi” olarak getirir.

Ahmed ve Kösem, hem Batı’dan hem Doğu’dan çevrelenen bir dünya devletinin var olma savaşının yüklerini omuzlarında taşıyarak yürüyecekleri bu yolda, aşklarının büyük gücüyle birlikte büyüyecekler.

Hanedanın yeni düşmanları

Sultan Ahmed tahta geçtiğinde Osmanlı tahtının onun dışında yalnızca bir veliahtı kalmıştır. Onun zamanında kaldırılacak olan kardeş katli geleneği nedeniyle hanedanda erkek çocuk neredeyse kalmamıştır. Bu durumu kendileri için bir fırsat bilen Giray Kardeşler ise gözünü tahta dikmiştir.

Uzun senelerdir süren geleneğe göre Kırım Hanlığı’nın hanzadeleri tahta çıkmadan evvel İstanbul’da tutuluyor, bir esir hayatına benzeyen bu sürecin sonunda Osmanlı hükümdarının kararına göre Kırım Hanlığı’nın başına geçiyorlardı. Mehmet ve Şahin Giray kardeşler buna bir son vermeye kararlıydılar. 

Sultanların “perde arkası” savaşları

Kadınlar Saltanatı olarak adlandırılan dönemin zirveye çıktığı zamanları anlatan Muhteşem Yüzyıl Kösem’de sultanlar ve onların yapacakları da hikayeyi derinden etkileyecek. Büyük Valide Safiye Sultan, Handan Sultan, Halime Sultan ve Fahriye Sultan’ın müdahaleleri, çevreleri, ilişkileri Saray’ın kaderini kökünden değiştirecek.
Yeniçeri Ocağı’nın kapalı kapılar ardındaki hikayesi
Muhteşem Yüzyıl Kösem’de ön plana çıkacak hikayelerden biri de Yeniçeriler. İmparatorluk ordusunun asi ve cesur kahramanlarının geçmişleri ve gelecekleri arasında, yasakların gölgesinde sürdürdükleri hayatları kimi zaman Saray’ın en kalbine kadar etki edecek. Sultan Ahmed ve İskender’in yoldaşlığı ise İskender’in sakladığı sır ile daha da karmaşık hale gelecek.

Abdülhamit'in torunu Kösem Sultan'a dava açacak

Sultan Abdülhamid'in torunu Kayıhan Osmanoğlu, "Babaannelerime ve dedelerimize hakaret eden dizilere davalarımızı açacağız" dedi.

34. Uluslararası Kitap Fuarı'nda önceki gün katılarak açıklamada bulunan Sultan 2. Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, dedesiyle ilgili önemli bir çalışmanın hazırlığı içinde olduğunu söyledi.

bdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, 1972'den beri Türkiye'de olduğunu belirterek, "Öncelikle, sürgünden sonra ailede ilk doğan şehzade benim. Babaannemin yazmış olduğu bir kitap var, 'Babam Abdülhamid" diye. Yine sürgünden sonra ilk defa aileden (biri olarak), ben de 'Dedem Abdülhamid Han' adlı bir eser hazırladım. Yakında okuyucuyla buluşacak" diye konuştu.
İlkokul eğitimi sırasında, dedesiyle ilgili yanlış bilgiler verildiğini fark ettiğine dikkati çeken Osmanoğlu, şunları aktardı:

"İlkokul ikinci sınıftayken, hiç unutmam, öğretmenim bana, 'sen Vatan haininin torunusun' derdi. Ben de tabii kendisine şunu sormuştum, 'bana hainlik yaptığını bir tek cümleyle anlatın' ve anlatamadı maalesef. O zamandan beri, hep bir hedefim vardı, tarihi doğru bir şekilde anlatabilmek."

Osmanoğlu, çalışmalarını tarih danışmanları eşliğinde tamamladığını vurgulayarak, "Neden, 'Dedem Abdülhamid Han' onu da anlatayım. Biz Abdülhamid'in şeceresinden geldiğimiz için, en yakın ondan başlamak istedim. Çünkü halkımız hakikaten, gerçek tarihleri görmek istiyor artık. Hep bir sürü yalanlar anlatan tarihçiler var. Kendilerine göre anlatıyorlar maalesef. Biz de aile adına karar verdik ve doğruları anlatmak için bir kitap hazırladık" ifadelerini kullandı.

'DEDELERİMİZ DÜNYAYA HÜKMETMİŞ'

Kitapta Sultan Abdülhamid ile ilgili duyulmamış bilgilerin yanında, herkesin bildiği konuların da olduğuna dikkati çeken Osmanoğlu, "Hepsini toparlayıp derli toplu bir çalışma yaptık. Elimizdeki her şeyi bu kitaba koymadık ki bir sonraki kitaba da kalsın. Bunun dışında sinema, televizyon ve tiyatro çalışmamız var" dedi.

KÖSEM'E HAKARET DAVASI

Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, elinden geldiği kadarıyla, tarihi anlatmak istediğini dile getirerek, şu bilgileri kaydetti:
"Ecdadımızın neler yaptığını, gerçek bir şekilde anlatmak istiyoruz. Çünkü nedense dizilere baktığımızda bunu bir türlü göremiyoruz. Yani bizim dedelerimiz, 700 yıl boyunca dünyaya hükmetmiş ama kalkıp maalesef 'muhteşem rezalet' gibi filmler yayınlanıyor. Mesela 'Kösem Sultan' dizisinde kullanılan üslup, Osmanlı geleneklerini aşan bir tavır sergilemektedir. Osmanlı'ya karşı beslenen milli ve manevi duyguları zedeliyor. Biz de elimizden geldiği kadar, bizim babaannelerimize ve dedelerimize hakaret eden dizilere davalarımızı açacağız."
Amacının kimseyle bir yarış içerisine girmek olmadığı bilgisini veren Osmanoğlu, "Sinema, dizi, tiyatro ve kitap yoluyla, tamamen doğru tarihi, doğru olayları anlatabilmek istiyoruz. Sadece kendi milletimize değil, bütün dünyaya anlatabilmek. Bu da bizim için çok önemli" diye konuştu.

Osmanoğlu, ailesinin sürgüne gitme nedenlerini, onların çocuklarının yaşadıklarını ve neden geri gelemediklerini herkese anlatmak istediğinin altını çizerek, "İnsanlar bize şunu soruyorlar, 'siz hangi saraydasınız'. Biz de diyoruz ki 'bazen Topkapı, bazen Dolmabahçe'. Tabii ki bir fakirhanemiz var ama sarayda yaşamıyoruz. Herkesin gözünde böyle bir algı var. 'Alaylarınız, askeriniz, atlarınız nerede' diyenler var. Öyle yaşadığımızı zannediyorlar. Yurtdışında da soranlar oluyor" dedi.
Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, kitabın Aralık ayında okurlarla buluşacağını belirtti.

YORUMLAR 1
  • jAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Sırf hülya ve beren yüzünden bu diziyi izlemiyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek